Keystone logo
Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Fondazione Collegio Europeo di Parma

Introducere

Treizeci de ani de experiență în studii europene

Fundația European College of Parma este o organizație de învățământ superior care activează de peste treizeci de ani în domeniul educației postuniversitare în domeniul dreptului, economiei și politicilor UE .

Educația este orientată pentru a instrui studenții pentru cariere din UE, instituții naționale și locale, asociații profesionale, lumea corporativă și practici private. Unul dintre obiectivele Colegiului este de a dezvolta abilități profesionale pentru ca studenții să aibă o perspectivă asupra politicilor europene și să participe la implementarea lor.

O punte între lumea academică și instituțiile europene

Programul de studiu al Colegiului European din Parma este foarte apreciat la nivelul UE, iar facultatea sa include foști oficiali de top din instituții europene și naționale, profesori universitari și experți în probleme UE.

Pe lângă programul postuniversitar care conduce la diploma și master universitar în studii europene avansate , cursuri și ateliere cu privire la programele UE și Managementul proiectelor europene, seminarii și activități de formare pe teme de actualitate ale UE - precum și alte cursuri de pregătire specializată în drept UE, economie și politică pentru organismele locale (guvernul regional, provinciile, municipalitățile etc.) și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA) - au fost realizate.

Buro Millennial / Pexels

120226_pexels-photo-1438072.jpeg

Membrii fondatori, sponsorii și Comitetul științific

Membrii fondatori ai Fundației European College of Parma sunt Universitatea din Parma, Asociația de antreprenori din Parma și Camera de comerț din Parma.

Pe lângă primirea unei contribuții speciale din partea Fondazione Cariparma , Fundația European College of Parma include următorii membri sponsori: Municipalitatea Parma, Provincia Parma, Autoritatea regională Emilia-Romagna și Ministerul Afacerilor Externe din Italia .

Comitetul științific al Colegiului European din Parma include: Nicola Antonetti, Cesare Azzali, Marco Baldassari, Martin Bangemann, Antonio D'Aloia, Etienne Davignon, Jacques Delors, Franco Frattini, Franco Mosconi, Ana Palacio și Romano Prodi.

Studierea și trăirea într-un oraș european

Fundația are sediul în clădirea principală a Universității din Parma, în centrul orașului. Parma este un oraș prietenos pentru studenți și este ideal pentru a combina educația, cultura și timpul liber. Acest oraș este deschis și ușor de trăit și este printre cele mai apreciate orașe italiene și europene.

Datele arată că Parma este printre principalele orașe europene în ceea ce privește calitatea vieții , ceea ce nu echivalează numai cu bogăția, ci și cu serviciile sociale și accesibilitatea multor evenimente culturale : dramă, muzică, concerte, cinema, biblioteci, muzee și expoziții . Orașul găzduiește, de asemenea, multe târguri comerciale importante și are numeroase facilități sportive.

Ca urmare a numărului mare de studenți din Parma, viața socială este destul de activă și captivantă. Oportunitățile de petrecere a timpului liber sunt interminabile și diverse. Mâncarea este renumită, iar „a lua masa împreună” este o tradiție socială și gustoasă. Centrul orașului este plin de vinuri, mici „tratorii”, locuri de pizza, pub-uri și cafenele, ușor accesibile pe jos sau cu bicicleta.

Caracteristici Campus

    Locații

    • Parma

      Strada dell'Università,12, 43121, Parma

    Întrebări