Keystone logo
Federal University Of Bahia

Federal University Of Bahia

Federal University Of Bahia

Introducere

Federal University Of Bahia început la 18 februarie 1808, când prințul regent Dom João VI a instituit Școala de Chirurgie din Bahia, primul curs universitar din Brazilia. Totuși, în secolul al XIX-lea, a încorporat cursuri de farmacie (1832) și stomatologie (1864), Academia de Arte Frumoase (1877), Drept (1891) și Politehnică (1896). În secolul al XX-lea, Isaías Alves a creat Facultatea de Filosofie, Științe și Litere (1941).

Fondatorul UFBA- Primul rector al Universității a fost evidențiat în traiectoria învățământului superior. Născut în Salvador, în 1894, a absolvit medicina și s-a specializat în chirurgie la São Paulo. La întoarcere, s-a alăturat catedrei de patologie și chirurgie și a condus facultatea de medicină. În 15 ani ca rector (1946-1961), a condus procesul de federalizare și a implementat infrastructura fizică și de personal, scriind primul capitol al unei universități integrate: Arte, Litere, Umanistice și Științe. În primul an al rectoratului, Universitatea din Bahia a fost constituită oficial. În 1950, a devenit Federal University Of Bahia , integrând școli izolate și instituind alte cursuri. În cincisprezece ani sub conducerea lui Edgard Santos, UFBA a înflorit în domeniile artelor, științelor umane și sănătății.

În Bahia, Edgard Santos a adus nume de pe scena internațională; a construit Spitalul Universitar; a creat Centrul pentru Studii Afro-Orientale și campusurile Canela, Federação și Ondina. În rectoratul său, Bahia și-a câștigat importanța, cu accent pe dans, muzică și teatru, primele cursuri universitare de acest gen din țară. În anii 1960, UFBA întemeiază două fenomene importante ale culturii contemporane: Cinema Novo și Tropicalismo. Instituția a crescut, s-a modernizat, menținând identitatea perioadei Edgard Santos.

Locații

  • Ondina, Salvador

    Avenida Adhemar de Barros,s/nº, 40170-110, Ondina, Salvador

    Programe

    Întrebări