Keystone logo
© Domus Academy
ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

ISAD - Istituto Superiore di Architettura e Design

Introducere

SCHOOL

ISAD are ca scop oferirea unei educații profesionale de înaltă calitate în domeniul arhitecturii și designului. După mai mult de 30 de ani de experiență, Institutul este implicat într-o evoluție constantă și în procesul de schimbare care îi permite să actualizeze dacă adresa didacticii sau profesorii care sunt în prezent tineri profesioniști angajați activ fie în profesia liberă, Domeniul critic sau editorial. O schimbare care, în orice caz, nu a rănit spiritul original al Institutului, care se întemeiază pe grupurile de lucru, pe prezența profesorilor, pe viața socială a studenților, pe interschimbabilitatea experiențelor și a profesorilor de asemenea. Spiritul comunității, în care o bună concurență nu exclude colaborarea și schimbul reciproc.

Milan Galleria

istorie

Infiintata in 1980 De către un grup de arhitecți, ISAD este o școală italiană de 100% cu o filosofie care vizează schimbul de idei și practici arhitecturale și formarea de designeri profesioniști. În ultimul timp, ISAD a fost confirmat ca fiind "Școala Milanese de Design Interior".

1982 Primul curs de Design de grădină și mai târziu primul curs de masterat în design peisagistic. Un curs care a format aproape toți designerii grădinii din zona Milanese și din nordul Italiei.

1983 Primul curs de bienale de "arhitectură navală" pentru proiectarea iahturilor de navigație și a motorului, oferit astăzi ca un atelier de lucru cu privire la "proiectarea iahturilor interioare".

1984 Workshop și seminar pe termen scurt privind designul de bijuterii cu Ivo Misani, "Proiectul The Cellini". Primul curs de "interioare de fotografie" cu Luciana Mulas. ISAD este un podium de renumiți lectori de design contemporan.

1992 Primul curs de "estimator de artă antică", susținut de lectori internaționali în domeniul antichității.

1993 Cel mai important eveniment este "povestea" experiențelor profesionale ale lui Achille Castiglioni, care a proiectat o expoziție exclusivă pentru ISAD pe scena unui teatru milanez în parteneriat cu cele mai renumite firme de design care și-au produs capodoperele. Catiglioni a distrat publicul cu spectacole live și povestiri care explică crearea fiecăruia dintre produsele sale, care au fost elementele principale ale scenografiei scenografice.

1995 Începutul colaborării ISAD cu China. Universitatea "Tong Ji" din Shanghai invită ISAD să organizeze niște conferințe privind designul italian și educația ISAD. ISAD este invitat să participe la un concurs pentru restabilirea interioarelor turnului "World Plaza" din Shanghai. În calitate de câștigător al competiției, ISAD, reprezentată de arhitectul Marinella Jacini, astăzi director al Institutului, proiectează și realizează toate zonele comune și publice ale turnului. Activitatea din China se desfășoară cu participarea la proiecte de concurență și ulterior la proiectarea și realizarea clădirii "Mansion Building Mansion" din Beijing și a clădirii "International Shipping Building" din Shanghai.

Arhitectura

1998 În parteneriat cu Atelier Mendini, ISAD promovează evenimentele pentru Săptămâna Designului de la Milano în birourile Atelier Mendini și în spațiul industrial al sediului actual Prada din via Orobia cu Jacopo Foggini.

1999 Pentru deschiderea campusului său nou în via Orobia din Milano, ISAD organizează în parteneriat cu Atelier Mendini, 3 serile de evenimente pe tema culorii, "Culoarea este muzică".

2000 Cu ocazia celui de-al treilea mileniu, au loc o serie de seminarii și conferințe: Enrico Baleri, Marco Ferreri, Franco Raggi, Aldo Cibic, Fabio Novembre (studentul ISAD din anii '80), Federico Bucci, Alessandro Vicari, Matteo Vercelloni, Luca Scacchetti . O săptămână de atelier de design cu John Brookes, un designer britanic de grădinărit.

2001 ISAD este premiat de Provincia di Milano cel mai bun proiect pentru cursul Master "Dincolo de obstacole, design pentru persoanele cu handicap" în parteneriat cu HB Group.

2003 Concursul intern "Design cu cupru" lansat de Institutul Italian de Cupru. Concursul intern "Plasticreativitate" lansat de firma Makroform. Prototipurile proiectelor câștigătoare sunt prezentate într-o expoziție ISAD în cadrul Săptămânii Designului din Milano.

2004 Începutul parteneriatului cu Asociația de Design Rotational: competiția lansată de studenții școlilor de design de excelență din Milano pentru proiectarea produselor realizate cu tehnologia de design rotativ.

2005 Seminar sponsorizat de Comune di Romano Banco pentru propuneri de urbanism pentru lotul și zona municipală.

2005 Aniversarea a 25 de ani! Pe tot parcursul anului sunt organizate evenimente importante:

 • Expoziția "25 de povești ISAD" a lucrărilor proiectului elevilor;
 • "3 numiri pentru ISAD 25th Anniversary" prelegeri cu privire la design:
 • Arhitecți și proiectanți Lucrează cu Piero Lissoni și Fabio Novembre, moderatorul Enrico Morteo
 • Fotografie în arhitectură și design în Italia din anii 80 până astăzi cu Gabriele Basilico și Maurizio Galimberti, moderator Alberto Moioli
 • Interiors Made in Italy - proiectul de design interior din Italia, din anii '80 pana in prezent, cu Jacopo Gardella, Piero De Martini si Matteo Vercelloni, moderatorul Giampiero Bosoni;
 • "1980/2005 Design, Firme, Produse" și confruntarea produselor de design din anii '80 și anii 2000, cu participarea lui Abet Laminati, Alessi, Cassina, Cappellini, Fontana Arte, Luceplan, Luxottica, Rossi di Albizzate, Spazio 900, Venini. Expozit proiect de proiect de Way SpA.
Design culoare

2008 Compania "Caffè Parigi Ltd" din Dublin acordă ISAD organizarea unui atelier de design interior bazat pe un concurs internațional de studenți absolvenți pentru proiectarea conceptului de "Bar Concept Retail" în docurile din orașul Dublin.
Designerii proiectului câștigător sunt invitați la Dublin pentru realizarea proiectului sub supravegherea unui birou local de arhitectură.

2009 Faimoasa firmă Colombo Design atribuie ISAD un atelier de design pentru produse noi de mânere și accesorii pentru baie. Participanții, selectați prin reglementări, realizează proiecte executive pentru noile produse. Ceremonia de decernare a premiilor are loc la Triennale di Milano, iar proiectele câștigătoare au fost premiate cu prototipurile pentru producerea obiectelor aferente.

2010 Prima ediție a Maestrului în "Materiale de Design - Experiențe Textile Design", coordonată de Giorgio Correggiari. În colaborare cu departamentele "Turismo, Marketing Territoriale, Identità", "Cultura", "Attività produttiv e Politiche del Lavoro", se desfășoară, sub sponsorizarea Primăriei Milano, Departamentul Consiliului "Ricerca, Innovazione e Capitale Umano" A proiectului MIND (Rețeaua din Milano pentru proiectare), care implică școlile de excelență din Milano. Cursul de master își propune să aprofundeze cunoștințele materialelor de proiectare în toate aplicațiile posibile în modă și design în general. De asemenea, masterul include participarea unor firme importante de modă și design, designeri de renume, stilisti, jurnaliști, critici și sociologi.

În luna aprilie și în săptămâna Milano Design, ISAD este invitat să participe la Salone Satellite în cadrul Salone Internazionale del Mobile, unde expoziția prezintă prototipuri ale lucrărilor de proiectare a celor mai noi studenți.

2011 ISAD se alătură proiectului Milano School of Summer sponsorizat de Comune di Milano cu cursurile scurte de Design Magazin, Design Hotel, Expozit Design, Fotografie și Arhitectură, Design Televiziune, Design Yacht Interior, cu adăugarea a două noi cursuri de interes deosebit : Design pentru copii și animale de companie Fantasy Design.

Maestrul în Proiectare și Inginerie Yacht Proces începe, coordonat de arhitectul Marco Amadio. Organizarea evenimentului și expoziției "ISAD_Lab 14_7" în cinstea lui Giorgio Correggiari.

2012 "Materiale de Design - Design Textile" Masterul devine "New Tech-Style Design", master la nivel 1 acreditat în colaborare cu POLI.Design.

Design Master Master și Master Garden Design devin atât masterat de nivel 1 acreditați de EABHES (Consiliul European de Acreditare al Școlilor de Învățământ Superior)

2013 Cursul de bază de design interior devine un curs de 3 ani și devine acreditat ca diplomă de licență de către EABHES (Consiliul European de Acreditare al Școlilor de Învățământ Superior). ISAD își extinde oferta educațională cu două ateliere profesionale importante despre arhitectura durabilă:

 • "Construirea cu lemn"
 • "Construcția Pământului Raw"
Logo-uri de design

Locații

 • Milan

  ISAD Design School Via Balduccio da Pisa 16 - Milano - Italia, , Milan

Întrebări