Keystone logo
Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Introducere

Free International University of Moldova"}" />

Why ULIM

© Free International University of Moldova

Free International University of Moldova (ULIM) a fost fondată în 1992 prin Hotărârea Guvernului și este acreditată de Consiliul Național pentru Evaluare și Acreditare Academică a Republicii Moldova. Pe baza principiului „non-profit”, ULIM funcționează conform Constituției și legilor care guvernează sistemul de învățământ superior din Republica Moldova.

Comunitatea sa cuprinde aproximativ 6000 de studenți și peste 300 de cadre didactice. Este o universitate cuprinzătoare care cuprinde 7 facultăți cu departamentele respective.

Facultățile (drept; științe economice; științe sociale și educaționale; litere; biomedicină și ecologie; relații internaționale, științe economice și jurnalism; informatică, inginerie și design), care funcționează în cadrul ULIM oferă programe de studiu acreditate la nivel național la licență, master , și nivelul de doctorat.

Free International University of Moldova oferă studenților oportunitatea de a combina cunoștințe teoretice și practice, într-un mediu multi-și interdisciplinar, pregătindu-i să intre pe o piață globală a muncii. Cu peste 30% din corpul studenților fiind internațional, universitatea este implicată intens în procesele de internaționalizare, facultățile noastre oferind 76 de programe de studiu în patru limbi (română, rusă, engleză și franceză) la nivel de licență, master și doctorat.

ULIM își îmbunătățește cu siguranță standardele educaționale, cercetările și modulele inovatoare; găzduiește diverse centre culturale și de limbi străine (Institutul Confucius, Coreea Se Jong, Centrul francez CRU, Centrul britanic, Centrul spaniol Cervantes), stabilind astfel priorități pentru a ne extinde orizonturile internaționale și a oferi excelență în principalele discipline. Foarte concentrată pe internaționalizarea programelor de învățământ, Free International University of Moldova este din ce în ce mai orientată către oportunitățile de absorbție a absolvenților pe o piață globală a muncii.

Free International University of Moldova a devenit un actor important la nivel internațional, fiind supusă concurenței globale și trebuind să facă față acestei competiții. ULIM are o inițiativă notabilă de a încerca, în mod organizat, aderarea universităților internaționale de elită prin prezența sa activă în clasamentele internaționale. Este un obiectiv posibil, care implică eforturi din partea întregii comunități academice, dar care este în concordanță cu dimensiunea, aspirațiile și calitatea Universității. Clasamentele în care Free International University of Moldova este vizibilă la nivel internațional sunt U-Multirank, Times Higher Education Classings, UI GreenMetric World University Ranking, Web Ranking of Universities (Webometrics), UniRank University Ranking (uniRank).

După cum a arătat cea mai actuală ediție a clasamentului universitar mondial (U-Multirank 2020), Free International University of Moldova este cea mai puternică din Orientarea Internațională. Profilul său general prezintă performanțe de top pe diverși indicatori, cu 5 note „A” (foarte bune) pentru următoarele dimensiuni: programe de licență și master străine, mobilități, stagii, parteneriate internaționale și personal academic internațional.

ULIM s-a alăturat celor mai mari rețele universitare precum European Universities Association (EUA), International Association of Universities (IAU), precum și a numeroase alte organisme și asociații internaționale (Agence Universitaire de la Francophonie, European Law Faculty Association, European Network for Innovation, Magna Charta Universitatum, .etc).

În plus, anual, Free International University of Moldova implementează peste 30 de proiecte, dintre care au o puternică dimensiune internațională. Promovând o abordare multi-și interdisciplinară a învățământului superior și a cercetării, cu o orientare clară către internaționalizare, ULIM are peste 100 de acorduri bilaterale care favorizează schimburile în cadrul programului Erasmus + și alte acorduri bilaterale cu instituții de învățământ superior din întreaga lume.

Ultimul, dar nu în ultimul rând, campusul studenților este situat în inima orașului și este în sine o atracție, cu multe oportunități de petrecere a timpului liber și a vieții.

Instituția noastră oferă servicii și facilități pentru studenți de înaltă calitate (hotel universitar, reședință modernă, cantine, cafenele, cluburi, facilități de agrement și sport, bibliotecă, laboratoare informatice / media, clinică judiciară etc.).

Locații

  • Chisinau

    Strada Vlaicu Pârcălab,52, , Chisinau

    Întrebări