Keystone logo
Jagiellonian University

Jagiellonian University

Jagiellonian University

Introducere

Centrul academic de-a lungul secolelor

Cracovia a fost cunoscut ca un centru academic principal în Polonia încă din secolul al 14-lea. Deși există un număr mare de universități respectabile în țara noastră, Cracovia evocă imediat imagini ale tovarășilor studenți și ale profesorilor care se plimbă pe străzile Orașului Vechi. Această tradiție academică de secole merge mână în mână cu abordarea modernă a educației și a tehnologiei de ultimă generație. De exemplu, Ruczaj, unul dintre districtele situate la marginea Cracoviei, se transformă rapid într-un centru înfloritor al activității studenților, datorită Campusului 3 al Jagiellonian University . Faptul că majoritatea instituțiilor de învățământ superior din oraș sunt situate unul lângă altul permite o cooperare strânsă - nu numai științifică, ci și legată de cultură și timp liber.

Jagiellonian University este cea mai veche instituție de învățământ superior din Polonia și una dintre cele mai vechi din Europa. A fost fondată la 12 mai 1364 de către regele polonez Casimir cel Mare. Anul jubiliar 2014 a marcat cea de-a 650-a aniversare a acestui eveniment remarcabil. Încă de la început, Jagiellonian University a fost o instituție internațională. Polonezi, ruteni, lituanieni, maghiari, germani, cehi, elvețieni, englezi, olandezi, francezi, spanioli, italieni și chiar tătari au studiat aici în vremurile vechi.

Jagiellonian University astăzi

Astăzi, Jagiellonian University cuprinde 16 facultăți, unde aproape 4 000 de cadre didactice conduc cercetări și oferă educație peste 40 000 de elevi, în cadrul a peste 80 de domenii diferite de studiu. Cercetătorii eminenți și infrastructura de ultimă generație fac UU una dintre cele mai importante instituții științifice poloneze, colaborând cu mari centre academice din întreaga lume. Jagiellonian University găzduiește, de asemenea, aproximativ 150 de societăți studențești, unde tinerii cercetători își urmăresc interesele academice și dezvoltă prietenii cu oameni care împărtășesc pasiunea lor.

Cele mai unice proiecte la scară largă, desfășurate de Jagiellonian University includ Centrul Jagiellonian pentru Experimental Therapeutics, Centrul de Biotehnologie din Małopolska, Biotehnologia Moleculară pentru Sănătate, OMICRON și Centrul de Radiații Synchrotron "Solaris".

Excelență în domeniul cercetării

Prestigiul universității atât în ​​Polonia cât și în străinătate este ilustrat de realizările sale de cercetare recunoscute pe scară largă. Oamenii de știință și medici de la Colegiul Medical JU efectuează studii de pionierat, de exemplu în chirurgia cardiacă, urologie și neurologie, conducând adesea la dezvoltarea unor noi metode de tratament. Constatările lor au fost publicate în unele dintre cele mai prestigioase reviste internaționale, de exemplu, Jurnalul European de Medicină Cardio-Thoracică, New England Journal of Medicine și Lancet. Arheologii JU explorează secretele siturilor antice din diverse părți ale lumii, inclusiv Egipt, Cipru, America Centrală, Asia de Sud și Altay. Astronomii participă la cele mai importante proiecte internaționale din domeniu, printre care HESS și VIPERS, în timp ce rezultatele cercetărilor efectuate de biotehnologii JU au fost publicate în reviste de specialitate precum Bioorganic and Medicinal Chemistry, Resurse de Ecologie Moleculară sau European Journal of Human Genetics . Acestea sunt doar câteva exemple de succese remarcabile pentru care Jagiellonian University a fost faimoasă în ultimii ani. Poziția actuală a întreprinderii comune se reflectă și în numărul tot mai mare de cereri de brevete și al numărului tot mai mare de brevete acordate membrilor personalului său academic - au existat 8 cereri și 2 brevete în 2007, cât și 60 de cereri și 11 brevete în 2013. În mod surprinzător, personalul Jagiellonian University fost onorat cu o serie de distincții și premii prestigioase, printre care și premiile de elită ale Fundației pentru Științe Poloneze ("Premiile Nobelului Polonez") acordate profesorilor JU: Jan Woleński, Tomasz Guzik și Jan Potempa anii 2010-2013.

Traieste si invata in Cracovia

Situația orașului Cracovia este unică din mai multe motive. Pe lângă faptul că beneficiază de toate avantajele unui oraș mare, inclusiv transportul public foarte bine dezvoltat, accesul ușor la pensiuni și dormitoare pentru studenți și numeroase mall-uri și restaurante, Cracovia este, de asemenea, foarte aproape de Munții Tatra (cu numeroase stațiuni de schi și trekking trasee din apropierea orașului Zakopane), frumoase parcuri naționale Pieniny și Ojców și Cheile râului Dunajec, care oferă câteva oportunități interesante de rafting. În plus, Cracovia nu este foarte departe de alte capitale europene, cum ar fi Praga și Viena, astfel că excursiile de week-end către țările vecine nu reprezintă o problemă pentru călătorii pasionați. Cracovia este, de asemenea, un important centru de transport, cu legături rapide și confortabile de autobuze, trenuri și avioane către alte orașe, atât în ​​Polonia, cât și în străinătate.

Piața vibrantă a locurilor de muncă

Deoarece universitățile din Cracovia pregătesc specialiști cu înaltă calificare în toate domeniile, nu este deloc surprinzător faptul că întreprinderile sunt foarte frecvent înființate în regiune. Investitorii internaționali stabilesc filiale ale corporațiilor lor în zonă pentru a asigura afluxul de specialiști instruiți. Aceasta oferă studenților potențiali o multitudine de oportunități de a-și dezvolta o carieră în profesiile dorite.

Orașul regilor

Cracovia este capitala istorică a Poloniei și, ca atare, este foarte înrădăcinată în tradiția și cultura poloneză. Există aproape un simt tangibil al istoriei în atmosfera orașului Cracovia, în timp ce în același timp este și foarte viu și plin de viață. Galerii, muzee, teatre, o filarmonică și o casă de operă - toate aceste locuri oferă experiențe de neuitat pentru atelierul de artă. Nu e de mirare că Cracovia atrage mii de turiști în fiecare an, indiferent de sezon.

Locul de întâlnire

În ciuda naturii sale tradiționale, Cracovia nu este doar despre istorie. Este, în primul rând, un vas de topire a diverselor culturi, unde se întâlnesc oameni din întreaga lume pentru a împărtăși cunoștințele, experiența și prietenia lor. Numeroase cluburi și pub-uri asigură divertisment de calitate într-un mediu primitor - fie în zona deschisă, spațioasă a Piața Pieței, fie pe aleile misterioase și înguste ale orașului Kazimierz. Cluburile sunt situate aproape unul de celălalt, astfel încât veselii întăriți se pot găsi devotați întregi de seară pentru a explora noi locuri. Festivalurile culturale, muzicale și de film, multe dintre ele fiind organizate de studenți, dau viață și orașului.

Locații

  • Kraków

    ul. Gołębia 24, 31-007 Kraków,, , Kraków

Întrebări