Keystone logo
© TESS
IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

IPSA - Aeronautics and Space

Introducere

Bine ați venit la IPSA Graduate School of Engineering specializată în Aeronautică și Spațiu!

IPSA, unde visul aerospațial devine realitate

Încă de la crearea sa în 1961, IPSA a fost animată de preocuparea constantă de a corela formarea oferită studenților cu nevoile companiilor. Astfel, planul nostru de învățământ este alcătuit din specializări și specializări care constituie elementele de bază pentru dobândirea și aprofundarea unor cunoștințe esențiale și solide în domeniu. Programele noastre sunt în continuă evoluție și sunt actualizate sub îndrumarea și activitatea Departamentului de Dezvoltare al școlii.

Diplomă de inginer , echivalentă cu un master în inginerie aerospațială, acordată de IPSA, certifică capacitatea absolvenților de a aborda orice problemă legată de aeronautică și spațiu. De asemenea, formarea de la IPSA permite absolvenților să lucreze în domenii avansate conexe aeronauticii și spațiului, în special în domeniul transporturilor terestre, care utilizează tehnici și tehnologii similare celor utilizate în aeronautică.

Instruire

Programul de masterat se bazează pe un echilibru între activități academice și practice: cursuri, tutoriale, seminarii, consultanță în design, proiecte legate de medii industriale și stagii de practică. Studentul este actorul principal în formarea sa, alegând o specializare și diferite opțiuni care îi permit să își personalizeze cursurile și să obțină expertiză într-un domeniu la alegere. Conferințele de afaceri și deschiderea internațională oferă abilități suplimentare în construirea gândirii critice a studentului și a capacității de a lua decizii.

Limba

Masteratul este predat în principal în limba engleză . Unele cursuri sunt predate în franceză.

Pe tot parcursul programului, studenții beneficiază de cursuri intensive de limba franceză, deoarece trebuie să atingă nivelul B1 în limba franceză la sfârșitul anilor de studiu pentru a obține diploma.

O școală universitară de inginerie aproape de industrie

În peste 60 de ani de existență, IPSA a creat relații și parteneriate de durată cu jucători importanți din sectorul aerospațial. Acești parteneri se întâlnesc voluntar cu studenții și discută diverse aspecte (științifice, tehnice, culturale și economice) ale profesiei de inginer. Această apropiere de industrie permite IPSA, prin Consiliul său de dezvoltare, să alinieze formarea la nevoile industriei. Absolvenții care lucrează în marile companii din sector se întorc cu ușurință la școala lor pentru a împărtăși experiențele lor cu viitorii ingineri de la IPSA.

Pasiunea este principala motivație

Dacă există o școală în care pasiunea este totul, aceasta este IPSA!Proiectele asociațiilor dezvăluie latura pasională a ipsalienilor prin complexitatea lor. IPSA organizează, de asemenea, diverse evenimente pentru a le permite elevilor săi să își trăiască pasiunea, cum ar fi conferințe ale actorilor din domeniul aerospațial din Franța, simulatoare de zbor, prezența la diverse expoziții aeriene și adunări.

Statistică

IPSA în cifre

 • 3 programe deschise studenților internaționali:
  • Program de Inginerie Aeronautică de 5 ani (licență + absolvent)
  • Program de Master în Inginerie Aeronautică
  • Programul școlii de vară
 • 2 campusuri: Paris, Toulouse,
 • peste 2.000 de elevi
 • 3.000 de absolventi
 • +100 de universități partenere din întreaga lume
 • 700 de parteneriate cu companii de top
 • 70 de asociații studențești
 • 3.000 de absolvenți în poziții cheie în companii
 • 90% dintre studenți s-au angajat în decurs de 3 luni de la absolvire

  Locații

  • Paris

   63 boulevard de Brandebourg 94200 IVRY-SUR-SEINE FRANCE, 94200, Paris

  Întrebări