Keystone logo
Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Erasmus Mundus Master Chemical NanoEngineering

Introducere

Programul de nanoinginerie chimică este un program comun de masterat în nanoinginerie chimică oferit de trei universități europene:

  • Universitatea Aix-Marseille (Franța)
  • Universitatea Tor Vergata din Roma (Italia)
  • Universitatea de știință și tehnologie Wroclaw (Polonia)

Chimia pentru nanoinginerie este un domeniu inovator al științei și tehnologiei care se dezvoltă foarte repede. Premiul Nobel pentru chimie 2016 arată importanța cercetării în acest domeniu. A arătat că ingineria Nanomachines nu mai este science-fiction; este doar un început al noii specialități inginerești în care nanosistemele pot fi proiectate numeric și sintetizate chimic. Aceste noi tehnologii vor crea o cerere mare de specialiști în acest domeniu.

Acest curs de masterat oferă un program original în domeniul extrem de inovator . Abilitățile vor fi dobândite la nivelul puternic interdisciplinar necesar pentru a stăpâni nano-tehnologiile emergente și pentru a dezvolta concepte și aplicații originale care vizează descoperiri inginerești noi în multe domenii; nanotehnologii biomedicale, nanomateriale sau aplicații pentru mediu.

Originalitatea programului nostru este că aprofundează principiile chimiei și ingineriei cu o orientare specială în domeniul nanotehnologiei și o adresare puternică către realitatea industrială. O altă originalitate a programului nostru se bazează pe cursurile dezvoltate pe scară largă care se ocupă de proiectarea numerică și aplicațiile de inginerie ale nano-sistemelor.

Programul nostru se adresează metodologiilor aplicate nanoingineriei , orientate spre aplicații și axate în mod special pe sinteza și caracterizarea chimică. Acesta vizează metodologia proiectării de jos în sus a nanosistemelor folosind modelarea și sinteza chimică la nanoscală.

Locații

  • Marseille

    Centre St Jerome, 13397, Marseille

    Întrebări