Keystone logo
© EUR H2O'Lyon
Graduate School H2O'Lyon University Claude Bernard Lyon 1 (UCBL1)

Graduate School H2O'Lyon University Claude Bernard Lyon 1 (UCBL1)

Graduate School H2O'Lyon University Claude Bernard Lyon 1 (UCBL1)

Introducere

EUR H2O'Lyon este o școală absolventă recunoscută la nivel internațional care propune o ofertă largă de formare prin cercetare la nivel de master și doctorat în știința apei, în contextul bogat și interdisciplinar oferit de universitățile și școlile de inginerie din Lyon și campusul Saint-Etienne.

H2O'Lyon își propune să construiască o școală absolventă:

  • Interdisciplinar: integrează științele umane și sociale, științele fizice și inginerie și științele vieții în programele sale de cercetare și formare, cu interfețe între cercetare și formare, pentru a aborda toate provocările actuale și viitoare din sectorul apei.
  • Internațional: își propune să consolideze impactul și atractivitatea internațională prin rețelele și laboratoarele internaționale de care aparțin membrii H2O'Lyon, prin găzduirea de lectori străini și finanțarea de programe de cercetare și formare la scară internațională.
  • Cu parteneri non-academici: încurajează colaborarea cu actorii socio-economici prin promovarea co-construcției de obiective și acțiuni de formare și cercetare.

Obiectivul H2O'Lyon este de a deveni o referință internațională în domeniul științelor apei și al hidrosistemelor. Acesta își propune să permită noilor generații de studenți să beneficieze de cunoștințe interdisciplinare și know-how la nivel înalt, pentru a stimula integrarea lor profesională și a le ajuta să dezvolte viziuni din ce în ce mai inovatoare.

Locații

  • Villeurbanne

    H2O'Lyon - Bâtiment CEI 1, 66 boulevard Niels Bohr, 69100, Villeurbanne

Întrebări