Keystone logo
Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Gdansk University of Physical Education and Sport

Introducere

De ce GUPES?

Gdansk University of Physical Education and Sport este singura universitate sportivă din Pomerania unde cursurile teoretice și practice sunt susținute atât de oameni de știință recunoscuți, cât și de specialiști cu înaltă calificare în domeniile relevante pentru domeniile individuale de studiu, precum și de antrenori ai echipelor olimpice și naționale și remarcabili. sportivilor.

Oferta didactică a Gdansk University of Physical Education and Sport din Gdansk este modernă, largă și variată. Ca parte a domeniului de studiu, un student poate alege o specializare dintr-o gamă largă de specializări menite să răspundă nevoilor pieței muncii și să o completeze cu alte specializări oferite de universitate.

Viața studențească înflorește la Gdansk University of Physical Education and Sport din Gdansk, iar studenții își pot dezvolta pasiunile și interesele, printre altele, în cluburi de cercetare, în Consiliul de Autoguvernare Studențească, în Clubul Sportiv ASA GUPES sau în Folk „Neptun”. Ansamblul de dans.

Gdansk University of Physical Education and Sport este una dintre cele mai bune universități sportive din Europa Centrală și de Est, conform Clasamentului global al școlilor și departamentelor de știință sportivă al Rankingului Shanghai, 2020. În clasamentul revistei Perspektywy pentru 2019, GUPES s-a clasat pe locul 2 între toate universitățile sportive. in Polonia; domeniul Kinetoterapie s-a clasat și el pe locul 2, iar domeniul Educației Fizice a fost recunoscut drept cel mai bun din Polonia.

Ansamblul de dans popular „Neptun”

A fost înființată în 1984 din dragoste pentru dans și din nevoia inimii. Peste 35 de ani, peste 500 de muzicieni, dansatori și studenți și-au lăsat inimile în Ansamblu. Participarea la o întreprindere atât de mare precum cultivarea tradițiilor naționale prin implicarea în Ansamblu a fost și este motivată de dorința de a reprezenta orașul Gdańsk, regiunea Pomeranian și, mai ales, Polonia la diferite festivaluri, concerte și întâlniri care promovează țara noastră. .

Asociația Sportului Academic

ASA este cea mai mare asociație sportivă din Polonia care funcționează continuu de peste un secol. Datorită istoriei sale bogate, a devenit cea mai numeroasă organizație studențească care operează în universitățile poloneze. Cele mai mari vedete din trecut au fost, printre altele, Halina Konopacka, Waldemar Baszanowski și Jacek Wszoła, precum și excelenții noștri medaliați olimpici precum Leszek Blanik, Adam Korol, Tomasz Tomiak, Maciej Łasicki, Ania Rybicka, Sylwia Gruchała, Magda Mroczkiewicz, Ryszard Sobczak sau Cezary Siess.

Consiliul de Autoguvernare Studenți (RSS)

RSS reprezintă toți studenții GUPES în general. Consiliul studențesc încearcă să rezolve toate problemele întâmpinate de studenți și, de asemenea, organizează multe evenimente pentru ca fiecare absolvent să-și amintească că a studiat la GUPES ca fiind cel mai bun și unic moment din viața sa.

Centrul de Cariere (ACK)

GUPES ACK oferă consiliere care permite diagnosticarea profesională a căilor optime de dezvoltare a carierei, precum și oferă cunoștințe practice și dezvoltă abilități care asigură un comportament adecvat pe piața muncii, astfel încât să crească șansele absolvenților de facultate de a fi angajați de un angajator selectat.

Statistică

 • 8 programe de studii
 • 50 de antrenori profesioniști
 • 100 de profesori, cercetători
 • 9 secții sportive ale clubului sportiv ASA GUPES
 • 174 profesori academicieni
 • 5 terenuri de sport în aer liber
 • 13 săli de sport
 • 2 săli de sport
 • 1 piscina
 • 5 laboratoare

  Locații

  • Gdańsk

   ul. Kazimierza Górskiego 1, 80-336, Gdańsk

   Întrebări