Keystone logo
International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

International Psychoanalytic University Berlin

Introducere

Universitatea Internațională Psihanalitică (IPU) Berlin este o universitate privată recunoscută de stat, acreditată de Consiliul German de Știință și Umanități, Wissenschaftsrat, care este deținută și administrată de entitatea juridică reprezentativă non-profit, Fundația pentru Promovarea Psihanalizei Universității. Acesta combină standardele științifice exigente cu cursurile practice de studiu de psihologie (cursuri de BA și MA), precum și cu cursuri de studiu în psihoterapie, studii culturale psihanalitice, leadership și consultanță, destinate a fi parțial în paralel cu munca. Campusul universitar este situat direct la râul Spree din districtul Berlin-Mitte.

Odată cu începerea prelegerilor la UIP în 2009, s-a închis un decalaj care a apărut în direcția unilaterală de științe naturale a cursurilor de studiu de psihologie academică. Cursurile de studiu la UIP transmit psihanaliza ca o știință care mapează omul ca ființă biologică, socială și culturală și caută să înțeleagă individul pe fundalul istoriei personale și sub influența inconștientului. Toate cursurile de studiu la UIP sunt atât de cercetare, cât și orientate către aplicații și asigură un contact strâns cu practica clinică și pedagogică din primul semestru de studiu.

Declarația misiunii IPU

UIP facilitează studii, studii avansate și educație ulterioară, precum și cercetări pe bază psihanalitică și urmărește o înțelegere transdisciplinară a științei în domeniile sale de predare și cercetare.

În dialog cu alte științe, contribuie la dezvoltarea ulterioară a psihanalizei ca știință socială aplicată și teorie culturală.

Ea transmite psihanaliza ca știință care mapează omul ca ființă biologică, socială și culturală și care încearcă să înțeleagă individul pe fundalul istoriei personale și sub influența inconștientului.

Oamenii de știință care predau și cercetează la UIP au câștigat mulți ani de experiență în practică, predare și cercetare. Ei se bucură de condiții de învățare și de muncă excelente, cu resursele necesare la dispoziția lor.

Analiza, discuția și dezvoltarea comună - la nivel interdisciplinar și dincolo de limitele oricăror grupuri de statut - reprezintă un criteriu definitoriu al activității științifice și organizaționale la UIP.

UIP creează rețele și stabilește acorduri de cooperare cu parteneri naționali și internaționali în știință, formare și practică, care promovează îmbogățirea reciprocă în ceea ce privește conținutul și percepția pozitivă în rândul publicului larg.

UIP favorizează o atitudine (auto) reflectoare în predare, cercetare și la nivel de aplicație, o legătură strânsă între aplicație și cercetare, precum și un dialog interdisciplinar și internațional. Contribuie la asistența medicală a populației generale.

Burse și finanțare

Termenul limită de înscriere pentru bursa STIBET III – Fonduri de potrivire a trecut. Procesul de selecție pentru Trimestrul de iarnă 2021/2022 este finalizat și toți solicitanții au fost anunțați despre rezultatele cererilor lor. La sfârșitul anului 2022 va urma un nou apel de candidaturi, cu diferența că valoarea totală a burselor este de 2, iar finanțarea se va întinde pe o perioadă de 12 luni. Mai multe informații vor urma.

International Psychoanalytic University Berlin se află în Top 10 țări pentru a studia în străinătate

educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge
educations.com Top 10 Europe rankings 2021 badge

Locații

  • Berlin

    Stromstr. 1, 10555, Berlin

Întrebări