MA în dreptul artei și managementul artelor
DURATA
1 Years
LIMBI
Engleză
RITM
La zi, Part time
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
20 Sep 2024*
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Sep 2024
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 3.000
FORMAT DE STUDIU
Învățământ la Distanță
* pentru candidații internaționali | pentru candidații greci: 30-09-2024
Introducere
Programul de masterat în dreptul artei și managementul artelor este oferit de Școala de Științe Umaniste, Științe Sociale și Economie a Centrului Universitar de Programe Internaționale de Studii al Universității Internaționale Elene. Programul își propune să exploreze și să evidențieze interdependența funcțională dintre dreptul artei și managementul artelor. Se va pune un accent deosebit pe considerentele juridice, financiare și politice și pe abordările de reglementare corespunzătoare puse în aplicare în Europa și în alte părți ale lumii în ceea ce privește crearea de opere de artă digitale, comerțul cu opere de artă, funcționarea piețelor în cauză, funcția dreptului de proprietate intelectuală la nivelul UE și la nivel internațional, protecția patrimoniului cultural și protecția împotriva operelor de artă achiziționate în mod ilicit. Programul adoptă o abordare multidisciplinară și se adresează absolvenților cu diverse pregătiri academice, inclusiv drept, economie, științe politice, istorie a artei, filosofie etc., care doresc să se specializeze în interrelația dintre artă, drept și economie.
Scopul nostru este de a oferi candidaților:
- pregătirea juridică, financiară și culturală specializată pentru a urma o carieră de succes în mediul academic și de cercetare, în organizații private care comercializează opere de artă, în muzee și colecții de artă, în firme de avocatură care practică în domeniu, în organizații din sectorul public implicate în gestionarea, protecția juridică, recuperarea și susținerea operelor de artă;
- expertiză juridică și financiară în ceea ce privește funcționarea și gestionarea piețelor de artă (inclusiv vânzările de opere de artă, gestionarea portofoliilor de artă, licitațiile de artă etc.);
- cunoașterea aprofundată a cadrului juridic național și internațional privind patrimoniul național, conservarea monumentelor, împrumuturile de artă sau legile privind arheologia;
- expertiză în dreptul proprietății intelectuale pe o piață a artei globalizată;
- cunoștințe privind acele domenii ale dreptului (constituțional, civil, penal etc.) care afectează protecția juridică a operelor de artă.
Cursurile sunt predate exclusiv în limba engleză. Cadrele didactice care predau în cadrul programului provin de la universități atât din străinătate, cât și din Grecia.
Programa
Durata programului este de trei semestre; primele două sunt predate, iar al treilea este dedicat disertației de master. Cursurile sunt predate în weekend, de două sau trei ori pe lună, în timp ce examenele scrise au loc vinerea, la ora 17:00. Pentru a obține diploma de master, studenții trebuie să completeze un total de 90 de credite.
Galerie
Admitere
Burse și finanțare
- Pentru a fi eligibili pentru bursa de excelență academică, candidații trebuie să prezinte dovezi de excelență academică, cum ar fi o diplomă de licență de primă clasă sau un document oficial de la școală care să ateste printre primii 5% dintre absolvenții clasei lor.
- Scutirea de taxa de școlarizare în conformitate cu Legea 4957/2022 se referă numai la cetățenii greci.
- Finanțarea suplimentară este pentru absolvenții IHU ai Școlii de Științe Umaniste, Științe Sociale și Economie sau ai altor școli ale Centrului Universitar de Programe Internaționale de Studii (UCIPS) care decid să urmeze un al doilea program postuniversitar al școlii și pentru studenții IHU care studiază în același timp și sunt rude de gradul doi (frați).
Anul precedent au existat și reduceri la taxele de școlarizare pe baza unor criterii specifice pentru anumite programe, anunțate pe pagina programului ( fila: Taxe și finanțare ). Pentru aporturile viitoare, nu există încă un astfel de anunț, pentru orice actualizare vă vom ține la curent.
Curriculum
Primul termen
- Reglementarea proprietății culturale și legislația națională și internațională privind patrimoniul. Protecția internațională a bunurilor culturale
- Tranzacții cu opere de artă – Aspecte juridice ale comerțului internațional cu artă (dealeri, muzee, colecționari, colecție ca investiții imobiliare, licitații, case de licitații)
- Soluţionarea litigiilor privind bunurile culturale
- Legea drepturilor de autor (națională – internațională)
Al doilea mandat
- Managementul artelor
- Digitalitatea și artele
Cursurile opționale
Programul oferă o gamă de opțiuni care reprezintă o varietate bogată de domenii. Participanții aleg două dintre următoarele module (câte unul în fiecare trimestru):
- Protecția internațională a bunurilor culturale în caz de conflict armat
- Dreptul concurenței și drepturile de proprietate intelectuală. Tehnologie și proprietate intelectuală
- Probleme juridice de proiectare a arhitecturii, fotografie și alte artefacte (în special în formă digitală – multimedia)
- Aplicații de management al artelor
- Marketing pentru organizații culturale
- UNESCO: este contribuția la patrimoniul cultural mondial
Disertația
În al treilea trimestru, studenții aleg o temă de disertație relevantă pentru cursurile programului de masterat în dreptul artei și managementul artelor. Tema este aleasă de student cu aportul și sfatul unui membru al facultății, care acționează ca supervizor, lucrând îndeaproape cu studentul. Teza este o lucrare individuală de 10.000 de cuvinte cu lucrări științifice originale, care, la finalizare, este prezentată spre examinare și aprobare de către o comisie de trei membri, prezidată de supervizorul studentului. După depunerea dizertației, studentul trebuie să prezinte disertația comisiei formate din trei membri.