Keystone logo
Erasmus Mundus European Master in Archeological Materials Science (ARCHMAT) Master european în știința materialelor arheologice (ARCHMAT)
Erasmus Mundus European Master in Archeological Materials Science (ARCHMAT)

Master european în știința materialelor arheologice (ARCHMAT)

4 Semesters

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

EUR 4.000 / per semester *

În campus

* student din țara parteneră - student din țara programului 2250 €

Introducere

Ce?

ARCHMAT este un curs EMJMD de 2 ani (120 ECTS) în cadrul unui consorțiu de IIS care acordă diplome în 3 țări de program (Evora-UEVORA, Salonic-AUTH și Sapienza Roma -UNIROMA1), 5 țări de program (Avignon-UAPV, Palermo-UNIPA, Politehnica din Torino - POLITO, Burgos - UBU, Gent, UGENT) și 2 țări partenere (Ben Gurion Negev - BGU, Universitatea Națională Al Farabi Kazakh - KAZNU) IIS, 5 țări de program (Muzeul Evoluției Umane, Burgos -MEH, Museo delle Civilta , Roma - MUCIV, Centrul de Arheologie, Lisabona - CAL, Muzeul de Arheologie și Etnologie, Universitatea din Sao Paulo, Br - MAE-USP, Institutul de Științe Maternale din Aragon, Zaragoza - ICMA, Centrul de Diagnostic al Artei Ormylia, Ormylia Gr - ORM) și 2 muzee și centre de cercetare din țări partenere (Israel Museum Jerusalem - IMJ, GuoWenYan Cult. Heritage Conserv. Center, China - CHCC), 1 ONG (Fondazione Flaminia, Ravenna - FF), 1 organizație a societății civile (WATCH, Roma) , 1 Asociație a IMM-urilor din sectorul Arheometrie (Archeomed®, Arles - ARC) și 1 acreditare (CIMEA-NARIC) ca parteneri asociați.

De ce?

Scopul este de a oferi studenților abilități de specialitate în arheologie și caracterizare analitică a materialelor din preistorie (megalitică) până la epoca clasică (greacă și romană). Studiul și conservarea materialelor patrimoniului cultural este o zonă de cercetare cu o puternică conotație multidisciplinară și necesită abilități care se întind în domeniile de cercetare umaniste și științifice. ARCHMAT oferă o platformă comună, integrată, pentru studenții excelenți care provin fie din medii educaționale științifice, fie din științe umaniste, pentru a înțelege metodele științifice avansate utilizate pentru investigarea materialelor arheologice și își propune să formeze experți profesioniști de înaltă specializare în domeniul emergent al arheometriei, adică științe fizico-chimice aplicate. la studiul materialelor Patrimoniului Arheologic şi Cultural.

Cum?

Cursurile vor fi susținute la UEVORA (coordonator), AUTH și UNIROMA1. Membrii asociați din instituțiile de învățământ superior vor oferi seminarii/cursuri practice și de teren pe aspecte/tehnici de specialitate în arheometrie și studii de caz și vor oferi stagii de practică, supraveghere comună și subiecte pentru proiectele de teză. Partenerii asociați ai Muzeului din afara HEI vor furniza arheomateriale pentru proiectele de teză, vor găzdui stagii de practică și expoziții ale muzeului privind rezultatele principalelor proiecte de teză (MEH, MUCIV, MAE-USP, CAL, IMJ). ONG-urile (FF, Archaeomed®, WATCH) vor oferi formare de competențe transversale în managementul proiectelor și antreprenoriat în sectorul patrimoniului cultural. CIMEA joacă un rol comun de diplomă și de consiliere în asigurarea calității. Seminariile susținute de cei mai buni savanți invitați în arheometrie și știința conservării vor completa programa.

Formare avansată pentru profesioniști

ARCHMAT se adresează nu numai studenților care își urmăresc pregătirea academică, ci și profesioniștilor și/sau funcționarilor publici deja angajați în Patrimoniul Cultural și instituțiile conexe arheologic, cum ar fi Muzee, Ministerul Culturii și alte agenții guvernamentale de patrimoniu cultural. În aceste cazuri, cursul ARCHMAT EMJMD va servi ca o experiență de formare de actualizare-upgradare. Nevoia de calificare/recalificare de înaltă calitate a personalului în domeniul de cercetare înalt specializat ARCHMAT este într-adevăr foarte simțită în prezent în sectorul Arheometrie/Moștenire culturală/Conservare. Acest lucru sa dovedit a fi de succes cu un număr de foști absolvenți de absolvenți ARCHMAT care s-au întors în țările lor pentru a-și relua cariera profesională.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Mărturii studențești

Despre Școală

Întrebări