Keystone logo
© ISTC
ISTC

ISTC

ISTC

Introducere

Din 1991, în cadrul Universității Catolice din Lille, ISTC a pregătit Manageri de Comunicare responsabili, exigenți, agili și creativi, știind să îmbine aspectele operaționale și o viziune strategică în cadrul companiei. ISTC este una dintre rarele școli private de comunicare recunoscute de stat. Școala eliberează două diplome naționale (Licență și Master). Membru al Conferinței Regionale a Grandes Écoles (CRGE) și al Federației instituțiilor superioare de interes colectiv (FESIC), ISTC se remarcă printr-o poziționare unică prin „Experiența Integrală” care își structurează cursurile, pedagogia și sprijinul său pentru student. Școala integrează fundamentele managementului, dreptului, managementului și științelor umane în formarea sa. De asemenea, este orientat pe plan internațional, oferind programe de schimb cu 75 de universități partenere din întreaga lume. Poziționarea sa unică îl face un curs de formare foarte căutat: peste 90% dintre tinerii absolvenți sunt angajați în decurs de 6 luni de la absolvire.

De ce ISTC

Institutul de Strategii și Tehnici de Comunicare ( ISTC ), o școală recunoscută de stat, formează de 30 de ani comunicatori operaționali, versatili și deschiși.

Pentru a asigura integrarea lor rapidă în lumea afacerilor și a-i pregăti eficient pentru problemele sale, ISTC oferă pregătire generală care combină teoria și practica, cu o puternică dimensiune interculturală și internațională.

4 motive pentru a te alătura ISTC

Alăturați-vă unei școli recunoscute de stat

Aderarea la ISTC înseamnă alegerea unei școli recunoscute de Stat, specializată în domeniul comunicării.

ISTC este una dintre cele două școli private de comunicare din Franța recunoscute de stat. Această abordare a îmbunătățirii continue are un impact pozitiv asupra proceselor noastre interne, asupra calității formării noastre și, prin urmare, asupra studenților noștri.

În plus, recunoașterea școlii de către Stat permite ca 30% dintre studenții noștri să beneficieze de burse.

Înțelegeți toate fațetele comunicării

Aderarea la ISTC înseamnă aderarea la formarea generală în strategii și tehnici de comunicare.

Antrenează profesioniști versatili și operaționali. Deschideți uși diferite pentru ei. Iată care sunt obiectivele programului oferit de ISTC și anume: să ofere studenților o viziune globală asupra comunicării. Și drept dovadă, 55% din personalul didactic este format din profesioniști, pentru învățarea operațională.

Construirea unei strategii de comunicare necesită luarea în considerare a unor domenii din afara comunicării. Formarea este alimentată de discipline esențiale pentru înțelegerea mediului înconjurător, cum ar fi geopolitica, managementul sau chiar psihologia sau economia. Aceste subiecte oferă perspectiva necesară pentru a înțelege problemele companiei și ale oamenilor săi.

Descoperiți experiența Integral ISTC

La ISTC , vă pregătim pentru mai mult decât un loc de muncă. Vă pregătim pentru viitor. Cea care te așteaptă mâine, peste cinci ani sau peste douăzeci de ani și care, având în vedere schimbările societale și inovațiile tehnologice, plasează comunicarea în prim-plan.

Pentru a vă pregăti, metoda noastră este unică în Franța. Vă oferim o experiență bazată pe 4 dimensiuni:

 • Creșterea bazei de cunoștințe generale
 • Dobândirea abilităților de comunicare strategică, managerială și operațională
 • Îmbogățirea internațională
 • Și dezvoltarea personalității tale

Să construim împreună proiectul tău profesional

Alăturarea ISTC este asigurarea construirii unui viitor în care studenții vor înflori pe deplin.

ISTC , echipa și profesorii sprijină studenții să-și perfecționeze proiectul profesional. De-a lungul anilor, atracțiile apar către diferite domenii de comunicare. Bine supravegheați și ajutați în alegerea viitorului, studenții vor putea transforma aceste afinități în adevărate cunoștințe.

În plus, numeroasele stagii (și programe de lucru-studiu) oferite de ISTC vor permite studenților să-și construiască un CV bogat în experiență, dar le vor oferi și toate abilitățile necesare pentru viitoarea lor profesie.

Statistică

 • 800 de studenți 15% internaționali
 • 1646 absolvenți
 • 80 de parteneri universitari internaționali

  Caracteristici Campus

  ISTC beneficiază de atuurile orașului Lille, la răscrucea Europei, perfect deservit, dinamic la nivel cultural, sportiv și economic; un oraș axat pe noile tehnologii și cercetare (Euratechnologie – Eurasanté) și cunoscut pentru spiritul său unit. Școala este ușor accesibilă, la câteva minute de mers pe jos de centru sau cu mijloacele de transport în comun: metrou, autobuz și V'Lille.

  În plus, ISTC este situat în campusul Universității Catolice din Lille (33.000 de studenți). Studenții beneficiază de o vastă rețea de relații, într-un cadru favorabil studiilor și vieții studențești.

   Admitere

   ISTC este deschis studenților cu un Bacalaureat sau mai mare (60, 120 sau 180 de credite ECTS).

   Conditii de admitere la ISTC :

   În licența 1

   Pe PARCOURSUP (Licență ICL - ISTC (Lille - 59) - Economie și management - Curs de comunicare)

   Interviu motivațional + Dosar + Proiect motivat

   ISTC intervievează toți candidații înainte de a studia dosarul lor academic.

   Admitere paralelă

   În Licența 2 sau 3 - În Master 1

   • Concurs de eligibilitate în dosar
   • Interviu de admitere

   Cum să reușești la interviul tău?

   În timpul acestui schimb, juriul de admitere vă evaluează predispozițiile pentru comunicare și sensibilitatea față de lumea din jurul vostru. Dincolo de realizările academice, ISTC caută oameni deschiși la minte, curioși, cultivați, dedicați și responsabili.

   Burse și finanțare

   De câțiva ani, ISTC dezvoltă o politică socială pentru a ajuta la finanțarea studiilor. Pe lângă bursele bazate pe criterii sociale oferite de CROUS de care beneficiază 30% din ISTC , au fost puse în aplicare și alte sisteme pentru a ajuta studenții.

   Locații

   • Lille

    Boulevard Vauban, 81-83, 59000, Lille

    Întrebări