Keystone logo
International University of Languages and Media

International University of Languages and Media

International University of Languages and Media

Introducere

Istorie și Misiune

"Să știi, știu cum să fie, știu cum să facă". Pe aceste trei pietre de temelie pe care Universitatea IULM și-a bazat misiunea de predare, inspirată din principiile UNESCO. Luând tărie de la vocația sa de a integra cunoștințe culturale și competențe profesionale, Universitatea are de la bun început în urmă cu peste 40 de ani întotdeauna sa prezentat ca un punct de întâlnire între lume și forța de muncă academice a piețelor.

Istituto di Universitario Lingue Moderne (IULM) a fost fondată în 1968 de către Fondazione Scuola Superiore per Interpreti e Traduttori, sub inspirația senatorului Carlo Bo și profesorul Silvio Baridon. De la bun început, ideea din spatele proiectului a fost de a satisface cerințele piețelor forței de muncă pe baza unor analize ale tendințelor actuale.

Cei '70

IULM, așa cum era cunoscută atunci, s-a concentrat atenția asupra studiului limbilor, o cerință indispensabilă pentru a intra pe piețele și din ce în ce contexte internaționale s-au concentrat pe îmbunătățirea artelor și a piețelor de cultură.

Anii 80

Universitatea a fost primul din Italia, de a percepe modul în care lumea comunicării și a societății de consum a fost de evoluție și, în consecință, a văzut necesitatea de a actualiza cursurile sale, oferind o serie de instrumente. Este în această perioadă că fondează Scuola di Relazioni Pubbliche Speciale.

Cei 90 ai

Deceniul care marchează întărirea definitivă a poziției Universității în domeniul comunicării: Facultatea de Studii de comunicare și de divertisment este înființat alături de prima Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității. In 1998, Universitatea ia numele actual: Libera Università di Lingue e Comunicazione IULM.

Din 2000 până în prezent

În timp ce continuă să acorde o atenție aproape de dinamica lumii muncii, Universitatea IULM este, de asemenea, determinată în scopul său de a oferi studenților săi cu pregătire culturală prin cursuri inovatoare de studiu. Fondat ca un punct de referință pentru predare în sectoarele limbilor și de comunicare, ea are acum, de asemenea, să devină un centru de excelență în domeniile turismului și valorificarea patrimoniului cultural. Cu cele 4 facultăți, cursuri Primul ciclu de cursuri, cursuri de al doilea ciclu de cursuri, cursuri de master și de numeroase cursuri post-experiență, Universitatea oferă o gamă completă de cursuri la toate nivelurile.

Misiune

Misiunea Universității IULM este de a instrui și de a preda profesioniști capabile să preia provocările și folosirea oportunităților emergente de pe piețele internaționale și scenarii, în timp ce modelează bărbați și femei, conștienți de propria lor ființă și în valoare.

IULM garantează studenților săi profundă conștientizare culturală și o educație universitară solidă - un amestec de teorie și practică: ea adoptă o abordare integrată, care sa dovedit a fi extrem de util nu numai în a ajuta elevii intră cu succes în lumea muncii, dar, de asemenea, în ajutându-le găsi satisfacția personală în viața lor.

Universitatea IULM în sine a văzut întotdeauna ca un pionier: de-a lungul anilor a fost în măsură să prevadă tendințe și să se adapteze la schimbare, care funcționează ca un interlocutor dinamic într-un sistem în continuă evoluție. Astăzi este o instituție bine stabilit în mecanismele socio-economice ale zonei sale de influență: o condiție privilegiată care îi permite să se apropie de organisme și instituții non-academice importante, în scopul de a propune proiecte comune, care pot produce valoare adăugată pentru predare și cercetare.

IULM pe scurt

Nu doar cuvinte. Valoarea Universității IULM se află, de asemenea, în cifrele sale.

relații internaționale

Cunoaște lumea pentru a construi viitorul. Aceasta este politica de internaționalizare a IULM. Universitatea încurajează schimburile cu universități străine și companii pentru studenți, absolvenți și profesori.

IULM salută mulți studenți străini precum și profesori care vizitează și organizează activități sub auspiciile proiectelor Comunității Europene sau în colaborare cu rețelele inter-universitare de a dezvolta proiecte educaționale și orientate spre cercetare.

Acest lucru se traduce prin posibilități sporite pentru ca elevii să participe la lecții și să ia examenele în străinătate, încurajându-i să încerce experiențe noi și provocatoare și să urmărească că îmbogățirea, care provine dintr-o întâlnire cu alte culturi. De asemenea, oferă absolvenților și studenți o șansă de a profita de avantajele experiențe de muncă prețioase și care se califică profesional. În acest scop, IULM a luat parte, de asemenea, în mai multe proiecte relevante și este acordarea de burse pentru trei sau șase luni de experiență de lucru în diferite domenii antreprenoriale din Europa.

Pentru a facilita mobilitatea studenților și recunoașterea academică a studiilor în străinătate, IULM a adoptat Sistemul european de credite transferabile (ECTS). inițial conceput pentru transferul de credite, ECTS a evoluat într-un sistem de acumulare care urmează să fie utilizat la toate nivelurile: instituțional, regional, național și european.

Un alt rezultat al acestor activități este consolidarea rețelei de relații cu alte universități de top din Europa și cu numeroase instituții și companii implicate în oferirea de experiențe de lucru ale Universității.

Locații

  • Milan

    Via Carlo Bo, 1 , 20143, Milan

Întrebări