Facultatea de Științe Silvice și Lemn, Universitatea Cehă de Științe ale Vieții din Praga ( FLD CZU ) oferă un sistem cuprinzător de educație forestieră (Bc., Ing., Ph.D.) pentru a încuraja și sprijini gestionarea rațională a pădurilor și utilizarea durabilă a resurselor naturale. Facultatea este un centru de cercetare internațional respectat. O mare parte din cercetările întreprinse de Facultate sunt publicate în reviste academice prestigioase și prezentate la conferințe, congrese și, de asemenea, în mass-media publică. În cursurile noastre, studenții învață atât teorie aprofundată, cât și practică pentru a fi bine pregătiți pentru provocările viitoare din silvicultură, industria de prelucrare a lemnului și cercetare.
Facultatea de Științe Silvice și Lemn a Universității Cehe de Științe Vieții din Praga (FFWS CZU). Oferim un sistem cuprinzător de educație forestieră pentru a încuraja și sprijini gestionarea rațională a pădurilor și utilizarea durabilă a resurselor sale naturale uriașe. Facultatea noastră a devenit un centru de cercetare internațional respectat. O mare parte din cercetările întreprinse de Facultate sunt publicate în reviste academice, prezentate la conferințe, congrese și în programe educaționale din mass-media publică. În cursurile noastre, studenții învață atât teorie aprofundată, cât și practică pentru a fi bine pregătiți pentru provocările viitoare din silvicultură, industria de prelucrare a lemnului și cercetare. Studenții noștri obțin aproape 100% angajare.
În 2019, Facultatea de Științe Silvice și Lemnului a sărbătorit centenarul existenței sale. Este împărțit în nouă departamente, care acoperă întregul domeniu al educației, științei și cooperării cu practica în domeniile silvicultură și prelucrarea lemnului. FFWS oferă studenților o educație pe trei niveluri. De asemenea, acționează ca un loc de muncă internațional în știință și cercetare și pune mare accent pe asigurarea faptului că rezultatele cercetării ajută imediat în practica silviculturii și a prelucrării lemnului și ajung în reviste, conferințe și congrese profesionale recunoscute, precum și în programe educaționale în mass-media.
Unul dintre obiectivele strategice și pe termen lung ale CZU FFWS este de a consolida și aprofunda rezultate excelente în știință și cercetare. Facultatea realizează acest lucru și datorită proiectelor EXTEMIT-K și EVA 4.0 finanțate de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operațional Cercetare, Dezvoltare și Educație.
În 2019, Facultatea a finalizat centrul educațional și tehnologic, care este unul dintre cele mai bune centre universitare din Europa Centrală datorită celor mai moderne tehnologii și echipamente.
Istoria Facultății
Din 1848, științe silvice au fost predate la Politehnica din Praga, dar abia după înființarea unei Cehoslovacie independente a fost înființată o ramură separată a ingineriei forestiere. Astfel, Facultatea își are originile din 1919, iar în istoria modernă, face parte din Universitatea Cehă de Științe ale Vieții din Praga din 1990.
Succesele noastre
Facultatea a coordonat o echipă internațională de oameni de știință care a pregătit un raport cu recomandări pentru atenuarea efectelor calamităților gândacului de scoarță în Europa pentru Institutul European de Silvicultură (EFI).
Datorită proiectului EXTEMIT–-K, care se concentrează pe rezolvarea problemelor actuale și viitoare ale ecosistemelor forestiere din Republica Cehă cauzate de schimbările climatice, oamenii de știință investighează o metodă de monitorizare a gândacilor de scoarță din pădurile cehe care nu a fost încă folosită. Modul în care un câine poate detecta la timp un copac infestat ar putea, pe viitor, după adaptarea la condițiile noastre, să protejeze sute de hectare de arborete forestiere.
Consolidăm și aprofundăm rezultate excelente în știință și cercetare. În cadrul proiectului internațional EVA 4.0, care urmărește construirea unui Centru de Cercetare Excelentă axat pe probleme științifice majore abordate de Facultate, sunt achiziționate instrumente de ultimă generație, cum ar fi un instrument pentru detectarea izotopilor în biologia elementelor importante. , cel mai modern cromatograf lichid și camere de creștere.
Datorită geneticii, putem crește noi specii de arbori care sunt mai rezistente la condițiile climatice. Personalul facultății se ocupă și de problema neglijată a speciilor de arbori domestici introduse și mai puțin reprezentate, pe care le studiază în ceea ce privește efectele asupra mediului.
Echipe de oameni de știință descriu noi specii de animale, cum ar fi o nouă specie de termită mâncatoare de lemn cu mandibule crăpate. Termitul unic descoperit în Camerun a fost numit Roisinitermes ebogoensis.
Experții de la Facultatea noastră au participat la cercetarea pestei porcine africane la mistreți și la stoparea răspândirii bolii în Republica Cehă. Intenția a fost crearea unui inel în jurul focarului bolii cu o lățime de cel puțin 20 până la 50 de kilometri, unde va exista o densitate scăzută a populației de animale. Astfel, mistretul nu poate transmite boala în alte părți ale țării.