Keystone logo
Institute for Law and Finance

Institute for Law and Finance

Institute for Law and Finance

Introducere

Institutul pentru Drept și Finanțe (ILF) este un centru de excelență academică în predare și cercetare. A fost înființată ca fundație non-profit în 2002 de către Universitatea Goethe Frankfurt am Main cu sprijinul a numeroase instituții proeminente. Principalele bănci comerciale și firme internaționale de avocatură, Camera de Comerț și Industrie din Frankfurt, Orașul Frankfurt și Statul Hesse, precum și Banca Centrală Europeană și Deutsche Bundesbank au fost implicate activ în dreptul ILF de la etapele de planificare până la astăzi.

ILF desfășoară activități didactice și de cercetare academică și joacă un rol de centru de politici de la înființarea sa ca parteneriat public-privat. Oferă formare interdisciplinară avocaților, conducătorilor și directorilor din Germania și din întreaga lume și servește drept centru de politici în procesul legislativ, oferind forumuri pentru discuții și schimburi între mediul academic și practicieni.

învățământ

ILF oferă o diplomă de master în drept în finanțe (LL.M. Finanțe) program de licență pe o lege comparativă și baze interdisciplinare la absolvenți de înaltă calificare de drept sau de afaceri / economie din Germania și de peste mări. Acest program de Master este destinat studenților interesați în combinarea cunoștințelor teoretice și de formare practică în domeniile de specialitate de drept și de finanțe internaționale. Cursurile din acest program extrem de specializat se desfășoară în întregime în limba engleză.

Facultatea noastră este formată atât din academicieni proeminenți, cât și din practicieni. Profesorii de drept și profesori de la Universitatea Goethe din Frankfurt, toți având o experiență internațională impresionantă, precum și profesori străini și parteneri de la marile firme de avocatură internaționale, experți din bănci centrale și comerciale, precum și organisme de reglementare și companii de audit sunt aici pentru a transfera cunoștințele și expertiza studenților noștri.

Raportul dintre cadrele didactice și studenți de la 70 la 50 este excelent, iar clasele noastre mici asigură un contact direct strâns între facultate și studenți. În plus, toți studenții noștri au posibilitatea de a aplica cunoștințele dobândite în timpul programului și, de asemenea, să facă contacte profesionale, făcând stagii de 6 până la 8 săptămâni cu sponsorii noștri. Mai mult, ILF are acorduri de cooperare pentru schimburile de studenți cu Columbia Law School, FGV DIREITO RIO în Brazilia și Amsterdam Business School.

În fiecare an, ILF oferă și școli de vară și de primăvară de 2 săptămâni. Experții de la firmele de avocatură și băncile din lista lungă de sponsori ai ILF oferă o perspectivă intensă asupra aspectelor practice implicate în legea piețelor bancare și de capital și a dreptului societăților comerciale la aproximativ 40 de cursanți legali pre-selectați.

Centrul de Cercetare și Politică

Pe lângă rolul său educațional, ILF este, de asemenea, un centru de competență pentru cercetare și elaborare a politicilor în domeniile dreptului și finanțelor internaționale.

ILF asistă în procesul în care se realizează schimbări legislative importante în domeniile legilor privind compania, banca și piețele de capital, asigurându-se că aceste schimbări sunt bine luate în considerare și discutate prin cercetători și forumuri academice. În acest scop, ILF are o serie de lucrări de lucru și organizează în mod regulat conferințe, conferințe și discuții pe subiecte actuale. Vorbitorii includ profesori universitari din Germania și din străinătate, precum și reprezentanți ai organismelor de reglementare, corporații, organizații și firme juridice.

Publicul este invitat cu cordialitate la toate conferințele oaspeților ILF, care se desfășoară în mod regulat în Casa de Finanțe.

Locații

 • Frankfurt

  House of Finance The Goethe-Universität Campus Westend Grüneburgplatz 1 , 60323, Frankfurt

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări