Keystone logo
European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

European University of Post-Industrial Cities (UNIC)

Introducere

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) a fost înființat în 2020 cu scopul de a oferi o educație incluzivă pentru o nouă generație de studenți. O alianță de 10 universități europene cu sediul în orașe post-industriale și finanțată de Comisia Europeană, lucrează mână în mână cu instituțiile orașului pentru a se asigura că problemele urbane se alimentează în predare și cercetare într-o manieră accesibilă și incluzivă pentru toți cursanții. Alianța lansează primul master în comun în 2023 și caută studenți care vor avansa în transformările post-industriale ale orașelor lor și vor deveni absolvenți cu înaltă calificare în noi discipline științifice care să răspundă nevoilor economiei în schimbare din Europa și din jur. lumea.

Caracteristici Campus

European University of Post-Industrial Cities (UNIC) este formată din zece universități situate în diferite țări din întreaga Europă, reprezentând zece orașe post-industriale diferite.

Toți cei zece parteneri împărtășesc identitatea UNIC. Am fost înființați în vremuri și am contribuit la tranzițiile post-industriale, cum ar fi închiderea fabricii Opel din Bochum, sfârșitul fabricii de mașini Ford din Cork, reducerea industriei Nokia din Oulu sau digitalizarea rapidă a port în orașul-port mondial Rotterdam și alte transformări sociale, economice și culturale importante. Tranziția de la producție la servicii conduce, de asemenea, la o gamă largă de transformări sociale, economice, culturale și demografice. Orașele noastre post-industriale sunt punctele fierbinți ale unor astfel de transformări mai ample în peisajul social al Europei. Acestea includ transformări pe piața muncii și în ocuparea forței de muncă (tinerilor), în modelele migratorii și diversitățile legate de migrație, în inegalitățile vechi și noi, în impactul noilor tehnologii, în noile schimbări în sănătate etc.

  Locații

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

  • Rotterdam

   Burgemeester Oudlaan,50, 3062 PA, Rotterdam

   • Bilbao

    Unibertsitate Etorbidea,24, 48007, Bilbao

    • Bochum

     Am Einkaufszentrum,1, 44791, Bochum

     • Istanbul

      Sarıyer Rumeli Feneri Yolu, 34450, Istanbul

      • Liège

       Place du 20 Août,7, 4000, Liège

       • Oulu

        Yliopistokatu,9, 90570, Oulu

        • Zagreb

         Unska ulica,3, 10000, Zagreb

         Întrebări