Keystone logo
Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Institute of Advanced Design Studies

Introducere

Introducere

Institute of Advanced Design Studies (ADES) este o școală independentă de design care oferă programe de studiu în durabilitate pentru studenții post-universitari și profesioniști. Programele noastre se bazează pe o abordare transdisciplinară a durabilității și acceptăm studenți din toate mediile. Recunoaștem complexitatea și multidisciplinaritatea provocărilor cu care ne confruntăm astăzi cu schimbările climatice, degradarea mediului, viața de muncă și schimbările din societatea globală și că este necesar un nou tip de expertiză pentru a face față acestor provocări.

ADES este construit pentru a antrena un nou tip de proiectant, echipat cu instrumente de design Thinking și instrumente de proces de proiectare, versat pentru a lucra în echipe transdisciplinare, în timp ce este împuternicit să angajeze propria disciplină, fie ea în design, chimie sau bioinginerie, pentru a rezolva multi-instrumentele. probleme disciplinare de astăzi. În loc să aibă o facultate tradițională, ADES lucrează cu moderatorii invitați care sunt lideri de gândire globală dintr-o diversitate de discipline, de la designeri până la biologi, ingineri și filozofi, pentru a realiza abordări holistice adecvate rezolvării problemelor din zilele noastre.

Experiența ADES

La ADES, nu veți învăța numai; veți lucra cu moderatorii noștri oaspeți - lideri influenți din întreaga lume , care cred că este timpul să se angajeze Design Thinking pentru a rezolva provocările globale și a avansa design-uri care vor aduce beneficii umanității și mediului. Interacțiunea intensă cu acești experți în studioul ADES vă va permite să colaborați ca parte a unei experiențe de învățare imersivă cu ambiția împărtășită de a configura soluții complete bazate pe design.

Tendințele globale arată mai multe tipuri de educație co-laborator , trecând tipurile de silozuri cu care suntem obișnuiți. În studioul ADES, lucrăm la fel ca un co-laborator. Oferim educație de proiectare bazată pe natură și valoare umană, însoțită de progresele tehnologice și științifice din zilele noastre. Lucrăm pentru a completa programele de educație existente și pentru a crește diversitatea educațională pentru sustenabilitate între discipline. Studioul ADES funcționează cu designul ca Știință Productivă, Filozofie și Metodologie. Cursurile noastre aduc teoria pe practică; să inspire și să influențeze acțiunile întreprinse în practicile tradiționale de proiectare, arhitectură, tehnologie, inginerie, precum și în alte domenii în care sunt produse producții.

Locația noastră

Institutul are sediul la Art Quarter Budapesta (AQB), o veche fabrică de bere de pe malurile Dunării, transformată într-un centru internațional de artă contemporană . Situat în vibrantul oraș Budapesta , cartierul de artă găzduiește spații de expoziție interioare și în aer liber, mai multe clădiri cu studiouri și rezidențe. Studioul ADES de la AQB funcționează ca un spațiu deschis unde găzduim prelegeri și ateliere, precum și lucrări de grup și studii private. Studioul este întotdeauna la dispoziția studenților noștri în afara orelor de sesiune, pentru cercetare și modul de lucru al proiectului. De asemenea, studenții au acces la camere comune echipate cu o bucătărie și zone de relaxare. Atmosfera multi-culturală și creativă din Cartierul de Artă îi reunește pe oameni să gândească, să creeze și să colaboreze.

ADES Oameni și rețea

ADES este o organizație relativ mică, dar care are relații puternice în cadrul industriei creative și ecologice globale care lucrează cu o rețea de parteneri din proiectare, tehnologie, biotehnologie, artă și alte discipline din Europa și sumbră. Această rețea neprețuită oferă studenților ADES oportunități de colaborare și angajare după absolvire.

Ca absolvent ADES, setul dvs. de abilități va fi îmbogățit cu Design Thinking for Sustainability, aplicabil pentru rezolvarea problemelor multidisciplinare din zilele noastre . Absolvenții ADES vor forma absolvenți - o rețea globală de lideri ai gândirii în sustenabilitate, dedicată lucrării cu soluții bazate pe design și pe bază de valoare umană.

132068_iads_1500x1000_086.jpg

De ce să studiezi cu ADES și de ce ACUM?

În prezent, accentul pe durabilitate este enorm. Eforturile din întreaga lume sunt în timp util, deoarece schimbările climatice și amprenta umană în mediu se manifestă pe o scară pentru care pur și simplu nu suntem pregătiți. Apelul la „acțiunea acum” este urgent, într-adevăr. ADES a fost construit pentru a răspunde acestei urgențe. Dar nu cu produse, sisteme și servicii mai ecologice, ci cu o idee că avem nevoie de „înainte de a ne dedica” pentru a ajunge la soluții cu adevărat radicale. Ideea că nu ne putem rezolva problemele cu aceleași instrumente care le-au creat. Este necesar un nou design de gândire pentru sustenabilitate care să informeze acțiunea atât de urgent solicitată.

Beneficiile studierii cu ADES

1. Locația Europei Centrale

Budapesta, capitala Ungariei este un oraș istoric și eclectic, cu o viață culturală bogată și variată. Puteți găsi comori arhitecturale, numeroase muzee, o serie de ape termale de vindecare și o viață de noapte inegalabilă în Europa de Est și Centrală. Este, de asemenea, un oraș centrat pe studenți și accesibil, mai ales în termeni din vestul Europei.

2. Specialiști în proiectare pentru studii de sustenabilitate

Suntem o școală de design pionieră și independentă, dedicată îndrumării studenților noștri spre a deveni lideri ai gândirii în sustenabilitate.

3. Moderatori de oaspeți de talie mondială

Studenții ADES lucrează cu oameni de știință, savanți, designeri și inovatori recunoscuți pe scară largă, care sunt în fruntea schimbării societății noastre prin munca lor.

4. Mediu de învățare creativ, incluziv

Fiind o educație cu adevărat transdisciplinară, mediul de învățare ADES permite experimentarea, creativitatea și inovația radicală în cadrul metodelor de studiu, precum și rezultatele, fiind în același timp deschis pentru diversitatea culturală și disciplinară care însoțește grupurile multidisciplinare.

5. Tutoriale individuală

Tutorii cu experiență ADES sunt întotdeauna disponibili pentru discuții și pentru a oferi îndrumări atât elevilor, cât și grupurilor. Studioul ADES funcționează asemănător cu orice studiouri de proiectare a produselor mici, co-laboratoare sau think tank-uri în care studenții, moderatorii și tutorii au acces egal la activități de generare a cunoștințelor și unde obiectivul este co-generarea de cunoștințe.

6. Cursuri axate pe realitate

Rolul nostru în educația globală este de a fi pionier în educația de proiectare pentru sustenabilitate pentru studenții multidisciplinari. Lucrăm pentru a completa programele de educație existente și pentru a crește diversitatea educațională pentru sustenabilitate între discipline. În cursurile noastre, elevii învață dincolo de a face un design mai ecologic; ei cercetează cum să ne adaptăm actualele organizații și sisteme la o lume condusă de principii de ecologie, durabilitate și reziliență.

7. Comunitatea internațională a studenților

Studenții noștri sunt creativi și curioși, au deja o bază de abilități și o diplomă într-o disciplină și caută să își avanseze abilitățile și să se specializeze în sustenabilitate. Clasele noastre sunt formate din indivizi din toate mediile culturale și disciplinare, de exemplu în proiectarea serviciilor de produse, arhitectură, inginerie tehnologică, absolvenți de științe naturale, precum și artiști, antropologi și filozofi.

8. Educație co-laborator

În loc să învețe doar o nouă abilitate, studenții ADES lucrează în grupuri și împreună în echipă, pentru a co-crea noi metode de gândire care pot fi aplicate practicilor viitoare în proiectare, arhitectură, tehnologie și dezvoltare socială. Moderatorii și lectorii invitați aduc cele mai recente cunoștințe de ultimă oră din domeniile lor, prin urmare, menținând întotdeauna relevanța lucrărilor ADES pentru soluționarea problemelor cele mai presante ale vremii. În plus, atelierele extrașcolare ADES, școlile de vară și călătoriile de studiu permit noi perspective culturale și disciplinare dincolo de studioul ADES.

11. Proiectarea abilităților de gândire pentru sustenabilitate radicală

Studenții ADES vor putea trece dincolo de aplicarea unor soluții de proiectare a business-ului, ca de obicei, pentru dezirabilitatea umană și nu se gândesc în moduri centrate pe oameni, pe produse sau pe afaceri, dar vor înțelege că cea mai critică constrângere din toate eforturile de proiectare începe de la radical. sustenabilitate, ca și în susținerea existenței noastre împreună cu existența planetei noastre. Misiunea noastră este de a transmite o educație de proiectare transdisciplinară, astfel încât studenții noștri să contribuie la un mediu înfloritor.

12. Călătorii de studiu

Programul de curs include călătorii de studiu în care studenții pot dobândi experiențe culturale și disciplinare externe.

Locație

Budapesta, Ungaria. Studio ADES are sediul la Art Quarter Budapesta.

132066_artquarterbudapest.jpg

Foto: AQB

website

https://ades.design/

Locații

  • Budapest

    Institute of Advanced Design Budapest Nagytétényi út 48-50 Budapest, Hungary, 1222, Budapest

Programe

    Instituția oferă și:

    Întrebări