Keystone logo
IMT Mines Albi

IMT Mines Albi

IMT Mines Albi

Introducere

Fondată în 1993, IMT Mines Albi este o instituție publică de învățământ superior specializată în inginerie, plasată sub autoritatea Ministerului Economiei și Industriei.

O școală absolventă de inginerie

În calitate de "Grande École d'Ingénieurs" de inginerie franceză, IMT Mines Albi oferă o gamă remarcabilă de programe care să corespundă nevoilor, talentelor și obiectivelor dvs. Studenții noștri de licență sunt admiși la nivel L3 sau M1, iar diploma noastră de inginerie este livrată la sfârșit al anului M2. Programele noastre de masterat în științe, inginerie, Master internațional (M3) și doctorat oferă un nivel ridicat de pregătire științifică și managerială pentru a dezvolta lideri social responsabili, pregătiți pentru provocările unei lumi dinamice și neliniștite.

Un centru de excelență pentru cercetare

IMT Mines Albi găzduiește 3 centre de cercetare: Centrul de cercetare RAPSODEE dedicat energiei, mediului și științei și tehnologiei solidelor particulare Institutul Clément Ader, axat pe cercetarea ingineriei mecanicii și științei materialelor, cu accent deosebit în aplicațiile aeronautice și spațiale Centrul de Cercetare pentru inginerie industrială dedicată organizării și gestionării lanțurilor de aprovizionare, dezvoltarea de instrumente matematice și software pentru ingineria sistemelor În recunoașterea excelenței științifice și a calității în cadrul parteneriatelor de cercetare din industrie, RAPSODEE și ICA au devenit unități comune de cercetare între CNRS și Mines Albi și laboratoarele din IMT Mines Albi au fost premiate cu clasamentul de prestigiu "Carnot", o etichetă livrată grupurilor de cercetare de elită din Franța, care desfășoară cercetări orientate spre industrie

Un partener de afaceri pentru dezvoltarea economică și regională

IMT Mines Albi dezvoltă în permanență legături strânse cu industriile internaționale și naționale și participă la dezvoltarea economiei regionale, de exemplu prin găzduirea de start-uri etc. Procesul de formare este conceput astfel încât inginerii absolvenți să fie capabili să " locuri de muncă operaționale în diferite sectoare din industrie. Mulți ingineri și manageri din industrie învață regulat la școală și sunt implicați îndeaproape în conducerea sa.

Strategie

IMT Mines Albi este o instituție academică modernă și bine echipată

  • instruirea inginerilor multi-calificați în conformitate cu tradiția franceză "Grandes Ecoles"
  • oferind diploma de Master of Science
  • co-livrarea diplomelor de doctorat
  • desfășurând cercetări fundamentale și aplicative de vârf
  • promovarea implementării industriale a activităților sale.

IMT Mines Albi aparține: - Institutului Mines-Télécom, liderului francez în domeniul educației și cercetării în inginerie, tehnologia informației și managementului; - "Universității Toulouse", fondată în 1290, formată din aproximativ 120000 de studenți, câmpuri. Albi este un oraș fermecător și liniștit situat în sud-vestul Franței, centrul său istoric fiind declarat un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Poziționată în inima rețelei moderne și dinamice a universităților "Mines", "Télécom" și "Toulouse" situate pe întreg teritoriul Franței și în regiunea Midi-Pyrénées, "Mines Albi" se dezvoltă într-un mediu de grupuri de cercetare de renume mondial diverse domenii, cum ar fi aeronautica, cancerul și sănătatea, energia, apa și mediul înconjurător. Accelerarea internaționalizării campusului a devenit unul dintre obiectivele majore pentru dezvoltarea viitoare. O experiență internațională semnificativă este obligatorie pentru fiecare dintre studenții noștri în timpul studiilor și IMT Mines Albi își propune să găzduiască anual aproximativ 30% din studenții străini în cursuri de masterat și de masterat. Acești studenți sunt admiși ca studenți la cursuri de schimb, de licență sau de diplomă dublă, în cadrul acordurilor de colaborare semnate cu universități din întreaga lume. Astăzi, aproximativ 50% dintre studenții noștri doctoranzi și post-doctoranzi provin din străinătate. Dezvoltăm implicarea și recunoașterea internațională a cercetării noastre, continuând să organizăm și să organizăm conferințe internaționale anuale, sporind participarea noastră la proiecte internaționale și europene și prin creșterea publicațiilor internaționale. Dezvoltarea echipelor și a laboratoarelor internaționale de cercetare comune, precum și intensificarea profesorilor de vizită vor consolida poziția noastră la nivel internațional. Datorită noilor investiții în platformele tehnologice și pilot GALA, MIMAUSA și VALTHERA și calității vieții campusului și în general în Albi, IMT Mines Albi este o opțiune atractivă pentru studiu și cercetare.

Locații

  • Albi

    Allée des sciences, 81000, Albi

Întrebări