Keystone logo
Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Faculty of Law and Business Studies Dr Lazar Vrkatić

Introducere

Despre Facultate

Facultatea de Drept și Studii de Afaceri a Dr Lazar Vrkatic este o instituție acreditată de învățământ superior care oferă programe de studii universitare de licență și de licență în Drept, Limba Engleză, Știința Securității și Criminalității și Psihologie a Afacerilor. Există, de asemenea, un curs de absolvire în psihoterapie.

119949_pexels-photo-1179804.jpeg

De mai bine de zece ani, personalul său didactic de excepție, abordarea modernă a predării și îngrijirii studenților au stabilit Facultatea ca o instituție academică independentă din țară.

Angajează peste 100 de profesori cu normă întreagă și cu jumătate de normă și asistenți în cinci programe de studiu. Corpul studenților numără aproximativ 1.400 împărțit între două centre de predare din Novi Sad și Nis. Din 2006, peste 2.000 de studenți au absolvit facultatea, iar aproape jumătate dintre ei au primit studii de master.

Instrucțiunea are loc în conformitate cu Declarația de la Bologna. Cultivăm principiul studierii și lucrării în grupuri mici, cu accent pe aplicarea practică. Facilitățile din Novi Sad și Nis sunt actualizate și adaptate la nevoile programelor individuale de studiu.

Pe lângă orele obișnuite, organizăm diverse prelegeri, forumuri și conferințe care beneficiază considerabil nu numai pentru studenții noștri, ci pentru comunitatea academică mai largă. Activitățile extracurriculare au făcut facultatea un forum pentru schimbul de idei, un loc care încurajează abordarea științifică, conversația și dezbaterea pe probleme sociale importante.

Până în prezent, Facultatea a publicat peste o sută de manuale, monografii și periodice în științe sociale și științe umaniste.

Obiectivul nostru special este pe îngrijirea studenților noștri. Scopul nostru este să le oferim o educație de nivel superior, să îi ajutăm să își atingă potențialul maxim și să se pregătească în cel mai bun mod posibil pentru carierele lor viitoare.

Istorie

Facultatea de Drept și Studii de Afaceri a dr. Lazar Vrkatic a început operațiunea la 1 octombrie 2006 în clădirea fostei clădiri Privredna Banka AD din Novi Sad - la colțul străzilor Miletic și Grckockolska. Ideea profesorului Vrkatic a fost că o instituție de renume nu poate fi adăpostită decât într-o clădire care să facă dreptate obiectivelor și aspirațiilor sale. Alegerea a căzut pe una dintre cele mai frumoase clădiri neo-baroce din Novi Sad. Inițial, doar stânga orientată spre strada Grckoskolska a fost închiriată, dar pe măsură ce numărul studenților a crescut, doi ani mai târziu, aceasta a fost extinsă pentru a ocupa întreaga clădire.

Licențele de angajare în educație au fost emise de Secretariatul Provincial pentru Știință și Educație. Diferitele programe de studiu - Drept, Psihologia afacerilor, Managementul afacerilor, Managementul securității corporative și civile și Limba engleză, toate au primit licențe. Cu toate acestea, întrucât acestea au fost valabile numai până la acreditare, de la început, Facultatea s-a concentrat pe atingerea calității, standardelor și nivelurilor de predare prevăzute în Legea învățământului superior. Efortul a dat curând rezultatele dorite. La 12 aprilie 2008, Comisia pentru acreditare și asigurarea calității a emis un certificat de acreditare, făcând facultatea prima instituție privată de învățământ superior din Serbia, care a îndeplinit toate cerințele din punct de vedere tehnic, academic și personal. În urma acreditării ca instituție, aprobarea a fost, de asemenea, acordată pentru toate programele de studii la nivel de licență și absolvenți.

119950_pexels-photo-1925536.jpeg

Predarea a avut loc și în afara sediului facultății: la Nis, unde a fost închiriată o clădire la nr. 17 General Milojko Street Lesjanin situat în centrul orașului. În paralel cu Novi Sad, pregătirile au continuat pentru acreditarea unității de învățământ superior din Nis, care a fost, de asemenea, acreditată ca prima de acest fel din țară.

Ideea care stă la baza fondatorului, profesorul Vrkatic, a fost să se asigure că performanții înalți vor fi răsplătiți pentru eforturile depuse, stimulându-i astfel să depună eforturi suplimentare, în timp ce alții ar fi încurajați să vadă că dobândirea de cunoștințe este utilă, de dorit și ar putea fi profitabilă. În același timp, a fost instituit un sistem de premiere pentru primii studenți, adică studenții cu evidență excelentă de liceu, care aleg să se înscrie la Facultate, iar alții care provin din asistență maternă sau copii. Profesorul Vrkatic credea că acest lucru va demonstra că Facultatea a pus o valoare pe munca anterioară și pe angajamentul studenților care s-au străduit să exceleze chiar și la școala gimnazială.

În urma morții tragice a profesorului Vrkatic, în iunie 2008 familia sa a decis să înființeze o fundație în numele său care să-și continue misiunea de pionierat, să păstreze amintirea activității sale de academică și pedagog și, mai ales, să-și onoreze umanitatea. Fundația profesor Lazar Vrkatic acordă astăzi trei tipuri de burse: prima pentru cei mai buni absolvenți de liceu, a doua pentru cei mai buni studenți la Facultate și a treia pentru cei mai buni absolvenți din Republica Serbia în domeniul filozofiei. Intenția fundației este de a promova idealurile profesorului Vrkatic, inclusiv credința sa în marele potențial intelectual și cognitiv al tinerilor prin munca lor în educație și instruire, încurajând în același timp cunoștințele și cercetarea ca o modalitate de îmbunătățire personală și contribuind la o mai largă acțiune socială și umanitară eforturi. Certificatele de burse sunt acordate în mod tradițional de Ziua Facultății, 12 februarie.

119948_pexels-photo-1122865.jpeg

Întrucât Legea învățământului superior prevede re-acreditarea la fiecare cinci ani, dr. Lazar Vrkatic Facultatea de Drept și Studii de Afaceri a devenit prima instituție re-acreditată din Serbia la 21 iunie 2013, obținând în același timp un „aspect nou” complet. Anume, la începutul anului 2011, a apărut o oportunitate care nu trebuia ratată: Facultatea a răspuns unei oferte de la Intesa Bank de a achiziționa clădirea de la Oslobodjenja din 76 Bulevar, astfel că semestrul de vară al anului universitar 2010/2011 a început într-un clădire nouă, bine echipată.

Facultatea a funcționat ca instituție independentă de învățământ superior până în 2014, când s-a decis integrarea acesteia cu Universitatea din Belgrad. Beneficiul a fost reciproc - Universitatea a salutat o instituție prestigioasă și de renume, iar facultatea a depășit probleme administrative legate de numele acesteia.

În cadrul ciclului de re-acreditare (2013-2015), Comisia pentru acreditare și asigurarea calității a eliberat certificate pentru cursurile de licență și absolvire în următoarele programe de studiu: Drept, Psihologia afacerilor, Limba engleză și Securitatea și criminalitatea criminalității, acestea din urmă fiind re -acreditat sub noua sa denumire (fosta Management corporativ și securitate civilă). Economia de afaceri și Psihoterapia au fost acreditate ulterior și urmează să fie re-acreditate odată ce expiră perioada de cinci ani.

De asemenea, au fost pregătite pentru acreditarea activităților de cercetare științifică. După ce a îndeplinit criteriile și termenii prevăzuți în Regulile de evaluare a activității de cercetare științifică, la 10 martie 2015, Comitetul pentru acreditarea organizațiilor de cercetare științifică din Republica Serbia a aprobat Facultatea pentru lucrări de cercetare în științe sociale și umaniste, în special - Drept, psihologie, economie și limba engleză.

Pe parcursul celor zece ani de existență, 2.006 de studenți au absolvit o diplomă de licență, dintre care 891 au urmat să primească un master. Facultatea a rămas în strânsă legătură cu majoritatea, ajutându-i să construiască cariere profesionale de succes. Facultatea s-a alăturat Programului First Chance al Serviciului Național de Ocupare a Forței de Muncă, care le permite studenților de succes să obțină experiență inițială de muncă la instituția de la care au absolvit.

Pentru contribuția adusă comunității în domeniul educației și activității sociale în general, Facultatea de Drept și Studii de Afaceri a Dr. Lazar Vrkatic a primit numeroase premii, printre care căpitanul Misa Anastasijevic Charter, Ljubomir Ljuba Stojic Award, o scrisoare de apreciere de la Banca Națională a Serbiei și altele.

În sfârșit, reflectând asupra primilor zece ani ai existenței sale, Dr. Lazăr Vrkatic Facultatea de Drept și Studii de Afaceri nu consideră că a ajuns la sfârșitul drumului său „per Aspera ad Astra”. Dimpotrivă, va trebui să facă față multor provocări viitoare, dar cu încredere în capacitatea sa de a le depăși și în spiritul care l-a ghidat până acum.

Locații

  • Novi Sad

    Bulevar oslobođenja 76, 21000, Novi Sad

  • Niš

    Vojvode Mišića 48, 18000, Niš

    Programe

    Întrebări