Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Harding University

Harding University

Harding University

Introducere

MISIUNEA NOASTRĂ

Suntem o comunitate care încearcă să sprijine și să-i provocăm pe studenții noștri să-și realizeze întregul potențial. Misiunea noastră este să oferim o educație de calitate care să ducă la o înțelegere și o filozofie a vieții în concordanță cu idealurile creștine.

Istorie

Harding a început ca un colegiu senior în 1924, când două colegii junior, Arkansas Christian College și Harper College, și-au fuzionat facilitățile și activele, au adoptat noul nume de Harding College și se află pe campusul Arkansas Christian din Morrilton, Ark. a fost fondat în 1915 în Harper, Canada și Arkansas Christian a fost închiriat în 1919.

La finalizarea unui studiu început în mai 1978, consiliul de administrație a aprobat schimbarea recomandată de studiu a Harding în statutul de universitate, iar pe 27 august 1979, numele instituției a devenit oficial Harding University .

Colegiul a fost numit în memoria lui James A. Harding, cofondator și prim președinte al Nashville Bible School (acum David Lipscomb University) din Nashville, Ten. Un predicator, profesor și educator creștin, James A. Harding și-a inspirat colegii de muncă și se asociază cu un entuziasm pentru educația creștină care rămâne o tradiție semnificativă la Harding University .

Odată cu fuziunea, JN Armstrong, care a servit cinci ani ca președinte al lui Harper, a devenit președinte al Harding College, iar AS Croom, președinte al Arkansas Christian timp de doi ani, a devenit vicepreședinte pentru afaceri. În 1934 Harding a fost mutat la actualul său sediu din Searcy, Arkansas, în campusul unei foste instituții pentru femei, Galloway College.

Unul dintre primii absolvenți ai lui Harding, George S. Benson, s-a întors din munca misiunii în China în 1936 pentru a prelua președinția alma mater sale. Educatorul puternic a îndreptat rapid Colegiul din îndatorarea profundă și l-a lansat într-o călătorie către stabilitatea financiară, recunoașterea națională și acreditarea academică. Când doctorul Benson s-a retras în 1965, cei 29 de ani de neobosit ai săi au fost mai mult decât evidenți într-un campus de milioane de dolari, acreditare regională, o facultate puternică și un corp de studenți în continuă creștere. Dr. Benson a murit în decembrie 1991 și este înmormântat în Searcy.

Dr. Clifton L. Ganus Jr., absolvent al anului 1943, a ocupat funcția de președinte din 1965 până în 1987. Fost președinte al departamentului de istorie și vicepreședinte al Colegiului, Dr. Ganus a păstrat în viață dorința predecesorului său de excelență prin conducerea unui plan de îmbunătățire a campusului. și expansiune. În timpul administrației sale, înscrierile au crescut de la 1.472 în toamna anului 1965 la 2.767 în toamna anului 1986. Au fost construite șapte clădiri academice majore, patru mari rezidențe și apartamente ale mai multor studenți căsătoriți. O adăugare de 1 milion de dolari la Clădirea Științifică a fost finalizată în 1984. De asemenea, șase clădiri academice au fost renovate și / sau extinse. Programul de asistență medicală, programul de asistență socială, programul Mission Prepare, Școala de Studii Biblice (cu programe în Searcy și în Nassau, Bahamas) și programul Harding University din Florența (Italia) au fost dezvoltate în timpul administrației sale. În Memphis, Tennessee, Școala Absolventă de Religie a cunoscut o creștere semnificativă, a primit acreditare de la Asociația Sudică și a adăugat diploma de doctor în minister la programul său. La pensionare, Dr. Ganus a devenit primul cancelar al lui Harding și, în onoarea sa, consiliul de administrație a numit complexul de educație fizică Centrul Atletic Clifton L. Ganus Jr.

Dr. David B. Burks a devenit al patrulea președinte al lui Harding în mai 1987. Absolvent în 1965, a fost membru al facultății din 1967 și a fost anterior decan al Școlii de Afaceri. În calitate de profesor de afaceri și director al programului de studii americane, dr. Burks a primit Distinguished Teacher Award în 1974 și 1986. Un CPA, pensionar, texan și consultant, a scris The Christian Alternative for Business and Strategic Management Simulation. El a instituit cursul de etică creștină în afaceri, o cerință pentru toți companiile de afaceri. Deține un doctorat în administrarea învățământului superior de la Universitatea de Stat din Florida. Sub conducerea sa, Universitatea a cunoscut o creștere record în ceea ce privește înscrierea și acordarea și, mai important, continuă să pună un accent semnificativ pe slujirea creștină.

Dr. Burks s-a retras din președinție mai 2013. La pensionare, a devenit cancelarul Harding, iar dr. Ganus a devenit primul cancelar-emerit. Dr. Burks are încă un birou în campus și este activ în comunitatea Harding. După ce a servit 73 de ani în cadrul personalului Harding University , cancelarul emerit Clifton Loyd Ganus, Jr. a murit pe 9 septembrie 2019, la vârsta de 97 de ani.

Dr. Bruce D. McLarty a devenit oficial al cincilea președinte al Harding la 1 iunie 2013. Înainte de a fi numit președinte, dr. McLarty a fost vicepreședinte al universității pentru viața spirituală timp de opt ani. Înainte de a lucra la Harding, a fost ministrul amvonului la College Church of Christ in Searcy în perioada 1991-2005. Înainte de a veni la Searcy, a predicat în Cookeville, Ten .; Memphis, Tenn .; Marks, Miss .; și Williford, Ark. El și soția sa, Ann, au petrecut și ei în Meru, Kenya, ca misionari.

Dr. McLarty a absolvit în 1978 cu o diplomă în Biblie de la Harding College de atunci. În 1982, a primit M.Th. de la Școala de Teologie Harding. El și-a primit D.Min. de la Seminarul teologic Ashland (Ohio) în 2010. Dr. McLarty a primit premiul Outstanding Alumnus de la College of Bible and Ministry la Harding în 1999. A scris articole pentru 21st Century Christian Magazine, Upreach Magazine, Image Magazine, The Gospel Advocate și Harding's Church and Family Magazine. Pe lângă scrierea de articole, a scris și o carte, Călătoria credinței: umblând cu Isus prin Evanghelia după Ioan, care a fost publicată în 1997.

În timpul discursului său inaugural pe 20 septembrie 2013, Dr. McLarty a inventat expresia „O comunitate a misiunii” ca definiție pentru ceea ce a fost, este și vrea să devină Harding. El speră să continue să aducă corpul studențesc, facultatea și personalul împreună ca o comunitate pe măsură ce toată lumea lucrează pentru a-i sluji zilnic lui Dumnezeu și unii pe alții.

Locații

  • Searcy

    East Market Avenue,915, 72149, Searcy

    Întrebări