Keystone logo
© © University of Lille
Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Introducere

Universitatea Ghent este o universitate de top 100 și una dintre universitățile majore din Belgia. Cele 11 facultăți ale noastre oferă peste 200 de cursuri și efectuează cercetări aprofundate într-o gamă largă de domenii științifice. Ghent University Global Campus este, de asemenea, prima universitate europeană din Songdo, Coreea de Sud.

Ce înseamnă Universitatea Gent?

Universitatea Ghent este o universitate pluralistă, deschisă tuturor, indiferent de mediul ideologic, politic, cultural sau social. Credo-ul nostru este „Îndrăznește să gândești”.

Universitatea Ghent a fost fondată în 1817. În 2017, Universitatea Ghent și-a sărbătorit cea de-a 200-a aniversare.

Fiind o universitate de top 100, cu peste 49.000 de studenți și 15.000 de membri ai personalului, suntem una dintre cele mai mari universități din zona de limbă olandeză, situată în Flandra, Belgia. Ghent University Global Campus este, de asemenea, prima universitate europeană din Songdo, Coreea de Sud.

Cele 11 facultăți ale noastre oferă peste 200 de cursuri și efectuează cercetări aprofundate într-o gamă largă de domenii științifice. Câteva dintre grupurile, centrele și institutele noastre de cercetare sunt renumite în întreaga lume, în discipline precum biotehnologie, acvacultură, microelectronică, istorie,...

În 2017, Universitatea din Gent și-a sărbătorit cea de-a 200-a aniversare. În ultimii 200 de ani, universitatea noastră a văzut mulți oameni de știință eminenti, miniștri și chiar câștigători ai Premiului Nobel printre personalul și absolvenții săi.

Statistică

Fapte și cifre internaționale

Studenti internationali

În fiecare an, din ce în ce mai mulți studenți internaționali aleg Universitatea Ghent pentru studii. Peste 6.800 de studenți străini (14% din totalul populației studențești), inclusiv studenți de schimb, au studiat la Universitatea din Gent în anul universitar 2019-2020.

Primele 5 țări europene de origine sunt Țările de Jos, Italia, Spania, Germania și Franța. Țările non-UE sunt reprezentate de o contingență puternică din Asia: China, India, Turcia și Iran.

Primirea cea mai mare parte a studenților străini sunt facultățile de Inginerie și Arhitectură, Științe și Bioștiințe.

Studenți Erasmus Exchange

Programul Erasmus+ este cel mai cunoscut program pentru mobilitatea studenților și a personalului din Europa și este programul major de finanțare pentru schimburi la Universitatea Ghent.

Pe parcursul anului universitar 2019-2020, peste 1.850 de studenți ai Universității din Gent și-au petrecut o parte din studiile în străinătate (1.037 dintre ei în cadrul Erasmus+). Cele mai importante destinații sunt Țările de Jos, Spania, Franța, Germania și Italia.

În fiecare an, Universitatea Ghent primește, de asemenea, studenți care intră în schimburi. În 2019-2020, peste 1.450 de studenți din 61 de țări aleg Universitatea Ghent pentru studii. Principalele țări de origine sunt Italia, Spania, Germania, Franța și China.

PhD

În 2019-2020, Universitatea din Gent a găzduit 5.183 de doctoranzi, dintre care 46 % aveau naționalitate non-belgiană.

Doctoranzii noștri internaționali sunt activi în cea mai mare parte în științe exacte: Bioștiințe Inginerie, Inginerie și Arhitectură și Științe sunt facultățile dominante. În general, sunt originari din China, Țările de Jos, Italia, Iran și India.

Angajații internaționali

Universitatea din Gent are aproximativ 9.000 de angajați și 6.000 de angajați sunt angajați la Spitalul Universitar. Până la 12% din acest număr este de naționalitate non-belgiană.

    Locații

    • Ghent

      Ottergemsesteenweg,460, 9000, Ghent

      Întrebări