Keystone logo
Gdańsk University of Technology

Gdańsk University of Technology

Gdańsk University of Technology

Introducere

Gdańsk University of Technology (nume polonez: Politechnika Gdańska) este una dintre cele mai vechi universități din Polonia și cea mai mare universitate tehnică din nordul Poloniei.

A fost înființată în 1904 și de atunci a educat ingineri de talie mondială în diverse domenii ale științei și tehnologiei.

Situat în Gdańsk – un oraș cu o tradiție de o mie de ani și poarta către linia de coastă poloneză – este locul perfect pentru a studia și a te bucura de viața de student.

Cele mai înalte standarde din Europa pentru efectuarea cercetării

În 2017, Comisia Europeană a acordat lui Gdańsk Tech dreptul de a utiliza prestigiosul logo HR Excellence in Research. Gdańsk University of Technology a fost astfel recunoscut ca o instituție care creează unele dintre cele mai bune condiții de lucru și dezvoltare pentru cercetători din Europa.

Una dintre cele mai bune universități din Polonia

Gdańsk University of Technology este a doua cea mai bună universitate de cercetare din Polonia în competiția „Inițiativa de excelență - Universitatea de cercetare” a Ministerului Științei și Învățământului Superior. Aici se creează invențiile folosite în Polonia și în întreaga lume - comunicare cu utilizarea ochilor, medicină ecologică pentru osteoporoză, materiale biodegradabile și multe altele.

Statistică

Principalele puncte forte Gdańsk University of Technology

 • Gdańsk University of Technology a devenit cea mai bună universitate de cercetare tehnică din Polonia în competiția Ministerului Științei și Învățământului Superior.
 • Universitatea este compusă din 8 facultăți cu 37 de domenii de studiu.
 • Are peste 1000 de cadre didactice și educă 13 mii de studenți.
 • Absolvenții nu numai că își găsesc cu ușurință un loc de muncă după absolvire, dar și adesea își creează și își conduc cu succes propriile afaceri.*
 • Pentru potențialii candidați, este important să știți că Gdańsk University of Technology este una dintre cele mai populare universități în rândul tinerilor.
 • Studenții internaționali de la Gdańsk Tech beneficiază de un sprijin unic, atât în timpul procesului de admitere, cât și pe durata studiilor, din partea Welcome Office** – o entitate dedicată promovării universității la nivel internațional, recrutării de candidați din străinătate și sprijinirii noilor veniți.

*Conform unui sondaj la nivel național, veniturile Gdańsk University of Technology absolvenți sunt pe locul al patrulea în rândul absolvenților din țară.

** Biroul de bun venit face parte din Biroul de Relații Internaționale al Gdańsk University of Technology și a fost creat pentru a oferi informații și consiliere candidaților și studenților internaționali. Personalul de sprijin, multilingv poate răspunde la întrebări referitoare la aplicații, universitate, legalizarea șederii în Polonia, cazare și poate ajuta la rezolvarea oricăror probleme care pot apărea.

  Caracteristici Campus

  Studiați și educați într-un loc frumos

  Campusul din Gdańsk University of Technology este un loc unic, considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din Europa. Locuri de relaxare în zonele verzi, un club studențesc cu o tradiție îndelungată și cea mai bună „Juwenalia” (vacanță studențească) din Polonia sunt doar câteva dintre oportunitățile care îi așteaptă pe viitorii studenți. Toate acestea în mijlocul aglomerării Tri-City - unul dintre cele mai bune locuri de locuit din Polonia.

   Statistica absolvenților

   Clasamente

   • Locul I în 2018 și locul II în 2019, 2020, 2021 și 2022 în clasamentul Ministerului Științei și Învățământului Superior care măsoară popularitatea studiilor în rândul candidaților.
   • Gdańsk Tech a fost clasificată drept una dintre cele mai frumoase 10 universități din Europa, conform Times Higher Education University Rankings.
   • Primul în Polonia în clasamentul universităților verzi UI Green Metric
   • Clasat în clasamentele mondiale ale universităților, Eduniversal Best Masters, QS EECA și Shanghai Ranking

   Printre cele mai bune 1000 de universități din lume

   Gdańsk University of Technology este una dintre cele 8 universități poloneze clasificate în prestigiosul Academic Ranking of World Universities (ARWU), cunoscut și sub numele de Shanghai Ranking. În fiecare an, ARWU clasează peste 2 000 de universități și publică o listă a celor mai bune 1 000 de universități. Gdańsk University of Technology a fost clasificat în intervalul 801-900 în 2020.

   Cerințe de admitere la program

   Demonstrați-vă angajamentul și disponibilitatea de a reuși în școala de afaceri susținând examenul GMAT - cel mai utilizat examen pentru admitere care vă măsoară gândirea critică și abilitățile de raționament.

   Descărcați mini-chestionarul GMAT pentru a obține o aromă a întrebărilor pe care le veți găsi la examen.

   Locații

   • Gdańsk

    Gdańsk University of Technology 11/12 Gabriela Narutowicza Street 80-233 Gdańsk, 80, Gdańsk

   Întrebări