Master în Nutriție și Sisteme Alimentare
Ghent, Belgia
DURATA
2 Years
LIMBI
Engleză
RITM
La zi
TERMEN LIMITĂ DE APLICARE
28 Feb 2025
CEA MAI DEVREME DATĂ DE ÎNCEPERE
Sep 2025
TAXE DE ȘCOLARIZARE
EUR 1.092 *
FORMAT DE STUDIU
În campus
* Studenți europeni (zona SEE) și studenți din țările în curs de dezvoltare recunoscute OESO/DAC (cele mai mici 2 categorii): 1.092 EUR | Alți studenți: 6.540 €
Introducere
În timp ce populațiile mari se confruntă cu foamea și subnutriția, excesul de greutate și bolile cronice legate de dietă au căpătat proporții pandemice. În plus, dietele umane au un impact semnificativ asupra resurselor naturale și asupra climei. Mai mult ca oricând, schimbările sistemului alimentar sunt necesare pentru a îmbunătăți dietele umane, pentru a promova sănătatea planetei și pentru a obține o dezvoltare durabilă.
Programul MSc Nutriție și Sisteme Alimentare se concentrează pe nutriția umană și dietele din perspectiva sistemului alimentar. După absolvirea acestei diplome, vei:
- Aveți o pregătire academică puternică în nutriția umană. Programul conține toate cursurile necesare pentru a lucra ca nutriționist,
- Înțelegeți modul în care dietele umane și nutriția sunt determinate de sistemele alimentare, de la producția, manipularea post-recoltare, transformarea, depozitarea și comercializarea alimentelor până la comportamentul consumatorilor,
- Să fie capabil să identifice problemele nutriționale și cauzele lor subiacente și să dezvolte, să gestioneze și să evalueze intervenții relevante,
- Să fie capabil să evalueze critic rezultatele cercetării în domeniul nutriției și să fie competent în elaborarea de recomandări bazate pe dovezi și
- Să fiți capabil să colaborați, să comunicați și să aplicați în mod creativ aceste competențe în cadrul disciplinelor pentru schimbarea sistemelor alimentare durabile
Prin interacțiunile cu un grup divers și internațional de studenți și lectori, dobândești competențe internaționale și interculturale. Îți vei începe cariera profesională cu o rețea internațională.
MSc Nutriție și Sisteme Alimentare își are rădăcinile în MSc Nutriție și Dezvoltare Rurală, care a desfășurat ca program internațional de master la UGent din 1987. Ca răspuns la preocupările globale tot mai mari cu privire la sustenabilitatea sistemelor alimentare, accentul programului a fost revizuit pentru sistemele alimentare. .
Oportunități de carieră
Studenții din afara SEE dornici să intre pe piața muncii belgiană pot aplica pentru un an de orientare în Belgia. Un an de orientare permite studenților să-și prelungească șederea în Belgia cu 12 luni pentru a-și găsi un loc de muncă sau a-și începe propria afacere.
Inspirați-vă pe studyinflanders.be sau pe site-ul web al Universității Ghent.
Piata muncii
Absolvenții noștri se găsesc la guvernele locale și naționale, agențiile Națiunilor Unite, organizațiile (inter)naționale neguvernamentale și instituțiile de cercetare din întreaga lume. Un număr considerabil dintre studenții noștri urmează studii ulterioare de doctorat. Oportunitățile de pe piața muncii sunt, în special:
- Posturi la institutii publice si administratii locale. Exemple sunt experții tehnici de la organizațiile de consumatori, administrația orașului, autoritățile regionale de sănătate, consilierii de nutriție de la Ministerul Agriculturii, FAO, UNICEF, OMS sau ONG-uri precum ACF, Rikolto etc.;
- posturi de cercetare și educație la universități sau instituții private de cercetare, de exemplu, cercetător senior, lectori, profesori;
- programe de doctorat în nutriție, inginerie bioștiințifică, științe biomedicale și științe ale vieții;
- servicii de angajare și consultanță pentru ONG-uri, organizații europene, ONU sau internaționale, active în programe nutriționale sau sensibile la nutriție și/sau dezvoltare durabilă;
- pozițiile de cercetare și dezvoltare din sectorul privat, de exemplu, pentru a ghida dezvoltarea de noi produse sau servicii care să corespundă nevoilor consumatorilor și ale piețelor.
Galerie
Admitere
Mărturii studențești
Curriculum
Curriculum-ul de doi ani este o acumulare treptată a oportunităților de învățare pe parcursul a 4 semestre. Cursurile de cunoștințe fundamentale, la început, fac loc unor cursuri care oferă competențe generice pentru învățarea pe tot parcursul vieții și angajarea la sfârșit. Programul oferă oportunități de învățare flexibile care vă permit să adaptați o parte a curriculumului la nevoile, talentele și interesele dvs.
Primul semestru conține cursuri generale legate de nutriție și sisteme alimentare. Acesta stabilește o bază comună între toți studenții, deoarece mulți au medii diferite în discipline precum tehnologia alimentară și inginerie, nutriție și dietetică, științe biomedicale sau medicină. Al doilea semestru se bazează pe aceste cunoștințe cu cursuri mai avansate. Pentru a adapta programul de curs la nevoile și interesele individuale ale studentului, puteți urma un curs opțional în primul an.
Te poți specializa și mai mult în timpul celui de-al doilea an. Al treilea semestru nu are cursuri obligatorii și oferă o oportunitate de stagiu de a câștiga experiență profesională. Puteți alege dintr-o gamă largă de cursuri opționale de master la UGent sau la o altă universitate, dacă acestea îndeplinesc obiectivele de învățare ale programului. Semestrul final conține disertația de master și cursuri care pregătesc studenții pentru angajare.
Clasamente
Clasamentul Facultății de Inginerie Bioștiințe:
Clasament QS: poziția 7 (Agricultură și Silvicultură)
Clasament Shanghai: poziția 13 (științe agricole)
Clasament Times Higher Education: poziția 47 (științe ale vieții)
Clasamentul Universității Naționale din Taiwan: poziția 21 (științe agricole)
Clasamentul Universității din Gent
Clasament Shanghai: poziția 84
Clasament Times Higher Education: poziția 107
Clasamentul Universității Naționale din Taiwan: poziția 84
Clasament QS: poziția 159
Clasamentul de sustenabilitate QS: poziția 58