Keystone logo
IMC Krems University of Applied Sciences

IMC Krems University of Applied Sciences

IMC Krems University of Applied Sciences

Introducere

IMC - totul este în mine.

Universitatea de Științe Aplicate IMC Krems (IMC Krems) este considerată cea mai modernă și internațională universitate de științe aplicate din Austria. Universitatea oferă programe de licență și masterat inovatoare și acreditate la nivel mondial în afaceri, digitalizare și inginerie, științe ale sănătății și științele vieții.

Expertiză de primă mână

Educația academică extrem de practică oferită la IMC Krems se remarcă prin accentul puternic pus pe calitățile de lider și pe competențele transversale. Planul de învățământ include, de asemenea, o selecție extinsă de opțiuni lingvistice și lucrări bazate pe proiecte în grupuri mici, în care accesul direct la lectori joacă un rol esențial. Împărtășirea directă a cunoștințelor și asigurarea faptului că studenții dobândesc în mod constant noi competențe este una dintre prioritățile principale ale IMC Krems. Un corp profesoral dedicat, internațional și înalt calificat, care pune un accent puternic pe calitate, motivează studenții să dea tot ce au mai bun, pregătindu-i pentru cariere internaționale. Învățarea interactivă, schimbul direct și personal de experiență între personal și studenți, cooperarea cu facilități de cercetare și întreprinderi, precum și programele de parteneriat internațional cu alte universități fac din studiul la IMC Krems o experiență unică. Situată într-una dintre cele mai idilice părți ale Austriei, există, de asemenea, o gamă largă de activități de petrecere a timpului liber, care transformă universitatea într-o casă departe de casă pentru studenți.

Parteneriatul internațional în acțiune

Aspectele internaționale modelează activitățile de zi cu zi la IMC Krems: avem legături strânse cu peste 170 de universități partenere, cooperăm în numeroase programe de parteneriat, iar studenții noștri provin din 50 de țări diferite. Schimburile interculturale, stagiile în străinătate, participarea la proiecte internaționale de cercetare și prelegerile cadrelor didactice internaționale și ale profesorilor invitați cu o vastă experiență internațională sunt parte integrantă din ceea ce facem. Aproximativ jumătate din toate programele de studii sunt predate în limba engleză - un aspect frumos atât pentru studenții austrieci, cât și pentru cei străini.

Lansează-ți cariera în Krems

Stabilirea unor legături strânse între învățământ, cercetare și industrie este o prioritate semnificativă pentru IMC Krems. Universitatea se consideră mai mult decât un simplu institut de învățământ superior - urmărește în permanență cooperarea cu lumea cercetării și a afacerilor. Și aceasta este o parte esențială a modului în care universitatea pregătește studenții pentru piața muncii. Oferim formare profesională în conformitate cu standardele internaționale, pregătind oamenii pentru poziții-cheie în companii și organizații. Absolvenții noștri beneficiază de reputația excelentă a universității atunci când aplică pentru locuri de muncă. 90% dintre toți studenții își găsesc un loc de muncă permanent în termen de trei luni de la absolvire, iar rata de angajare în rândul absolvenților este de 98%. Acest lucru reflectă beneficiile semestrului de stagiu obligatoriu și ale semestrului de cercetare aplicată.

Prioritățile și valorile noastre

Universitatea consideră că principalele sale responsabilități sunt de a oferi studenților săi cea mai bună educație posibilă pentru a-i pregăti pentru viitoarele lor cariere, precum și de a oferi performanțe remarcabile în cercetare, de a genera noi cunoștințe în diferitele sale discipline și, la rândul său, de a crea valoare adăugată pentru societate.

Suntem o echipă de învățare. Prioritățile noastre principale sunt:

 • corectitudine
 • angajament
 • asumarea responsabilitatii
 • deschidere la minte, diversitate
 • fiind orientat către părți interesate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Primiți cele mai interesante știri, invitații la evenimente și povești direct în căsuța dvs. poștală. Rămâneți la curent cu buletinul nostru informativ IMC Krems .

Caracteristici Campus

Locațiile universității noastre din Krems și Stein

Diferitele situri care alcătuiesc IMC Krems sunt la fel de diverse ca și orașul însuși – un loc în care arhitectura istorică și modernă se combină cu un efect minunat.

Toate cele patru site-uri au un lucru în comun: facilitățile și echipamentele lor remarcabile. Facilități moderne și accesorii și accesorii de înaltă calitate creează medii în care suntem siguri că vă veți simți confortabil – lucru care este foarte important pentru noi.

IMC Campus Krems

Facilitățile noastre de pe Campus Krems sunt la 10 minute de mers pe jos de centrele Krems și Stein, situate între podgorii și Dunăre. Terenurile Campusului sunt aproape în întregime înconjurate de peisaj rural verde. Amplasat lângă podgoriile din dealul din Krems, terenul, cu peluzele lor îngrijite și băncile primitoare, sunt un loc perfect pentru a vă relaxa între prelegeri.

Aripa G este folosită pentru prelegeri și evenimente. Aici veți găsi, de asemenea, IMC Lounge, suport IT și recepție. Aripa G.1 se află chiar lângă Aripa G, iar un pod vitrat face legătura între primele etaje ale ambelor clădiri. Prelegeri și seminarii au loc la toate etajele, iar laboratoarele de sănătate se găsesc la subsol. Aripa D găzduiește laboratoarele pentru programele noastre de licență în Chimie Aplicată și Biotehnologie medicală și farmaceutică. Facilitățile de la Campus West includ săli practice spațioase pentru programul de fizioterapie.

IMC Piaristengasse

Campus IMC Piaristengasse este situat în centrul istoric al orașului Krems. Aici se bazează multe dintre programele noastre de licență în limba engleză. Prelegerile au loc în sălile care au fost ocupate de o școală gimnazială iezuită încă din 1616. Tocmai această combinație de istorie și tehnologie modernă conferă IMC Piaristengasse caracterul său foarte distinctiv. Un tur al site-ului nu reușește să impresioneze vizitatorii. Piaristengasse este cu totul unică – și face parte din IMC Krems .

IMC Gozzoburg

Situl nostru istoric al castelului Gozzoburg este situat pe Hoher Markt – cea mai veche parte a orașului – și are un caracter propriu. Nu e de mirare, având în vedere că datează de peste 700 de ani. Ne-am mutat aici în 2017, așa că este de fapt cea mai nouă locație a noastră. IMC Gozzoburg este un centru pentru studenții și oaspeții noștri internaționali. Atmosfera unică a clădirii o face un loc ideal pentru a organiza funcții și a distra vizitatorii.

Două dintre centrele noastre de servicii sunt situate în Gozzoburg: IMC Career Center , care sprijină studenții în planificarea carierei, organizarea de stagii și căutarea unui loc de muncă, și IMC International Welcome Center - primul port de escală pentru studenții internaționali cu normă întreagă, întrebări de schimb și oaspeți din străinătate.

Centrul de Tehnologie și Cercetare

Institutul de Cercetare al Universității pentru Bioanalitică Aplicată și Dezvoltarea Medicamentului este situat la Centrul de Tehnologie și Cercetare (TFZ) al Krems. Conceptul facilitează colaborarea între diverse instituții de învățământ, inclusiv IMC Krems , Universitatea Dunărea Krems și Universitatea de Științe ale Sănătății Karl Landsteiner. Unele laboratoare sunt certificate GLP și aici se efectuează cercetări pe bază de contract pentru companii internaționale.

  Admitere

  Te-ai hotărât asupra unui program de studii? Trimiteți cererea dvs. folosind platforma noastră online.

  Pasul 1: Trebuie să vă înregistrați pentru a accesa sistemul de aplicații online. După ce v-ați înregistrat pe platforma noastră online, veți primi un e-mail care conține linkul de acces pentru a începe să completați cererea. Dacă nu sunteți cetățean al UE, vi se va cere să plătiți o taxă de înregistrare în această etapă.

  Pasul 2: Completați cererea online și încărcați documentele. Înainte de a trimite cererea, nu uitați să verificați dacă ați completat în totalitate toate secțiunile și că ați încărcat toate documentele necesare.

  Care sunt cerințele de admitere pentru programele noastre de licență?

  Pentru a vă califica pentru admiterea la un program de licență, trebuie să aveți un certificat de absolvire a școlii austriece sau o calificare echivalentă. Verificarea unei calificări echivalente este efectuată de consiliul universitar de îndată ce primim cererea dvs. online completă. „Complet” înseamnă că, dacă este necesar, ați trimis și documentele dvs. traduse corespunzător și certificate legal prin poștă. Este posibil să fie necesar să susțineți examinări suplimentare pentru a respecta cerințele de intrare.

  Puteți aplica pentru un program de licență înainte de a finaliza certificatul de absolvire a școlii. În acest caz, ar trebui să încărcați cel mai recent raport universitar și o confirmare personalizată emisă de școala dvs., cu descrierea precisă a calificării pe care doriți să o obțineți și data provizorie a examenului final.

  Dacă aplicați pentru un program de licență cu limba germană ca limbă de predare și germana nu este limba dvs. maternă, trebuie să includeți la cererea dumneavoastră dovada cunoștințelor de limbă germană B2. Dacă aplicați pentru un loc într-un program de licență în limba engleză, cunoștințele dvs. de limbă engleză vor fi evaluate în timpul interviului de admitere. Nu este nevoie să oferiți dovezi suplimentare ale cunoștințelor dumneavoastră de limba engleză.

  Ce se întâmplă după ce ați trimis cererea dvs. online?

  Toate cererile primite până la termenul limită vor fi verificate în detaliu de către departamentul relevant. Dacă îndepliniți cerințele noastre de admitere, vă vom invita la un interviu de admitere pentru programul de studii pentru care ați aplicat.

  Pasul 3: Interviul de aplicare. Ne-ar plăcea să vă cunoaștem ca persoană.

  Ca parte a aplicației online, va trebui să scrieți o declarație de motivație și un scurt eseu pe un subiect relevant pentru programul de studii. Declarația dvs. de motivație și eseul dvs. stau la baza interviului dvs. de aplicare. Fiecare solicitant are ocazia să se prezinte într-o discuție față în față, de obicei cu directorul programului de studii. Pe lângă introducerea personală și motivația ta de a studia, vei discuta despre tema aleasă pentru eseul tău și argumentele folosite, precum și despre modul în care tema se leagă de programul de studii. Interviul de aplicare se desfășoară fie în prezența noastră la campusul nostru, fie online prin Microsoft Teams, în limba de predare a programului de studii.

  După interviul de admitere, declarația dvs. de motivație, eseul și performanța dvs. pe parcursul interviului sunt evaluate pe baza observațiilor dvs. legate de conținut, a modului în care vă exprimați și a argumentelor folosite.

  Pentru mai multe detalii referitoare la

  • cerințele de admitere,
  • procedura de admitere,
  • date și termene importante și
  • aplicația online

  vă rugăm să consultați site-ul nostru.

  Cerinte pentru viza

  Pregătiri înainte de sosire

  Este important să faceți aranjamentele necesare pentru călătoria și intrarea în Austria. În funcție de faptul că sunteți dintr-o țară din UE sau din Spațiul Economic European (SEE) sau dintr-un cetățean din afara UE/SEE (resortând al unei țări terțe), există diferite formalități privind intrarea în Austria care trebuie luate în considerare.

  UE/SEE și cetățeni elvețieni

  Veți avea nevoie doar de un pașaport valabil. Dacă locuiți în țară mai mult de trei luni, trebuie să solicitați un certificat de înregistrare (Anmeldebescheinigung) autorității austriece competente. Centrul internațional de primire va fi bucuros să vă ajute în acest sens.

  Cetăţenii ţărilor terţe

  Va trebui să obțineți un permis de ședere pentru studenți (Aufenthaltsbewilligung Studierender) pentru șederea dumneavoastră în Austria și/sau o viză pentru a intra în țară. Ar trebui să solicitați în timp util la agenția austriacă relevantă din țara dumneavoastră de origine o viză și/sau un permis de ședere. IMC Krems va emite notificarea/confirmarea de admitere necesară.

  Vă rugăm să rețineți că procesarea unei cereri de viză durează cel puțin 6 săptămâni și, în unele cazuri, mult mai mult, în funcție de ambasada în cauză. Prin urmare, este important să solicitați viza în timp util.

  Burse și finanțare

  Taxe de școlarizare pe semestru

  Dacă sunteți cetățean al unei țări membre UE sau SEE sau Elveția, în prezent trebuie să plătiți o taxă de școlarizare de 363,36 EUR (+20,70 EUR pentru Uniunea Studenților din Austria (ÖH)) pe semestru.

  Vă rugăm să rețineți că pentru cetățenii din afara UE se aplică taxe de școlarizare diferite. Puteți afla mai multe în secțiunea Taxe de școlarizare pentru cetățenii din afara UE de pe site-ul nostru.

  Burse și granturi

  Din păcate, universitatea noastră nu acordă burse pentru taxele de școlarizare reduse. Cu toate acestea, orice student cu un dosar academic excelent (performanță la examene și alte evaluări) are posibilitatea de a primi o bursă bazată pe merit o dată în timpul programului de studii.

  La fel ca studenții de la universitățile tradiționale austriece, puteți aplica și pentru ajutor pentru studenți sau pentru alte granturi de stat sau private.

  Statistica absolvenților

  Locații

  • Krems an der Donau

   Piaristengasse 1

  Întrebări