Keystone logo
ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

ESJ Lille : École Supérieure de Journalisme

Introducere

Infiintata in anul 1924, Lille Graduate School de Jurnalism (ESJ Lille) este una dintre primele școli profesionale de formare jurnalism în Europa. Ea este cea mai veche dintre cele 14 școli recunoscute de profesia în Franța.

Farul de absolvent al școlii, cele mai vechi, valabile doi ani de școlarizare pentru 60 de elevi. Primul an este POLYMEDIA (radio, televiziune, ziare, agenție, web), iar al doilea este specializat. Acestea din urmă se poate face prin învățare.

Acesta este accesat printr-o competiție selectivă la nivelul 3. Un anumit eveniment este organizat pentru Studenții internaționali. Concursul este organizat în comun cuLille Institutul de Studii Politice (Sciences Po Lille). Acest acord a permite studenților să primească, la sfârșitul școlarizării lor două diplome: a ESJ Lille (profesia recunoscută) și cea a IEP din Lille (în valoare de gradul 2 Master în Științe Politice).

Lille a ESJ dezvoltat de-a lungul anilor, în plus față de gradul său de istorie, alte cursuri:

  • Începând cu septembrie 2014, Academia ESJ Lille oferă traseu de feribot poștal. Intri pe înregistrare (150 de locuri), cu un nivel minim de Bac. Acest "Jurnalismul de fundal ESJ Lille", unic în Franța, permite studenților absolvenți să urmeze o formare introductivă pentru o carieră în presă și de pregătire a concursului școlile de aproximativ 10 ore pe săptămână. Pentru studenții din universitățile partenere ale canalelor Lille 1,2,3 urmează acest curs poate valida o treime din creditele necesare pentru a obține său an de licență și de cel mai bun start în competiția școlară.
  • Presa săptămânală regională mor ca un an cincisprezece studenți la saptamânale regionale. Este o licență profesională, intră în competiție la acolo +2.
  • Jurnalist și sectorul științific (diploma de nivel M2) formează un singur an elevii de jurnalism care dețin deja un master sau o știință și tehnologie Master 1. Ea intră în competiție la + 4.
  • Matrița maestru internațional în Media Management (Mi2M) (diploma de nivel M2). Noi intrăm pentru abonații cu un Master 1, predarea se face de la distanță, pe o platformă de instruire.
  • Prep egalității de șanse însoțește tinerii selecționați pe criterii academice și sociale în pregătirea examenelor de admitere recunoscute școlile de jurnalism. Lille ESJ suportă toate costurile de formare care sunt studenți scutiți de la această clasă.
  • TV-pregătire permite candidaților la școlile de jurnalism pentru a pregăti cel mai bun caz de predare se face de la distanță, pe o platformă de instruire. Acesta este introdus la înregistrare.

Școala se dezvoltă, de asemenea, numeroase activități internaționale. Ea intervine în mod regulat în multe țări din Europa, Africa și Asia. Ea a fondat în 1994 Rețeaua Theofrastus care reunește 20 de centre franceze de formare jurnalism.

Lille ESJ se străduiește să promoveze schimburile și reflecție în rândul jurnaliștilor și a cercetătorilor. Se publica, astfel, în parteneriat cu Universitatea Laval (Quebec), Les Cahiers jurnalism. Școala dorește, de asemenea, să exercite o funcție de laborator în serviciul profesiei și mass-media.

Asociația de management al școlii este format din cincizeci de membri (profesioniști de informații, absolvenți, autorități locale, reprezentanți ai învățământului superior regionale, întreprinderi regionale, politice, culturale sau economice). Placa este condusă de Louis Dreyfus, CEO al Le Monde. Regizorul este Pierre Savary (jurnalist, fost elev al ESJ Lille, promovarea 65th).

Locații

  • Lille

    50, rue Gauthier-de-Châtillon 59046 Lille cedex France, 59046, Lille

Întrebări