Keystone logo
ESB

ESB

ESB

Introducere

Viziunea noastră: Duhul „Făcătorilor” după natură

Explorarea, proiectarea, prototiparea și testarea sunt în centrul abordării noastre de formare. Implementarea proiectelor, împreună cu munca colaborativă și interdisciplinară combinată cu experimentarea la scară 1, sunt caracteristici unice ale școlii noastre de știință și tehnologie, care încurajează o cultură și un spirit de „producători”.

Suntem convinși că resursele planetei oferă oportunități infinite de a se proteja și de a ajuta la construirea unui viitor durabil. Așadar, ESB a făcut ca această viziune să devină o parte a identității sale, pentru a instrui viitori ingineri și tehnicieni în domeniul lemnului și al materialelor biosurse.

130167_VueducielESBCESB-PhotoGaelArnaud.jpg

Vocația noastră: explorează natura, creează un viitor durabil

ESB a fost fondată în 1934 la inițiativa Ministerelor Agriculturii, Educației Naționale și Industriei franceze și este una dintre instituțiile de învățământ superior de top din Franța, specializate în știința și tehnologiile lemnului. Angajată să inoveze cu lemn și materiale biosurse, școala și-a extins această viziune la fiecare dintre domeniile sale de expertiză: formare, cercetare și inginerie R&D în slujba companiilor.

Într-un context al provocărilor de mediu, lemnul și materialele biosurse sunt resurse viitoare pentru a inventa un viitor durabil. Naturale și regenerabile, aceste materiale pe bază de plante sunt aliați ai economiei circulare.

Programe și grade educaționale

ESB este o instituție privată nonlucrative de învățământ superior și de cercetare, recunoscută și susținută de autoritățile academice și științifice. Școala este implicată în diverse rețele și este cunoscută în toată Franța și pe plan internațional.

Formăm ingineri și tehnicieni în științele lemnului și materiale bio-alimentare: BTS (certificat de pregătire profesională), licență, licență profesională, master inginer, master specializat, doctorat.

130161_LaboratoiredanatomieduboisCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Cercetare: dezvăluirea potențialului materialelor biobase

LIMBHA (laborator pentru inovație, materiale din lemn, locuințe și învățare) este laboratorul ESB ale cărui cercetări se concentrează pe două teme: economia circulară și confortul în mediul locativ. Echipa de profesori-cercetători și doctorat. studenții produc cunoștințe și oferă inspirație și contribuții pentru companii, precum și programe de formare.

Companii: un partener valorizat

ESB colaborează strâns cu companii.

Oferim o gamă largă de programe de formare, permițând companiilor să găsească o varietate de profiluri în conformitate cu nevoile lor de recrutare (stagiu, angajare, studii de muncă). Facilităm integrarea profesională a studenților noștri prin organizarea de evenimente (vizitarea fabricilor și a șantierelor, a firmelor de juniori, a unor expoziții comerciale, conferințe, mărturii).

Experimentarea prin realizarea de proiecte concrete din lumea corporativă este o marcă comercială a ESB. În fiecare an, se derulează peste 50 de proiecte ale companiilor școlare.

130168_EtudiantsautravailCESB-PhotoHadrienBrunner.jpg

Ecosistemul: combinarea cunoștințelor și a abilităților

Inspirat de natură, convins că lemnul și materialele bazate pe bio sunt cheile industriei lemnului, ESB combină cunoștințe și abilități, pentru a ajuta la păstrarea mediului.

Pentru a ne extinde domeniul de acțiune, colaborăm cu ecosistemele creative locale și naționale care participă la proiecte care contribuie la valorificarea materialelor naturale.

Suntem angajați în numeroase inițiative fructuoase cu partenerii, companiile, universitățile și sectoarele asociate.

Relații internaționale: deschidere către lume

Deschis către lume, ESB se diversifică și își extinde identitatea și deschiderea internațională prin întâmpinarea studenților din întreaga lume și oferind oportunități tuturor de a studia în străinătate datorită diferitelor parteneriate pe care le-a stabilit în ultimii 20 de ani.

Dimensiunea internațională este fundamentală în formare și proiecte, ceea ce permite studenților să dobândească abilități tehnice, lingvistice și interculturale.

130169_EtudiantsESBCamusChantrerieNantes.jpg

Nantes: o metropolă europeană inovatoare

Recunoscută drept capitala verde în 2013 și capitala inovației în 2019, Nantes este un oraș în care este plăcut să studieze, să înflorească și să creeze.

Nantes organizează o mulțime de evenimente culturale și sportive. Regiunea are, de asemenea, o piață de muncă dinamică, cu oportunități deosebite pentru tinerii absolvenți.

ESB este situat ideal în inima campusului verde din Chantrerie, între abundența urbană și parcurile liniștite.

Locații

  • Nantes

    Atlanpôle - BP 10605 Rue Christian Pauc F - 44306 Nantes Cedex 3, , Nantes

Întrebări