Keystone logo
Fondazione Giangiacomo Feltrinelli

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli

Introducere

Principalele subiecte cu care se ocupă sunt cele ale Europei , ale democrației , ale muncii , ale orașului , ale resurselor , analizate pornind de la rădăcinile lor istorice și de la studiul bunelor practici și a cazurilor relevante .

121316_salalettura_low_phcpajewski-4068.jpg

Obiectivul principal al domeniului de cercetare este de a pune în dialog academia și lumea companiilor și asociațiilor. Mai important, dorința fundației de a returna rezultatele cercetării publicului prin inițiative, produse editoriale și educaționale, expoziții și momente performative care folosesc o multitudine de limbi și metode, concepute în vederea implicării directe a cetățenilor.

Din 1949, Fondazione Giangiacomo Feltrinelli - născută ca bibliotecă și ulterior a devenit Institut - colectează sursele necesare pentru studiul istoriei ideilor și mișcărilor sociale și le pune la dispoziția cercetătorilor, instituțiilor și universităților într-o rețea care are 350 de instituții din toate lumea. Construită în jurul unui patrimoniu care include 1,5 milioane de fișiere de arhivă , 250.000 de volume , 17.500 de titluri de revistă și 15.000 de postere , afișe și afiches , Fundația s-a instalat imediat pe scena internațională ca centru de conservare și cercetare asupra istoriei. politice, sociale, economice și culturale, cu o atenție deosebită la studiul și decodificarea contemporanului .

Noul sediu al Fundației Feltrinelli din interiorul clădirii din Viale Pasubio, prima clădire publică din Italia proiectată de studioul elvețian Herzog Filippo Romano - Fundația Feltrinelli Viale Pasubio

121317_CreditsObbligatoriFilippoRomano-FondazioneFeltrinelliVialePasubio.jpg

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli propune un calendar de activități destinate diferitelor audiențe : pe lângă diseminarea legată de dezbaterea contemporană , cu activități care se desfășoară în primul rând în Sala polivalentă , se organizează întâlniri în jurul cărții și al lecturii , care au ca și proprii Scopul este de a spori moștenirea arhivistică și de a promova cunoștințe gratuite și independente, abordând probleme de la cărți de hârtie până la inovații tehnologice, de la bunuri creative la gestionarea surselor digitale.

În plus, Fundația promovează predarea inovatoare pentru studenți, profesori, copii și adulți, în prezență și de la distanță, care experimentează tehnici de învățare neconvenționale , deseori bazate pe învățare prin acțiuni , pentru a oferi o experiență funcțională reală includerea în lumea muncii . Zona educațională a Fundației este punctul de sosire a unui lanț de aprovizionare care are drept scop îmbunătățirea patrimoniului și a rezultatelor cercetărilor în vederea diseminării conținutului. În scopul de a răspunde nevoilor actuale de formare determinate de transformarea în continuă transformare a pieței muncii, programele educaționale ale Fundației se adresează unui public diversificat: profesioniști, post-absolvenți și cercetători, școli secundare, copii.

www.fondazionefeltrinelli.it

Ofertă de predare postuniversitară

Master în istorie publică

Pentru a răspunde unei lumi în continuă evoluție a muncii, Fondazione Giangiacomo Feltrinelli și Universitatea din Milano promovează I nivel de master în istorie publică „Povestea istoriei, profesiile culturii”. Un curs de studii de învățământ superior care intenționează istoria ca loc de muncă în viitor în scenariul 4.0 de lucru .

Cu lecții de la managementul proiectelor până la comunicarea în domeniul cultural, de la istoriografia aplicată la noile media la producția audiovizuală pentru formare trans-disciplinară, formare profesională și axată pe abilități transversale.

Oferta educațională, care include ședințe teoretice și metodologice, este îmbogățită cu laboratoare, stagii de practică, ateliere și experiențe de teren în colaborare cu instituții culturale, companii și companii private care operează în sectorul de publicare și media, în domeniul muzeelor și activelor arhivistice. bibliografice și istorice. Peste 25 de parteneri de master, inclusiv organizații, instituții, companii conectate la narațiune istorică, comunicare și îmbunătățirea patrimoniului cultural.

href = „http://fondazionefeltrinelli.it/publichistory

Master în locuri de muncă pentru dezvoltare durabilă

Globalizarea , revoluția digitală , criza ecologică , nesustenabilitatea sistemelor economice contemporane sunt doar câteva dintre marile fenomene care reproșează principalele provocări de dezvoltare prezentate de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ( ODD ) ale agendei ONU. În acest scenariu în schimbare și complex, care solicită acțiuni de către instituții, instituții de cercetare și organizații internaționale, Fondazione Giangiacomo Feltrinelli și Universitatea din Milano-Bicocca promovează primul master în locuri de muncă pentru dezvoltare durabilă „locurile de muncă ale durabilității”, în colaborare cu Universitatea din Milano, Politehnica din Milano, Universitatea din Pavia și Alianța Italiană pentru Dezvoltare Durabilă (ASviS). O cale de înaltă profesionalizare, multidisciplinară, puternic orientată către lumea muncii, care pune strânsă legătură între teoria și practicile de sustenabilitate . Cursul de formare constă în activități educaționale care, pe lângă cadrele teoretice ale temelor abordate, oferă instrumentele de analiză, proiectare, gestionare și monitorizare esențiale pentru înțelegerea și gestionarea integrată a aspectelor sociale, de mediu, economice și culturale care alimentează dezvoltarea durabilă.

href = „http://fondazionefeltrinelli.it/mastersdj/

Locații

  • Milan

    Viale Pasubio 5 Milano, 20154, Milan

    Întrebări