Keystone logo
IMT Nord Europe

IMT Nord Europe

IMT Nord Europe

Introducere

IMT Nord Europe este cea mai mare școală absolventă de inginerie la nord de Paris , care formează inginerii generali și experții digitali ai viitorului. În fiecare an, IMT Nord Europe , un Institut Mines Télécom în parteneriat cu Universitatea din Lille , acordă diplome peste 600 de ingineri talentați , pregătiți pentru a anticipa schimbările economice și sociale.

Un jucător major educațional la răscruce de drumuri din Europa

IMT Nord Europe este una dintre cele mai mari școli de inginerie din Franța. Situat la nordul Parisului, aproape de Bruxelles și Londra, pregătim ingineri generali și specialiști care vor deveni viitori lideri și experți internaționali.

IMT Nord Europe dezvoltă predare și cercetare la nivel înalt în știință și tehnologie în următoarele domenii:

 • Științe digitale
 • Energie și mediu
 • Materiale ecologice, industrie și inginerie civilă

168477__MG_0111.jpg

Inovația și cercetarea se află în ADN-ul nostru

Suntem o școală „Institut Mines Télécom” (IMT), grupul principal de școli de inginerie și management din Franța . Cu o rețea de aproape 14000 de absolvenți și mai mult de 2000 de publicații de cercetare clasificate A, care contribuie la avansarea științifică și tehnologică, excelența academică a IMT este recunoscută pe scară largă.

În calitate de jucător cheie global cu o perspectivă internațională, școlile IMT atrag studenți peste granițe ( 33% dintre studenții înscriși la cursurile de masterat și doctorat sunt din străinătate ), în timp ce își trimit studenții la cele mai bune universități internaționale.

La IMT Nord Europe oferim peste 35 de oportunități de studii duble pentru studenții noștri și avem peste 120 de parteneriate cu instituții din întreaga lume și schimburi cu un număr mare de laboratoare și cercetători.

Educație excelentă și programe personalizate

Creat la 1 ianuarie 2017 , prin fuziunea a 2 școli de inginerie renumite, Mines Douai și Télécom Lille, IMT Lille Douai și acum IMT Nord Europe are un centru de cercetare de aproape 20.000 m² și două site-uri dedicate educației și cercetării la Douai. și Lille. Campusul oferă tuturor studenților mijloacele de a-și debloca talentele, inclusiv FabLab, Centrul Internațional și Cultural și un accelerator de afaceri.

168478_ProjetESSENTIEL_IMTLilleDouai-2.jpg

În fiecare an, în parteneriat cu Universitatea din Lille și Institut Mines Télécom , IMT Nord Europe acordă diplome peste 500 de ingineri talentați , pregătiți pentru a anticipa schimbările economice și sociale.

IMT Nord Europe oferă trei programe de master în Știință, Inginerie și Tehnologie. Aceste diplome naționale de master sunt predate integral în limba engleză:

Un program de master este o diplomă de master de înaltă calitate pentru a stimula capacitatea de angajare într-un mediu internațional . Masterul IMT Nord Europe beneficiază de expertiza în cercetare a școlii și de legăturile sale strânse cu comunitatea de afaceri . Aceste colaborări sunt un semn al calității în ceea ce privește abilitățile tehnice, cât și abilitățile de management și comunicare , în concordanță cu nevoile companiilor. IMT Nord Europe formează directorii de care lumea are nevoie pentru a face față provocărilor de mâine.

Predați în totalitate în limba engleză, studenții noștri de la Master vor studia într-un mediu internațional în Franța, cu colegi și profesori veniți din întreaga lume.

Cel mai bun loc pentru a vă cufunda în cultura franceză

Nordul Franței este cunoscut pentru atitudinea sa relaxată și prietenoasă. Lille, capitala sa , a devenit primul oraș care a locuit în Franța . Fiind unul dintre cele mai tinere orașe , cu peste 100.000 de studenți, veți avea un stil de viață minunat, cu acces la cultură, locuri minunate de mâncare, cumpărături și ieșiri, veți avea, de asemenea, posibilitatea de a vă bucura de spații verzi frumoase și numeroase cafenele. În plus, poți sări pe Eurostar sau TGV și să fii într-un hub european în câteva ore.

168475_EHEFPH20214003001.jpg

Aproape pe jos de campusurile noastre deținem reședințe studențești, unde vi se vor oferi facilități moderne .

Lille este, de asemenea, un centru major de dezvoltare a serviciilor și găzduiește mai multe centre de excelență și inovație . Premiată cu eticheta FrenchTech , Lille Metropolis este un teren de reproducere pentru antreprenori: 200 de companii cu peste 200 de angajați, 150 de companii mijlocii cu un potențial mare de creștere și peste 9.000 de înființări sau preluări de afaceri în fiecare an.

Regiunea are un patrimoniu arhitectural excepțional și plasează cultura în centrul dezvoltării sale. Orașul Lille este un punct de reper în acest domeniu, având 15 muzee, inclusiv Palais des Beaux-Arts, Piscine de Roubaix, Louvre-Lens etc.

Petrecerea se află în genele localnicilor, după cum demonstrează numeroasele evenimente distractive și unificatoare desfășurate: celebra Braderie de Lille, Festivalul Main Square, Carnavalul din Dunkerque și festivitățile Lille 3000.

Ne-ar face plăcere să vă întâmpinăm și să vă ajutăm în calea dvs. educațională spre o împlinire profesională.

182393_1653156260109-Copie.jpg

Pentru mai multe informatii :

#Contactus [email protected]

#CheckourWebsite href="www.imt-nord-europe.fr/en

Locații

 • Douai

  Rue Charles Bourseul,941, 59500, Douai

 • Douai

  764 Boulevard Lahure, 59508, , Douai

  • Villeneuve-d'Ascq

   Rue Guglielmo Marconi, 59650, , Villeneuve-d'Ascq

   Întrebări