Keystone logo
Free University of Bozen-Bolzano Master în proiectare eco-socială
Free University of Bozen-Bolzano

Master în proiectare eco-socială

Bolzano, Italia

2 Years

Engleză

La zi

07 May 2024

Sep 2024

EUR 1.350 / per year

În campus

Introducere

157644_whatsapp.jpg

Programul de master de 2 ani orientat spre practică și transdisciplinar este un cadru educațional pentru designeri care își propun să contribuie la un viitor mai durabil, mai rezistent și mai echitabil - atât local, cât și trans-local.

Proiectarea eco-socială nu se referă numai la produse și servicii mai eficiente din punct de vedere ecologic, ci se străduiește să obțină moduri viabile de producție, consum și viață - pentru economii și culturi durabile. Pe baza acestor obiective și valori generale, proiectarea produselor, spațiilor, proceselor, aplicațiilor interactive și comunicării transmedia este înțeleasă ca o sarcină integrată. Proiectarea este înțeleasă ca un catalizator pentru schimbare.

Cu proiectele dvs., încercați să abordați eficient problemele de astăzi prin (co) proiectarea unor practici și viziuni concrete pentru ziua de mâine. Sunteți încurajat să experimentați practicile existente și emergente de colaborare și co-creare. Scopul general este de a încuraja o viață bună pentru toți! - oameni, alte ființe vii de pe toată planeta și acum și în viitor.

Gândirea holistică ca bază pentru un design eficient

Veți învăța cum să folosiți instrumente de diverse practici de proiectare și cercetare combinate cu perspective și competențe derivate din științele sociale și economie, precum și din sectoare precum afaceri, activism, tehnologie și meserii. Acest lucru vă oferă să vă dezvoltați modalitățile de abordare a problemelor complexe cu reflecție, creativitate și pragmatism.

Aveți posibilitatea de a vă concentra personal, alegând ce trebuie să aprofundați în setul bogat de discipline și științe de design oferite în programul de studiu.

La o privire

  • Clasa de diplomă: LM-12
  • Credite ECTS: 120
  • Durata cursului: 2 ani
  • Cursurile vor fi predate în: engleză
  • Locuri disponibile: 30 UE 4 non-UE
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Taxe de școlarizare: 750 EUR pe an

Oferta de studiu ca arenă

În primul semestru, faceți un proiect pornind de la un context local și provincial dat. Scopul este de a crea o bază comună pentru munca în echipă / grup, pregătindu-vă pentru proiecte mai complexe, pentru a stimula inspirația și pentru a vă facilita aterizarea în Unibz și în împrejurimile orașului Bozen-Bolzano. Este, de asemenea, o oportunitate de a cunoaște rețeaua diversă de studenți, profesori și parteneri externi.

În al doilea semestru, dezvoltați un proiect autonom, în echipe sau individual, împreună cu partenerii externi pe care îi alegeți. Pe parcursul studiilor, veți selecta cursuri din zonele „Observați, analizați și aplicați” și „Faceți și interveniți”. Primul vă oferă fundamentele teoretice, gândirea critică și metodele din științele sociale și economice. Prin intermediul acestuia din urmă, veți învăța cum să utilizați instrumente și tehnici pentru munca dvs. creativă ca designer.

Proiectanți experimentați, cu diverse specializări, vă vor sprijini în dezvoltarea proiectului dvs. pe două linii: obiect-spațiu-servicii și comunicare-interacțiune-servicii. Cursul în Design Cercetare sprijina dezvoltarea dvs. de proiect și învață abordări de bază și metode de domeniu. Toate celelalte cursuri pe care le alegeți pot contribui și la dezvoltarea proiectului dvs. Dacă doriți să vă extindeți planul de studiu în continuare, puteți alege cursuri de la alte facultăți.

În cel de-al treilea semestru, efectuați cercetări prin proiectare și experimentare creativă pe un subiect la alegere, care funcționează ca fundament pentru proiectul final de teză. Cursul integrat în Cercetări de proiectare va fi deosebit de util în acest semestru. Acest proces de dezvoltare este însoțit de „Master Colloquia”, în timpul căruia discutați activitatea dvs. în curs cu profesorii și cu experți din afara universității.

În al patrulea și ultimul semestru, vă veți concentra pe proiectul final, incluzând o teză completă scrisă.

În cel de-al patrulea și ultimul semestru, vă veți concentra asupra proiectului dvs. de teză și a tezei scrise care este însoțită.

Facilități și mediu de studiu

Atelierele spațioase și însorite sunt spații deschise pentru dezvoltare creativă și colaborare. Aici lucrezi în echipă la proiectele tale, în schimb constant cu alți studenți și profesori. Supravegherea și consultarea constantă cu experți și părțile interesate este o parte crucială a acestui program de studiu.

Atelierele noastre super-echipate oferă o gamă largă de tehnologii pentru lucrările dvs. de proiectare, cum ar fi ateliere pentru lemn, metal, plastic, materiale, modelare digitală, fabricare de ipsos și mucegai, tratament de suprafață, imprimare (ecran, tampon și presiune înaltă), hârtie și legare de carte, fotografie, videoclipuri și acces la Fab Lab BITZ.

Supravegherea și consultarea constantă cu experți și părțile interesate este o parte crucială a acestui program de studiu.

Oportunități de carieră

Proiectarea Eco-Socială MA susține elevii să inventeze și să co-dezvolte practica profesională care se potrivește cu ei și cu realitățile, provocările și potențialele actuale.

Varietatea locurilor de muncă din domeniul tradițional al designului este deja foarte largă și continuă să se extindă. Proiectarea Eco-Socială oferă posibilitatea de a vă crea propria agenție de proiectare, de a lucra pentru agenții de proiectare interdisciplinare și / sau de a colabora cu parteneri care sunt dedicați progresului de mediu, social și politic, precum ONG-uri, fundații și instituții publice, grupuri de cetățeni, cooperative și întreprinderi sociale. Piața în expansiune a produselor și serviciilor organice, ecologice și etice, economia comună și alte „economii alternative” inovatoare creează câmpuri emergente pentru oportunități de lucru pentru absolvenții noștri. De exemplu, Economiile comunitare și Commoning oferă contexte interesante pentru a contribui la și pentru a beneficia de noi moduri de muncă, producție și consum.

cerere

Pentru a fi admis la curs, vi se va cere să aveți un B2 în engleză.
Dacă nu aveți o certificare oficială de limbă, puteți susține un examen de limbă la universitatea noastră.

Criterii de selecție

Portofoliu, schița unei propuneri de proiect * și a unui interviu.

* schița unei ipotetice propuneri de proiect pe care ți-ai putea imagina să lucrezi un semestru. Formatul este de maximum două pagini A4, trimise ca pdf. Principalele puncte ale propunerii dvs. de proiect trebuie să fie explicate concis, clar și atrăgător. Puteți alege în mod liber stilul și modul de prezentare a acestui contur (text, imagini, grafică etc.)

157644_whatsapp.jpg

Admitere

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Facilităţi

Despre Școală

Întrebări