Keystone logo
Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris

Introducere

Prezentare generală a Institut Polytechnique de Paris

Institut Polytechnique de Paris este un Institut de știință și tehnologie de talie mondială care cuprinde 5 prestigioase școli de inginerie franceze: École Polytechnique, ENSTA Paris, ENSAE Paris, Télécom Paris, Télécom SudParis.

Un campus chiar lângă Paris

Situat pe Plateau de Saclay, Institut Polytechnique de Paris reunește cele cinci școli fondatoare. Oferă studenților, cadrelor didactice și personalului facilități de top pentru a-și desfășura activitățile într-un mediu plin de viață și stimulant. Amplasat în inima unuia dintre primele opt centre de inovare din lume, campusul beneficiază de dinamismul creat de jucătorii privați și publici din cadrul clusterului. Situat ideal chiar în afara Parisului, campusul este ușor accesibil cu transportul public, permițând studenților și profesorilor să profite de dinamismul economic și de viața culturală bogată a capitalei franceze.

Cercetare disciplinară și interdisciplinară de ultimă generație

Cercetarea de la Institut Polytechnique de Paris se bazează pe expertiza recunoscută a școlilor sale în zece discipline majore: biologie; Chimie și procese; Economie; Informații, comunicații și electronice; Informatică, date și inteligență artificială; Matematică; Mecanica si Energetica; Fizică; Științe umaniste, arte, literatură și limbi străine; Științe Sociale și Management. Programele de cercetare stabilite de departamentele disciplinare identifică domenii cheie și dezvoltă proiecte de cercetare transdisciplinare în parteneriat cu industria. Cercetarea se concentrează pe 12 domenii de cercetare: Mediu și climă; Tranziția energetică; Inteligența artificială și știința datelor; Rețele și Internetul obiectelor; Matematică și simulare digitală; Securitate cibernetică ; Apărare; Geopolitică și strategie; Materiale inovatoare și tehnologii cuantice; Stiinta laserelor si plasmei; Robotica ; Bioinginerie. În acest scop, Institut Polytechnique de Paris a înființat mari centre interdisciplinare pentru a face față celor mai mari provocări economice și sociale ale timpului nostru.

Caracteristici Campus

Școlile noastre

Școala Politehnică

École polytechnique, cunoscută și sub numele de L'X, este principala instituție franceză care combină cercetarea de nivel înalt, mediul academic și inovația de ultimă oră în știință și tehnologie. Diferitele sale programe de licență și de licență – Licență în Științe, Ingénieur Polytechnicien (program la nivel de master), Master și doctorat – sunt extrem de selective și promovează o cultură a excelenței, cu un accent puternic pe știință, ancorată în tradițiile umaniste. Fiind o universitate larg internaționalizată, École polytechnique oferă o varietate de programe internaționale și atrage un număr tot mai mare de studenți și cercetători străini din întreaga lume (în prezent 40% dintre studenți și membri ai facultății). École polytechnique oferă o educație excepțională pentru a pregăti bărbați și femei străluciți să exceleze în poziții cheie de nivel superior și să conducă proiecte complexe și inovatoare care răspund provocărilor societății secolului 21, toate păstrând un simț acut al responsabilităților lor civile și sociale. Cu cele 23 de laboratoare ale sale, dintre care 22 sunt unități de cercetare comune cu Centrul Național Francez de Cercetare Științifică (CNRS), Centrul de Cercetare École polytechnique explorează frontierele cunoașterii interdisciplinare pentru a oferi contribuții majore științei, tehnologiei și societății. École polytechnique este membru fondator al Institut Polytechnique de Paris . Cercetarea de la Institut Polytechnique de Paris se bazează pe expertiza recunoscută a școlilor sale în zece discipline majore: biologie; Chimie și procese; Economie; Informații, comunicații și electronice; Informatică, date și inteligență artificială; Matematică; Mecanica si Energetica; Fizică; Științe umaniste, arte, literatură și limbi; Științe Sociale și Management. Programele de cercetare stabilite de departamentele disciplinare identifică domenii cheie și dezvoltă proiecte de cercetare transdisciplinare în parteneriat cu industria. Cercetarea se concentrează pe 12 domenii de cercetare: Mediu și climă; Tranziția energetică; Inteligența artificială și știința datelor; Rețele și Internetul obiectelor; Matematică și simulare digitală; Securitate cibernetică ; Apărare; Geopolitică și strategie; Materiale inovatoare și tehnologii cuantice; Stiinta laserelor si plasmei; Robotica ; Bioinginerie. În acest scop, Institut Polytechnique de Paris a înființat mari centre interdisciplinare pentru a face față celor mai mari provocări economice și sociale ale timpului nostru.

ENSTA Paris

Fondată în 1741 sub numele de Royal Shipbuilding Engineers School, ENSTA Paris este cea mai veche școală de inginerie franceză. Programele sale educaționale sunt caracterizate de o abordare multidisciplinară pentru a dezvolta ingineri versatili, o puternică expunere internațională, o inițiere în cercetare, inovare și antreprenoriat. ca asupra intervenţiei multor vorbitori veniţi din lumea economică şi industrială. IP Paris beneficiază de ENSTA Paris bine cotat în Franța și de expertiză renumită în domeniile sistemelor de transport, energie, inteligență artificială, inginerie matematică și ingineria sistemelor complexe.

ENSAE Paris

Înființată în urmă cu mai bine de 75 de ani, ENSAE Paris are un proiect educațional unic care combină un nivel ridicat de măiestrie în matematică aplicată, statistică și analiză economică. Proiectul său educațional a evoluat de-a lungul deceniilor ca răspuns la nevoile economiei și schimbările în cercetare. IP Paris beneficiază de expertiza unică ENSAE Paris în economie și sociologie cantitativă, știința datelor, finanțe și asigurări. ENSAE Paris face, de asemenea, parte din Grupul Școlilor Naționale de Economie și Statistică (Genes).
Aflați mai multe despre programele educaționale și cercetare la ENSAE Paris

Telecom Paris

Télécom Paris este cea mai importantă școală de inginerie din Franța pentru tehnologii digitale. Școala vă oferă abilitățile de care aveți nevoie pentru a inova și a stimula antreprenoriatul într-o lume digitală cu un accent durabil.

Fondată în 1878, Télécom Paris oferă o predare excelentă, cercetare interdisciplinară de nivel înalt și facilități inovatoare: fab-lab, e-lab, design-studio și incubatoare.

Domeniile noastre principale acoperă: știința datelor și inteligența artificială, securitatea cibernetică, modelarea matematică, procesarea imaginilor și a semnalului, inovația digitală, învățarea automată, Internetul obiectelor (IoT), rețele și sisteme foarte mari, cloud și calcul cuantic, mobil 5G și 6G rețele, blockchain, sisteme încorporate și telecomunicații.

Absolvenții Télécom Paris se bucură de o capacitate de angajare excepțională în toate sectoarele de afaceri, în Franța și în străinătate. Legăturile puternice ale școlii cu companiile, proporția ridicată de studenți și profesori internaționali și viața studențească bogată în campusul nostru nou-nouț vă vor ajuta să vă atingeți întregul potențial.

Membru fondator al IP Paris, Télécom Paris este, de asemenea, membru al Institut Mines Télécom (IMT).Télécom SudParis

Fondată în 1979, Télécom SudParis formează ingineri în domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor. Programul său educațional se bazează pe o abordare inovatoare, care favorizează programe academice personalizate, care oferă cursuri teoretice, învățare bazată pe proiecte, precum și stagii de afaceri. Télécom SudParis conduce, de asemenea, activități importante de cercetare. IP Paris beneficiază de cunoștințele sale aprofundate asupra tuturor subiectelor legate de TIC, cum ar fi rețele, sisteme informatice, multimedia, modelare și matematică aplicată. Telecom SudParis se bazează pe Platoul Saclay cu celelalte patru școli IP Paris. Are, de asemenea, al doilea campus în Evry, care este parte integrantă a campusului IP Paris. Télécom SudParis este, de asemenea, o școală a Institutului Mines-Télécom.

  Cerinte pentru viza

  Viză de student de lungă ședere

  Dacă sunteți cetățean al unei țări din Spațiul Economic European (țările Uniunii Europene (UE), Islanda, Norvegia și Liechtenstein) sau Elveția, nu aveți nevoie de viză pentru a studia în Franța.

  Dacă nu sunteți cetățean al unei țări din Spațiul Economic European (Țările Uniunii Europene, Islanda, Norvegia și Liechtenstein) sau Elveția, trebuie să solicitați de la partenerul nostru Campus France, care este valabil ca permis de ședere francez (VLS-TS = Viză étudiant Long Séjour valant Titre de Séjour).

  Această viză vă permite să rămâneți în Franța timp de un an. Nu trebuie să solicitați un permis de ședere în această perioadă. Viza dumneavoastră va trebui să fie aprobată de OFII (Oficiul Francez pentru Imigrare și Integrare) în primele 3 luni de la sosirea dumneavoastră în Franța.

  Cerere de viză

  Găsiți spațiul dvs. Campus France pe site-ul Campus France

  • Cazul 1: Dacă țara dvs. de reședință este una dintre cele 46 de țări supuse procedurii „Études en France” („Studii în Franța”), înregistrați-vă pe platforma „Etudes en France” și încărcați documentele necesare. Campus France vă va verifica dosarul de cerere de viză înainte de a-l trimite la consulatul francez.

  • Cazul 2: Dacă nu, trebuie să solicitați cererea de viză direct la ambasada sau consulatul Franței din țara de reședință. Găsiți toate informațiile despre cererile de viză pe france-visas.gouv.fr și informațiile de contact ale consulatului dvs. la ambasadele și consulatele Franței

  Statistica absolvenților

  Locații

  • Palaiseau

   Route de Saclay Palaiseau CEDEX, 91128, Palaiseau

  Întrebări