Keystone logo
IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design

IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design

IAAD Istituto D'Arte Applicata e Design

Caracteristici Campus

Bine ați venit la Campusul din Torino al lui IAAD, un centru extraordinar de creativitate, amplasat în inima orașului captivant Torino. Pășiți într-o lume în care designul înflorește, inovația prosperă, iar inspirația nu cunoaște limite.

De la săli de clasă spațioase pline cu lumină naturală până la laboratoare complet echipate, pline de instrumente de ultimă generație, fiecare colț este conceput pentru a vă aprinde imaginația și pentru a vă da puterea să vă aduceți viziunile la viață.

Pe măsură ce explorezi campusul, te vei trezi cufundat într-o atmosferă vibrantă plină de energie și entuziasm. Angajați-vă în discuții aprinse cu colegii studenți, faceți schimb de idei în zonele noastre comune și colaborați la proiecte inovatoare. Campusul nostru promovează un sentiment de comunitate, încurajând interacțiunea și polenizarea încrucișată a ideilor în rândul studenților din diverse discipline de design.

În campusul nostru veți găsi:

 • o bibliotecă fizică și virtuală pentru consultarea textelor și a revistei, o bibliotecă pentru design digital, acces la platforma de design Material Connexion și la colecții textile;
 • laboratoare multimedia cu capacități cuprinse între 25 și 31 de stații de lucru;
 • laboratoare de modele cu toate instrumentele necesare pentru a crea machete, modele și prototipuri, cu sprijinul unui asistent de laborator care vă va îndruma;
 • laboratoare de modă cu mese de tăiat, manechine, mașini de cusut, mostre de țesături și toate instrumentele necesare cursurilor și proiectelor noastre;
 • laboratoare de fotografie și VR pentru activități didactice și pentru realizarea de proiecte individuale.

Dincolo de zidurile campusului, orașul fermecător Torino vă așteaptă. Cuprins de bogat patrimoniu cultural, Torino este un amestec de istorie, artă și design. Cufundați-vă în minunile arhitecturale ale orașului, de la măreția Palatului Regal până la emblematica Mole Antonelliana. Explorați străzile fermecătoare din Torino, mărginite de cafenele pitorești, piețe pline de viață și pietre prețioase ascunse care așteaptă să fie descoperite.

Torino ocupă un loc special în lumea designului, fiind locul de naștere al designului auto italian. Pe măsură ce traversați orașul, veți fi captivat de moștenirea inovației auto care pătrunde pe străzile sale. De la supermașini elegante la prototipuri revoluționare, spiritul excelenței auto este palpabil, inspirându-vă să depășiți limitele și să redefiniți viitorul designului de transport.

La IAAD. Torino, înțelegem valoarea conexiunilor. Campusul nostru acționează ca o punte între mediul academic și industrie, oferind oportunități unice de colaborare cu companii de design renumite și lideri influenți din industrie. Prin stagii, workshop-uri și prelegeri invitați, veți avea șansa de a interacționa cu profesioniști care modelează peisajul designului, obținând perspective neprețuite și construind o rețea care vă va propulsa cariera înainte.

IAAD. Torino nu este doar o instituție, ci este o poartă către posibilități nesfârșite. Vă invităm să porniți într-o călătorie de design transformatoare în care vă veți dezlănțui întregul potențial, ghidat de o echipă de mentori cu experiență și înconjurat de o comunitate vibrantă de creativi cu gânduri similare. Descoperiți sinergia spațiilor campusului nostru, cufundați-vă în tapiseria artistică din Torino și îmbrățișați extraordinarul.

Bun venit la IAAD. Torino, unde visele de design devin realitate!

  Burse și finanțare

  BURSE PENTRU CURSURI DE BACALAUREAT

  IAAD . oferă studenților din anul I ajutor financiar în funcție de venit, motivație și aptitudine.

  Contribuția oferă scutire parțială de taxa anuală de școlarizare. Calificările economice se bazează pe veniturile și bunurile familiei studentului.

  Studenții pot trimite prin e-mail o copie a certificatului universitar ISEE valabil în timpul fazei de aplicare, cel târziu la data sesiunii de test de admitere pe care intenționează să o susțină.

  BURSE DE MASTER

  IAAD . sprijină studenții cu burse care le acoperă parțial cheltuielile pentru cursul de master și cu împrumuturi subvenționate pentru a-și continua studiile.

  nb: numărul de burse disponibile este întotdeauna mai mic decât cererea, așa că este important să rețineți că majoritatea burselor se bazează pe evaluarea de către Comisie a anumitor calificări, inclusiv:

  • portofoliu personal;
  • calificări și diplome de studii;
  • experienta profesionala.

  Evaluatorul Comisiei va acorda burse disponibile la discreția sa.

  IAAD . oferă burse de 50% din taxa de școlarizare.

  Bursele vor fi acordate candidaților care au primit acceptarea lor în programul de master prin e-mail.

  Locații

  • Turin

   IAAD Via Pisa 5 , 10152, Turin

  Întrebări