Keystone logo
Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Introducere

ISCAP

istorie

ISCAP cu numele pe care îl îl cunoaștem astăzi - Institutul de Contabilitate și Administrarea de Porto, provine din Decretul-lege nr 327/76, din 6 mai, cu toate că rădăcinile sale istorice sunt mult mai îndepărtate. Într-adevăr, a fost, în 1886, care a fost fondat Institutul Industrial și Comercial din Porto (Decretul din 30 decembrie 1886), pe atunci ministrul Emidio Navarro, care pune bazele teoretice ale organizării învățământului industrial și comercial în țara noastră.

În 1891, reformele educaționale tehnice ale John Franco a rămas secțiuni industriale și comerciale neschimbate ale acestui Institut, nu-i transformându-se în școli independente. Cursurile de bază ale comerțului au fost îndepărtate și cursul superior se reduce la trei ani și este împărțit în două grade. Institutul Industrial și Comercial Porto se vedea, în anul 1896, fiind recunoscut Colegiile sale, echivalente cu cele ale altor școli: fostul Superior al gradului Comerț (creat prin Decretul din 30 decembrie anul 1886) și Cursul superior predate în institute industriale și comerciale. Institutul Industrial și Comercial Porto a trecut printr-o cale tulbure, lipsa de orientare definitive, până în 1918, data publicării Decretului nr 5029, din 1 decembrie, care a separat partea sa comercială, implementarea într-un Institut comercial portul și Institutul superior al portului Comerț. Această dată, dă prima dată separarea Institutelor Comerciale în raport cu Institutele Industriale, o situație care a continuat pana in 1924. Această segmentare este totuși temporară, deoarece fuzioneze rapid aceste noi domenii de cunoaștere și abia în 1933 ea optează pentru o segmentare finală. apoi numit Institutul de Porto Comercial este cunoscută în momentul în care deține cel mai înalt nivel de studii de piață din capitala de nord și, de asemenea, pentru a fi o instituție de învățământ tehnic mediu pentru ambianța învățământului superior în diferite aspecte ale vieții lor academice.

Reforma operată prin Decretul-lege nr 38031, din 4 noiembrie 1950, în nici un fel modifică caracteristicile acestei instituții de învățământ. Dimpotrivă, climatul politic 1974 vine opera schimbări profunde în viața Institutului, pentru că la acea vreme, să crească în importanță cursurile semnificativ tehnice.

În acest nou context, progresul țării a cerut bună performanță a personalului de conducere, care la momentul respectiv au devenit rare. Astfel, ISCAP, este recunoscut ca fiind unul dintre școlile care, de-a lungul secolelor, formate generații de profesioniști și se inserează în instituțiile de învățământ superior. Acest eveniment permite absolvenților de către institutele comerciale primesc desemnarea absolvenților, un grad care "este foarte calificat pentru admiterea la formarea cadrelor didactice pentru a grupa a 6-a învățământului profesional și tehnic". Această legislație este un precursor a ceea ce se va integra mai târziu institutele comerciale în rețeaua de învățământ superior - Decretul-lege nr 327/76 din 6 mai. Astfel, se naște denumirea actuală de contabilitate Supreme și Institute Administration, cu statut de "învățământ superior, cu personalitate juridică și autonomie administrativă și educațională", împuternicit să confere "grade de licență, postuniversitare și doctorat." În anul universitar 1975-1976, Institutul de Contabilitate și Administrația din Porto trece ministru, în temeiul Decretului-lege nr 313/75, cursurile de licență de Contabilitate și Administrarea și limbi și Secretariat. Aceste cursuri au fost ulterior reglementate prin Decretul nr 918/83 din 7 octombrie și sofrearam ajustări succesive, în funcție de evoluția științelor economice și contabile, precum și cerințele pieței muncii.

Institutul trăiește, totuși, o perioadă turbulentă după data de 1976, ca urmare a incertitudinii existente în țară. Institute, împuternicit să confere gradele de licență, masterat și doctorat, acestea ar trebui să fie integrate în învățământul universitar, dar mai târziu prevederi legale a căutat mediul lor în Politehnică. Acest context neclaritate sa încheiat doar cu identificarea școlilor / institutelor superioare care a rezultat din conversia sau evoluția școlilor anterioare și integrarea Institutului de Contabilitate și Administrarea Porto la Institutul Politehnic din Porto în 1988, prin Decretul-lege nr o 70/88 din 3 martie. Acest nou cadru legal din faptul că institutele vizează învățământul superior de tehnicieni calificați în domeniile de contabilitate și Administrație și să promoveze, într-un context geografic, schimbul între educație și structurile economice și sociale. De asemenea, s-au constatat similitudini între obiectivele Politehnicii si institutele de contabilitate și Administrație, care și-a consolidat acest nou cadru.

Decretul-lege nr 443/85 din 24 octombrie, stabilește structura organică a Institutului Superior de Contabilitate și Administrație De asemenea, precizează că personalul său didactic trece să fie reglementate prin Decretul-lege nr 185/81, din 1 iulie, care a creat cariera Politehnica. Cu toate acestea, ele au fost create cursurile de licență și Studii superioare de specialitate, grade că din Legea învățământului se califică în mod expres ca propria Politehnică. În 1983 vine de licență Vamal (Ordonanța nr. 918/83 octombrie 07), această suferință, de asemenea, modificată (Ordonanța nr. 238/86 din 22 mai). Din anul universitar 1993-1994, adoptând denumirea de comerț Studii superioare, reușind acest lucru la gradul vamal. Bachelor Cursul Marketing este deschis în anul universitar 1996-1997, pentru a permite "umple un gol, din moment ce studiul său obiectiv urmărește eliminarea unei agravată lipsite de nevoile tehnice mai mari în sectorul serviciilor datorită competitivității întreprinderilor, în primul rând, ca urmare a integrării Portugaliei în Uniunea Europeană ". Ordonanța nr 751/86, din 17 decembrie, a creat, de asemenea, cursurile de Studii Superioare Specializate (CESE) - Audit, control financiar, Secretariatul pentru Management și Administrație și Vamal Tehnic, care a conferit, de asemenea, gradul de licență de la care formează un ansamblu coerent, cu un curs de licență anterior. Acest lucru tradus, în termeni practici, pentru a acorda o "licență echivalentă cu Bachelor în toate scopurile academice și profesionale." In anul 1991, a creat Comitetul pentru contabilitate și Administrație urmată de traducere specializată, acesta din urmă în 1995.

La sfârșitul anului universitar 1997-1998, The ISCAP introdus pe piața forței de muncă studenților activat cu comitetul de audit "s, Management Financiar, Contabilitate și Administrarea Afacerilor, Managementul Consilier, comerț internațional (sucursale Management Internațional și Administrația Vamală) și traducere de specialitate. Din cauza reproiectarea efectuate afară, ISCAP trece de a preda, din 1998, BA Contabilitate și Administrarea (ramuri contabilitate si gestiune, Management Financiar și Audit), Afaceri Internaționale, Limbi și Secretariatul (ramură Secretariatul de Management și Traduceri specializată) și Marketing. În anul universitar 2001/2002, de asemenea, s-ar fi dat ramura administrației publice.

Acum, noi facilități, deschis oficial în 1996, primește ISCAP la sfârșitul acestui deceniu Maestru de Contabilitate și Administrație, organizat de Universitatea din Minho, și în parteneriat cu Institutul Politehnic din Porto. Cu toate că a fost deschisă în 1996, trecerea la noua clădire are loc cu un an mai devreme în luna noiembrie.

În anul universitar 2003/2004 Traduceri Filiala specializată ar fi numit Traducere și Interpretare specializată, schimbarea aprobată prin Ordinul nr 602/2003 din 21 iulie. În 2004/2005 este creat cursul Corporate Communication Gradul De asemenea, în două etape, în ciclul 1 atribuit, de asemenea, gradul de licență (6 semestre) și 2-a, gradul de licență (2 semestre) aprobat prin Ordinul nr 161/2006 din 20 februarie. Astfel, se distinge de cel anterior prin faptul că o durată totală de numai patru. Cu toate acestea, acest plan numai că predomină în acest an universitar și a fost în prezent adecvat la acordul de la Bologna, care a condus la stabilirea gradului în doar trei ani. Se așteaptă în continuare aprobarea pentru funcționarea master lor, același nume, a cărui durată programată este de 4 semestre. În anul universitar 2005/2006, de asemenea, cursul de limbi și Secretariat a fost adecvat la Acordul de la Bologna, prin adoptarea numele de "asistenți de management" și de a merge, astfel încât să aibă o durată de numai 6 semestre. Acesta a fost propus în continuare funcționarea a trei master: asistata de calculator de traducere (domeniu științific de limbi și literaturi străine); Traducere și Interpretare de specialitate (domeniul științific al limbilor străine și literaturi) și a consultanților în management (aria științifică a științelor de management).

În anul universitar 2007/2008 a intrat în funcțiune de contabilitate și cursuri de administrare, comerț internațional și marketing adecvate la Acordul de la Bologna. Aceste grade au acum șase semestre. diplome de master lor au fost, de asemenea, propuse, dar sunt încă în așteptarea aprobării de comerț și marketing internațional.

Locații

  • Porto

    R. Jaime Lopes Amorim 4465-004 S. Mamede de Infesta , , Porto

    Întrebări