Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona Master în Design pentru Mediul Urban
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

Master în Design pentru Mediul Urban

Barcelona, Spania

10 Months

Engleză

La zi

Request application deadline

05 Oct 2024

Request tuition fees

În campus

Introducere

Master in Design for Urban Environment formează profesioniștii pentru a participa la procesul de transformare urbană prin proiectarea de idei care ajută la consolidarea țesăturii sociale, culturale și economice a orașelor din secolul XXI.

Acest curs se concentrează în principal pe următoarele linii de lucru: proiectarea dezvoltării durabile, incluziunea socială pentru a oferi cetățenilor în fața provocărilor sociale, guvernanță, cooperare, democrație electronică, date deschise și transparență, precum și proiectare pentru abordarea mobilității urbane probleme și contribuie la siguranța oamenilor.

Mediile urbane se confruntă în prezent cu provocări semnificative, ceea ce face ca profesioniștii care cunosc despre trecut, să înțeleagă prezentul și să anticipeze viitorul să gândească soluții în colaborare cu locuitorii lor și cu oamenii responsabili de gestionarea acestora.

147829_147740_MasterDesignforUrbanEnvironmentIEDBarcelona.jpg

Obiective

 • Formarea unor noi profiluri profesionale cu abilitățile de a acționa în contexte urbane dintr-o perspectivă de proiectare colaborativă, bazată pe nevoile diferiților actori / factori interesați.
 • Pentru a oferi studenților o viziune globală, interdisciplinară și integrată asupra experiențelor care au loc în mediul urban, pentru a propune acțiuni de soluții de proiectare relevante, consensuale și durabile.
 • Pentru a oferi studenților instrumente și cunoștințe specifice pentru a finaliza proiecte legate de mediul urban.
 • Pentru a instrui elevii să dobândească limba și rolul unui profil de proiectant / facilitator pentru a co-crea soluții de mediu urban.

Metodologie

Observarea, analiza și experimentarea reprezintă o parte esențială a învățării. Cursul propune o imersiune intensă teoretică / practică în contextul urban al orașului Barcelona, motiv pentru care atât clasele sale teoretice cât și proiectele sunt susținute de ieșirile conduse de profesorii de masterat.

Cursul propune cinci linii de acțiune interdependente care sunt structurate pe diferite tipuri de subiecte.

Aceste linii de acțiune sunt gândirea, realizarea, proiectarea, ascultarea și comunicarea .

Profilul studenților

 • Profesioniști și absolvenți recenți care sunt interesați să-și continue studiile pentru a-și dobândi competențele în designul urban strategic și pentru a se implica în proiecte de urbanism dintr-o perspectivă multidisciplinară și transdisciplinară.
 • Produsele, comunicarea vizuală și designerii de interior, arhitecții și profesioniștii în management / marketing, printre altele, vor putea să își actualizeze cunoștințele și să dobândească noi competențe în domenii de design urban care nu fac parte din expertiza lor.
 • Profesioniști, interesați de explorarea intersecției designului, inovării sociale și politicilor publice.

Posibilități de angajare

Absolvenții vor fi calificați să se alăture diferitelor tipuri de proiecte în contextul urban cu instrumente care le pot ajuta să interpreteze dintr-o percepție generală a designului.

Aceștia vor putea face față provocărilor pe care le prezintă problemele urbane actuale și nevoile cetățenilor, extinzându-și cunoștințele pentru a lucra cu echipe multidisciplinare și coordonând o abordare de proiectare în proiectele urbane.

Ei vor putea lucra în entități publice / private în unele dintre următoarele domenii / funcții:

 • Procesele de regenerare urbană conducătoare
 • Consultanta in proiectare urbana
 • Managementul procesului de proiectare urbană
 • Efectuați studii legate de mediul urban
 • Pregătiți îndrumări și declarații
 • Proiectarea site-ului și / sau a mobilității
 • Facilitarea proceselor de colaborare pentru proiectarea în mediul urban
 • Vizualizați și comunicați datele în procesele de proiectare urbană

Coordonator

Bet Cantallops

Arhitect la Saetaestudi din 1994.

Admitere

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări