Keystone logo
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona Master în design interior pentru spații comerciale și vânzare cu amănuntul
IED – Istituto Europeo di Design Barcelona

Master în design interior pentru spații comerciale și vânzare cu amănuntul

Barcelona, Spania

11 Months

Engleză

La zi

Solicitați termenul limită de aplicare

18 Jan 2025

EUR 15.100 *

În campus

* Taxa de înscriere 3.900 € + taxa de școlarizare 11.500 €

Introducere

Master in Design Interior oferă cunoștințe și instrumente pentru care studenții vor avea nevoie să se ocupe de proiecte pentru hoteluri, restaurante și spații de vânzare cu amănuntul, lucrând în colaborare cu clienți reali ( Hotel W Barcelona, Hotel Majestic, Hotel Murmuri, Hotel Praktik Rambla , etc.) să câștige experiență de primă mână și să îi ajute să reușească mai târziu în lumea muncii.

Cererea pentru designeri de interior specializați în ospitalitate a crescut în ultimii ani. Acest lucru este valabil mai ales în orașele cu atracții turistice și culturale semnificative, precum Barcelona. Având în vedere acest lucru, programul de curs include excursii pentru a descoperi orașul și cele mai relevante unități de ospitalitate, precum și vizitarea studiourilor de design și participarea la conferințe, ateliere și discuții monografice.

Cursul presupune finalizarea a trei proiecte diferite pentru acoperirea specializărilor de hoteluri, spații gastronomice și retail.

Specializări

Design interior pentru hoteluri și spații gastronomice

Această specializare oferă studenților instrumentele necesare pentru ca aceste locuri să iasă în evidență, ținând cont de experiența utilizatorilor locației și de cerințele comerciale.

Design interior pentru vânzare cu amănuntul

În comerțul cu amănuntul, designul unei locații este strâns legat de imaginea mărcii, ceea ce o face o parte cheie a procesului creativ.

Obiective

Obiectivele cursului sunt următoarele:

  • Lucrați la toate punctele legate de proiectele de design interior pentru sectorul ospitalității: de la conceptualizarea ideii și crearea conceptului până la elaborarea propunerii, inclusiv proiectarea tuturor soluțiilor tehnologice (selecția materialelor, criterii de sustenabilitate) , tehnologie de iluminat etc.).
  • Explorați soluții creative și faceți designul inovator dintr-o perspectivă critică, contemporană. Oferiți cercetări asupra aspectelor formale, funcționale și tehnice care să le permită studenților să facă un salt calitativ în cariera lor.
  • Îmbunătățirea capacității elevilor de a comunica grafic, lucrând la prezentarea proiectelor bazate pe desene, redări și modele.
  • Antrenează studenții pentru a oferi prezentări orale unui public profesionist sau unui client.
  • Antrenează studenții să interacționeze cu diferite tipuri de profesioniști din acest sector.
  • Ajutați-i pe studenți să-și însușească propria metodologie de proiect creativ, astfel încât să poată avea o carieră în acest domeniu de proiectare sau în oricare altul.

Metodologie

Masterul în design interior pune accent pe aplicarea cunoștințelor teoretice. Prin urmare, toate subiectele diferite sunt practicate în timpul dezvoltării proiectelor de proiectare. Această metodă conduce la un grad ridicat de coeziune între teorie și practică și contribuie la concluziile viabile din punct de vedere al construcției și economiei.

Prin urmare, procesul de lucru este în mod necesar activ și aplicat la realitățile profesiei, dar, în același timp, studenților li se oferă libertatea de a dezvolta idei, experimenta și încadra ipoteze.

Observarea, analiza și experimentarea constituie o parte esențială a procesului de învățare. Acesta este motivul pentru care atât orele teoretice, cât și proiectele sunt susținute de vizite și vizite ghidate conduse de instructorii masterului. În acest fel, studenții au ocazia să afle despre amenajarea arhitecturală și designul interior al Barcelonei de la profesioniștii din oraș. De asemenea, vizitează studiourile proiectanților locali, care își deschid ușile către studenți pentru a împărtăși experiența lor profesională și viziunea lor despre design.

Profilul studenților

  • Profesioniști cu o experiență de cel puțin doi ani, cu o diplomă într-o disciplină legată de proiectare, de preferință arhitectură, design interior sau design industrial, care doresc să învețe instrumentele necesare pentru a aborda eficient un proiect de design interior pentru sectorul ospitalității, în contextul unei piețe din ce în ce mai competitive și în continuă schimbare.
  • Profesioniști din alte domenii, care nu sunt doar design. În acest caz, însă, studenții trebuie să fie conștienți de faptul că trebuie să dobândească, singuri, o cunoaștere adecvată a proiectării spațiale, cum să creeze conceptele aplicabile proiectului și să poată trata software-ul contemporan de proiectare grafică digitală. Posibilitatea ca acești studenți să reușească vor depinde de procesul lor de instruire empiric și de abilitățile lor de auto-predare.
  • În toate cazurile, studenții trebuie să depună un CV și un portofoliu care să conțină proiecte din domeniile lor academic și profesional.

Posibilități de angajare

Maestrul dezvoltă abilitățile necesare proiectanților. Oferă studenților o educație completă, permițându-le să abordeze orice fel de proiect legat de lumea designului. Ei își vor încheia studiile, putând propune, dezvolta și implementa spații noi, inovatoare, în orice domeniu de proiectare , chiar dacă Master se concentrează pe design interior pentru hoteluri și spații gastronomice.

Acest tip de proiect, care are un caracter comercial puternic, este strâns legat de imaginea mărcii și de branding, astfel încât studenții vor dobândi cunoștințele care să le permită să-și concentreze profesia pe acest sector.

În orice caz, Master pregătește studenții atât pentru a adăuga valoare echipelor interdisciplinare din studiile de arhitectură și design interior, cât și pentru a lucra independent în propriile studiouri.

Coordonatorii

Arhitecții Oliver Franz Schmidt, Natali Canas del Pozo și Lucas Echeveste Lacy formează El Equipo Creativo (Echipa Creativă), un studio specializat în design de spații pentru gastronomie și spații de marcă și de vânzare cu amănuntul.

Cariera lor comună a început în 2010, odată cu designul restaurantului acum emblematic Tickets și cu 41 de baruri de cocktailuri Ferran și Albert Adrià. De atunci au produs o varietate de proiecte, întotdeauna legate de lumea gastronomiei, iar munca lor a câștigat numeroase premii internaționale de design, precum prestigiosul The Great Indoors Awards, FX International Award și Best of the Year Award. Proiectele lor au fost publicate pe site-uri web și în reviste din peste douăzeci de țări.

Natali Canas del Pozo

A studiat arhitectura între Barcelona și Berlin și a finalizat Masterul de arhitectură, artă și spațiu efemer la Fundația UPC. În 2006, a fost distinsă cu o bursă de la Fundația La Caixa pentru a efectua masterul în proiectare arhitecturală avansată la Universitatea Columbia din New York, unde a primit, printre altele, prestigiosul premiu William Ware pentru excelență în design.

Experiența sa profesională de arhitect include colaborări în departamentul de expoziții al Muzeului Guggenheim din New Yor k, Studio Daniel Libeskind din Berlin sau studioul ADD Bailo Rull din Barcelona.

În prezent este partener fondator al El Equipo Creativo , specializat în crearea de spații pentru gastronomie. Interesul său special pentru predare a determinat-o să colaboreze în mai multe școli de design din Barcelona, precum și în departamentele de Arhitectură de la Colegiul Barnard și Universitatea Columbia din New York.

Oliver Franz Schmidt

Și-a încheiat pregătirea profesională în tâmplărie în Germania, înainte de a studia arhitectură în Kaiserslautern și în Barcelona.

De-a lungul anilor la universitate, câștigă Premiul german pentru construcția clădirilor din lemn , premiul european pentru construcții solare și premiul german Egon Eiermann.

Colaborează ca arhitect cu studioul EMBT, Enric Miralles și Benedetta Tagliabue din Barcelona, studioul ASTOC-Kees Christiaanse, Architects & Planners din Köln și cu arhitectul Xavier Claramunt din Barcelona.

Din 2003 este specializat în proiectarea spațiilor gastronomice . A fost consultant de arhitectură și responsabil cu proiectarea bucătăriei pentru Fundația ALICIA, cercetare agroalimentară și centru de inovație, consiliat de Ferran Adrià.

Partener fondator al El Equipo Creativo.

Lucas Echeveste Lacy

Arhitect de la Universitatea din Navarra, își dezvoltă cariera profesională în diferite orașe, lucrând în studiouri prestigioase internaționale , precum Studio Daniel Libeskind (Berlin), MAP-Mateo arquitectes (Barcelona) sau Jean Nouvel (Barcelona).

În timpul șederii sale la New York colaborând în studioul Leven Betts, merită menționată participarea sa ca designer la mai multe expoziții pentru Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum , precum Piranessi ca Designer, House Proud și Rococo: The Continuing Curve.

În prezent este membru al echipei El Equipo Creativo , unde este specializat în fazele de cercetare, conceptualizare și vizualizare a proiectelor.

Companii

Pentru ca studenții să poată lucra la Proiectul final pentru master (FPM) într-o situație reală pe piața muncii, ne bazăm pe cooperarea companiilor selectate de masterul IED.

În anii precedenți, studenții au lucrat cu Sercotel Amister Art Hotel Barcelona, Hotel W Barcelona, Hotel Murmuri Barcelona, Hotel Majestic Barcelona și Hotel Praktik Rambla.

Studenți ideali

Admitere

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări