Keystone logo
Georgetown University - Graduate School of Arts & Sciences Ma în studii arabe și islamice
Georgetown University - Graduate School of Arts & Sciences

Ma în studii arabe și islamice

Washington, Statele Unite ale Americii

1 Years

Engleză

La zi, Part time

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 2.139 / per credit *

În campus

* Taxă și taxe obligatorii pentru 12 ore de credit

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Programul de Masterat în Studii Arabe și Islamice de la Georgetown urmărește să promoveze cunoașterea și înțelegerea gândirii islamice clasice și moderne și să ofere o înțelegere a culturii arabofone și a istoriei intelectuale în perioadele premoderne și moderne. Cu un accent deosebit pe tradițiile textuale arabe, programul oferă cursuri de absolvire în studiul limbilor, literaturii și gândirii lumii islamice și introduce studenții în abordările științifice ale studiului Islamului.

Introducerea studenților trebuie să aibă o competență de limbă arabă echivalentă cel puțin cu cea obținută până la sfârșitul celui de-al treilea an de studiu intensiv de limbă în programul de licență de la Universitatea din Georgetown. În prima săptămână a primului lor an universitar, studenții care vorbesc limba arabă non-nativă sunt obligați să urmeze un examen de limbă arabă administrat de departament.

Elevii care nu reușesc acest examen trebuie să fie înscriși la cursuri avansate în limba arabă și să ia din nou examenul la sfârșitul semestrului de toamnă. Dacă încă nu înregistrează rezultate satisfăcătoare, ei au până la sfârșitul semestrului de primăvară să reia cu succes examenul. Elevii trebuie să treacă examenul de competență arabă până la sfârșitul lunii august a primului lor an universitar, dacă vor continua programul. Cursurile de limbă arabă luate pentru a permite studenților să atingă nivelul de competență necesar nu se iau în calcul pentru creditele de grad.

Elevii care doresc certificarea competenței ACTFL ar trebui să ia aranjamente cu departamentul.

Cerințe de curs

Candidații pentru masterat în studii arabe și islamice iau un program de 36 de credite, inclusiv 11 cursuri (33 credite), plus un curs de cercetare MA (3 credite). Distribuția cursurilor este 8 într-o concentrație majoră și 3 într-o concentrație minoră. Introducerea studenților determină programul lor specific de studiu, în consultare cu directorul de studii postuniversitare, și se așteaptă să îndeplinească următoarele cerințe:

1. Două cursuri de bază:

 • ARAB-555 Introducere în studiile arabe și islamice

Conform concentrărilor lor majore și minore, elevii vor lua, de asemenea, unul dintre următoarele seminarii care iau în considerare cele mai recente burse în fiecare domeniu, împreună cu bursa disciplinară de bază. Aceste seminarii vor fi predate în rotație anuală.

Elevii a căror concentrare majoră este literatura araba va lua de asemenea:

 • ARAB-557 Introducere în metodologia literară

Elevii a căror concentrare majoră este Lingvistica arabă va lua de asemenea:

 • ARAB-556 Introducere în metodologia lingvistică

Elevii care au luat aceste cursuri sau cursuri echivalente le pot înlocui cu cursuri de istorie sau religie din lista de bază relevantă, în așteptarea aprobării SGD.

2. Cel puțin 6 cursuri într-una din cele 3 mari concentrații enumerate pe listele de studii arabe și islamice. (Vezi anexa pentru o listă de cursuri clasificate pe câmp și consultați site-ul web pentru cursuri actuale).

 • Lingvistica arabă
 • Literatură Arabă
 • Studii Islamice

3. Cel puțin 3 cursuri suplimentare într-o concentrație minoră. Concentrațiile minore se bazează pe celelalte concentrații catalogate pe listele de studii arabe și islamice.

4. Lucrare de cercetare MA (3 credite).

Lucrarea de cercetare a maestrului este legată de activitatea unui curs specializat în studii arabe și islamice. Acesta marchează dezvoltarea semnificativă și revizuirea unui document pe care studentul la scris într-un seminar, modelat pe baza unei lucrări de cercetare publicabile în domeniu. Poate fi scrisă fie în limba arabă, fie în limba engleză și în mod normal este compusă din cel puțin 25-35 pagini tipărite (cel puțin 12 000 de cuvinte cu 1,5 spațiu).

Acest proces se va întâmpla în cursul ultimului semestru de curs ca fiind un curs de cercetare MA (studiu independent). Master's Research Paper nu este o teză de masterat și nu necesită o înregistrare specifică. Elevii nu trebuie să depună un formular de propunere de teză la Școala Universitară. Candidatul obține aprobarea profesorului ca mentor pentru acest subiect. Studentul primește apoi aprobarea directorului de studii postuniversitare pentru acest subiect înainte de a se înscrie la un curs de studiu independent cu profesorul. Nu este necesară apărarea pentru lucrarea de cercetare.

5. Cerințe de distribuție.

A. Cel puțin 3 dintre cursurile de mai sus trebuie să fie în perioada clasică și 3 în cele moderne.

b. Cursurile trebuie să includă cel puțin 4 seminarii avansate arabe; aceste seminarii trebuie să includă lecturi și cercetări utilizând surse primare arabe.

66953_66830_Courtyard.jpg

EXAMENȚĂ DE PROFICIENȚĂ ARABICĂ

Conducătorii de masterat care nu sunt vorbitori nativi de limbi arabe trebuie să treacă un examen scris și oral de competență în limba arabă. Acest examen poate fi luat în orice moment în timpul programului de student, dar trebuie să fie finalizat înainte ca elevul să ia examenul cuprinzător.

TIME-TO-GRADUL

În conformitate cu regulile Universității Postuniversitare, studenții admiși la programul de masterat sunt autorizați la trei ani de la înscriere pentru a îndeplini toate cerințele pentru gradul și pentru absolvire. Elevii care lucrează pentru acest grad cu fracțiune de normă sunt de asemenea supuși limitei de timp de trei ani.

Procedurile de aplicare

Mai jos sunt cerințele Departamentului pentru admiterea la programele noastre de absolvent. Pentru informații mai detaliate, consultați site-ul școlii Graduate School, sau contactați-i biroul. În plus, puteți trimite un e-mail la adresa [email protected] sau pentru a ajunge la Departament.

*** NU PRESTAȚI DIRECT ANUMITE MATERIALE DIRECȚIILOR DE STUDII ARABICE ȘI ISLAMICE. TOATE MATERIALELE TREBUIE SĂ FĂRĂ ACUM ONLINE SAU TRIMISE DIRECT LA ȘCOLUL DE LICENȚĂ. ***

Cerințele de admitere

Data limită de depunere : Data limită pentru admitere este 15 decembrie.

Introducerea studenților trebuie să aibă o competență a limbii arabe echivalentă cel puțin cu cea obținută până la sfârșitul celui de-al treilea an de studiu intensiv de limbă în programul de licență de la Universitatea din Georgetown. Un examen de plasare este administrat la admiterea la program. Studiul în lumea arabă este recomandat înainte de finalizarea doctoratului. grad; echivalentele de curs vor fi evaluate pentru un eventual transfer de credite, cu aprobarea Comitetului pentru absolvenți.

În plus față de competențele avansate în limba arabă, cerințele aplicării de admitere includ:

 1. Formularul de candidatură pentru școala de licență
 2. Taxă de aplicare nerambursabilă de 90 USD.
 3. Declarație de intenție academică.
 4. Transcrierile oficiale ale cursurilor academice și ale gradelor câștigate.
 5. Trei recomandări oficiale.
 6. Fișa tehnică complementară.
 7. Absolvent examen de înregistrare.
 8. Dovada de competență în limba engleză.
 9. Scrierea eșantionului.

Admitere

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare