Keystone logo
Jönköping University

Jönköping University

Jönköping University

Introducere

Studiu la JU

Profil internațional

JU a fost recent clasată printre primele 25 de universități din lume în ceea ce privește mobilitatea studenților (U-Multirank, 2021) și este una dintre universitățile de top din Scandinavia în ceea ce privește schimburile internaționale de studenți - oferind posibilități mari de a studia în străinătate în timpul unui program. Oferim un mediu cu adevărat multicultural, cu 2.400 de studenți internaționali din aproximativ 120 de țări. Aproximativ 50% dintre studenții și cadrele didactice de la școala noastră de afaceri sunt internaționale.

Educație și cercetare de înaltă calitate

Educația noastră se bazează pe cercetare, ceea ce înseamnă că integrăm cele mai recente cercetări în predarea noastră. Școala noastră de afaceri, Jönkö ping International Business School, este clasată printre primele 95 de școli de afaceri din Europa de către Financial Times ( FT 2021 și 2022), iar masteratele noastre în management au fost clasate în top 100 la nivel global (FT 2021,2022 și 2023). De asemenea, facem parte dintr-un grup select de școli de afaceri de top care dețin o dublă acreditare prestigioasă atât de la EQUIS, cât și de la AACSB. Aflați mai multe despre clasamentele și acreditările noastre.

Școala de Inginerie este una dintre cele mai mari școli de ingineri din Suedia și este lider mondial în ceea ce privește cercetarea în domeniul materialelor și al tehnologiei de producție. Școala este acreditată de ACEEU International Accreditation (Consiliul de acreditare pentru universități antreprenoriale și angajate) și este membră a Inițiativei CDIO Conceive Design Implement Operate. Școala de Educație și Comunicare face parte din clasamentul global al disciplinelor academice în domeniul comunicării realizat de Shanghai Ranking Școala de Sănătate și Asistență Socială este acreditată de Societatea Internațională de Protetică și Ortetică (ISPO).

Combinație de teorie și practică

Există un spirit antreprenorial în toată educația de la JU și studenții au ocazia de a pune în practică ceea ce învață în cadrul majorității programelor prin proiecte de companie, concursuri de cazuri, stagii de practică, muncă în grup și multe altele. JU are 800 de companii partenere în scopuri de colaborare.

Angajabilitate

Aproximativ 90% dintre studenții noștri obțin un loc de muncă în termen de două luni de la absolvire, una dintre cele mai mari rate dintre universitățile din Suedia.

Ce are Jönköping de oferit?

Jönkö ping este un oraș frumos situat, înconjurat de lacuri cu priveliști uimitoare pe malul apei și o plajă lungă în centrul orașului. Este un oraș cu multe de oferit - baruri și restaurante elegante, cafenele confortabile și străzi comerciale teatre și localuri de muzică, și chiar un mare mall cu magazine, restaurante și multe altele. Există lacuri unde puteți vâsli, face caiac și alte sporturi nautice și multe parcuri frumoase și natură în apropiere, unde vă puteți bucura de timp liber.

Un oraș studențesc într-o locație excelentă

Jönköping a fost clasat recent printre cele mai bune 10 orașe studențești din Suedia (Studentum.se, 2023). Orașul este bine plasat în partea sudică a Suediei, având legături bune cu marile orașe din nordul Europei. Campusul JU este situat în inima orașului, ceea ce îl face un loc perfect pentru a porni la drum și a explora.

Orașul Dreamhack

Dreamhack este una dintre cele mai mari petreceri LAN din lume și este un exemplu excelent al spiritului antreprenorial tânăr care a pus Jönkö ping pe hartă. Este găzduită de două ori pe an în Jönkö ping și a atras peste 300.000 de vizitatori în oraș din 2001.

Sport

Sportul este o afacere mare aici și există o mulțime de asociații și cluburi sportive la care să te alături și evenimente sportive pe tot parcursul anului! Top 5 lucruri de făcut în Jönkö ping Anas- student ambasador al JU- enumeră cele mai bune 5 lucruri de făcut în Jönkö ping, și cea mai bună parte - este o serie! Urmăriți prima parte aici!

Un centru pentru excelență academică și succes internațional

JIBS se remarcă nu numai prin realizările sale academice, ci și prin profilul său internațional. Școala este conectată la nivel global, având legături puternice cu lumea internațională a afacerilor. Aproape jumătate din personal și 80% dintre studenții de la masterat au un background străin, contribuind la pregătirea absolvenților pentru succesul pe piața internațională a muncii.

JIBS are scoruri ridicate în ceea ce privește mobilitatea internațională, iar proporția de facultate internațională a adus JIBS pe primul loc în Scandinavia.

Admitere

Cerințe de admitere pentru studiile de licență

Toți studenții trebuie să îndeplinească cerințele generale și specifice de admitere pentru programul la care aplică. Pentru studiile de licență/licență, selecția se face pe baza rezultatelor liceului/gimnaziului.

Cerințele de eligibilitate includ

 • O diplomă de liceu care dă dreptul studentului la studii universitare în țara sa de origine.
 • Transcrieri ale cursurilor și notelor finalizate NOTĂ: Elevii din ultimul an de liceu/liceu superior pot aplica numai prin admiterea noastră locală în JU și numai dacă sunt îndeplinite următoarele criterii: note oficiale de semestru pentru toți anii de liceu, inclusiv al doilea până la ultimul semestru al anului final poate fi depus și diploma/certificatul oficial final poate fi prezentat până în săptămâna de introducere din august.
 • Notele anticipate nu sunt acceptate, cu excepția studenților la Diploma IB cărora li se permite să trimită note anticipate dacă notele semestriale nu sunt disponibile.
 • Pentru programele de licență la școala de afaceri, trebuie să aveți
  • a absolvit cursuri de științe sociale, istorie sau geografie în liceu/liceu superior (echivalent cu Samhällskunskap A la gimnaziul suedez).
  • Studii de matematică finalizate în liceu/liceu (echivalent cu Matematik 3b, 3c sau Matematik C la gimnaziul suedez) care vă oferă cunoștințele necesare pentru a utiliza funcții precum logaritmi, exponențiale, polinoamele și funcțiile de putere. În plus, ar trebui să fii familiarizat cu conceptul de derivate și panta unei curbe și să fii capabil să formulezi, să analizezi și să rezolvi modele matematice simple.
  • Pentru programul nostru de licență în Inginerie în Managementul Lanțului de Aprovizionare Durabil și pentru programul nostru de licență în Proteză și Orteză, cerințele de matematică și știință sunt mai mari decât în alte programe. Contactați-ne pentru informații mai specifice legate de țara dvs.
  • O copie a pașaportului dvs. (cetățenii UE/SEE/Elveția pot prezenta o copie a unei cărți de identitate valabile care menționează în mod clar cetățenia).
  • Scrisoarea de motivație - Scrisoarea de motivație nu trebuie să depășească 1000 de cuvinte. Experiența de lucru care are legătură cu programul este considerată un avantaj.

Cerințe de admitere pentru programele de master

Toți studenții trebuie să îndeplinească cerințele generale și specifice de admitere pentru programul la care aplică.

Documente necesare

 • Diplomă de licență de la o universitate recunoscută: Notă: Dacă nu ați primit încă diploma, dar sunteți în ultimul an, puteți depune documentație de la universitatea dvs., care să ateste că sunteți student activ în ultimul semestru. Documentul trebuie eliberat și certificat de către un reprezentant al Oficiului Registraturii Academice, Biroului de Examene sau echivalent.
 • Foile matricole ale cursurilor finalizate și ale notelor *
 • Copia pașaportului dvs. (cetățenii UE/SEE/Elveția pot prezenta o copie certificată a unei cărți de identitate valabile care menționează în mod clar cetățenia în locul unei copii a pașaportului).
 • În plus, fiecare program are cerințe prealabile specifice. Vă rugăm să verificați cerințele specifice pentru fiecare program (enumerate în secțiunea „Fapte” de pe fiecare pagină a programului) înainte de a completa formularul de cerere.
 • Scrisoarea de motivație - Scrisoarea de motivație nu trebuie să depășească 1000 de cuvinte. Experiența de lucru care are legătură cu programul este considerată un avantaj.
 • Nu avem nevoie de un GMAT, GRE sau CFA, dar un scor bun vă poate întări aplicația la unele programe de masterat la Jönkö ping International Business School. Sunteți binevenit să trimiteți o copie certificată a rezultatului testului împreună cu cererea dvs.

Cerințe de limbă

Toți solicitanții la programe (și cursuri de vară) trebuie să îndeplinească cerințele standard de limba engleză corespunzătoare limbii engleze 6 în sistemul de învățământ secundar superior suedez.

Toată lumea poate îndeplini cerința obținând punctajul necesar la un test de engleză recunoscut la nivel internațional. Studiile secundare superioare și universitare finalizate în unele țări pot îndeplini, de asemenea, cerința.

 • Teste acceptate și rezultate minime necesare
 • Scutiri de la testul de engleză

Cerinte pentru viza

Toți studenții trebuie să aibă un pașaport valabil pentru perioada studiilor în Jönköping.

Dacă aveți nevoie de viză de intrare, depinde de unde vii. Listele țărilor ai căror rezidenți au nevoie de viză pot fi găsite la Birourile Guvernamentale ale Suediei. De asemenea, ar trebui să confirmați eventualele cerințe de viză la consulatul sau ambasada suedeză responsabilă pentru țara dvs. de origine.

Burse și finanțare

Studenții admiși la programele de licență sau master JU au posibilitatea de a obține o bursă și/sau sprijin financiar. Mai jos puteți găsi informații utile despre diferitele opțiuni în funcție de țara din care vii și nivelul de program.

Bursă JU (toate țările din afara UE/SEE)

Burse de la Universitatea Jönköping

Universitatea Jönkö ping oferă burse în numele guvernului suedez. Bursele, destinate studenților care plătesc taxe de școlarizare, vor acoperi un procent din taxă pe durata programului. Cererea de bursă este deschisă din momentul în care cererea de program se deschide în octombrie și până pe 15 aprilie.

Burse ale Institutului Suedez

Institutul Suedez (SI) este o agenție publică care promovează interesul și încrederea în Suedia în întreaga lume. SI lucrează în domeniile culturii, educației, științei și afacerilor pentru a consolida relațiile internaționale și dezvoltarea.

Se pot înscrie studenți cu naționalitate din următoarele țări: Armenia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bolivia, Brazilia, Cambodgia, Camerun, Columbia, Ecuador, Egipt, Etiopia, Gambia, Georgia, Ghana, Guatemala, Honduras, Indonezia, Iordania, Kenya , Liberia, Malawi, Moldova, Maroc, Myanmar (Birmania), Nepal, Nigeria, Pakistan, Peru, Filipine, Rwanda, Africa de Sud, Sri Lanka, Sudan, Tanzania, Tunisia, Uganda, Ucraina, Vietnam, Zambia, Zimbabwe.

Dacă sunteți interesat să aplicați pentru bursa SI, vă rugăm să urmați pașii:

 • Aplicați la un program de master JU la JU prin aplicația centrală „Admitere universitară” prin link link extern, care se deschide într-o fereastră nouă. până la data limită de 15 ianuarie 2024.

Puteți găsi informații despre programele noastre de master aici.

 • Între 9 și 28 februarie 2024, aplicați la bursa Institutului Suedez prin linkul extern al linkului de aplicație SI, care se deschide într-o fereastră nouă.
 • Dacă este admis la programul de master JU și i s-a acordat bursa SI, Institutul Suedez vă va informa despre solicitanții care i-au acordat pe 25 aprilie 2024.

Important: Asigurați-vă că includeți toate documentele solicitate în aplicațiile dvs. și respectați termenele limită. Cererile incomplete și cele cu întârziere nu vor fi luate în considerare.

Bursele sunt coordonate de Institutul Suedez Link extern, care se deschide într-o fereastră nouă. și va acoperi atât costurile de trai, cât și taxele de școlarizare.

JU oferă burse în numele guvernului suedez. Bursele, destinate studenților care plătesc taxe de școlarizare, vor acoperi un procent din taxă. Cererea de bursă este deschisă până pe 15 aprilie.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați Jönköping University sau să vizitați site-ul web.

Clasamente

Școala Internațională de Afaceri Jönköping își consolidează poziția de școală europeană de afaceri lider

Pe 4 decembrie, Financial Times a publicat cel mai recent clasament al celor mai bune școli de afaceri europene. Urcând încă șase locuri de la clasamentul de anul trecut la locul 82, Jönköping International Business School (JIBS) și-a afirmat încă o dată statutul de excelență printre școlile de afaceri de top din Europa.

Clasamentul Financial Times Financial Times (FT) realizează clasamente anuale ale școlilor de afaceri și ale diferitelor tipuri de programe de afaceri. Clasamentul FT este foarte apreciat pe tot globul și se bazează pe o serie de date, inclusiv informații de la absolvenții anteriori.

În 2021 și 2022, JIBS a fost clasat printre primele 95 în Școala Europeană de Afaceri a FT.

Financial Times Ranking Masters in Management 2022 JIBS s-a clasat, de asemenea, pe primele 100 locuri la Masterul FT în Management 2021, 2022 și 2023.

Premii și Accolades

 • Clasat printre cele mai bune 5 orașe studențești din Suedia (Studentum.se, 2022)
 • Câștigător al „Access City Award” european 2021 (Comisia Europeană)
 • Pe locul 2 Sport City în Suedia (2020)
 • Cel mai bun municipiu (viață în aer liber, 2020)
 • Există o plajă din oraș, numită unul dintre cele mai bune locuri pentru înot din lume (CNN, 2020)
 • Unul dintre cele mai sănătoase orașe din lume, când vine vorba de îngrijirea persoanelor în vârstă (CNN, 2014)

Acreditări

Acreditat EFMD EquisAcreditat AACSB

Viața în campus și facilități

Universitatea are o Campus Arena nou construită, pentru sport, precum și o sală de sport în campus cu reduceri de abonament pentru studenți. Avem un centru de servicii deschis în campus pentru întrebări, precum și un centru de carieră, bibliotecă modernă, săli de grup, restaurante și cafenele în campus.

Locații

 • Jönköping

  Jönköping International Business School P.O.B. 1026,

  • Gränna

   Bergsgatan 38, 563 32 , Gränna

  Întrebări