Keystone logo
EIT Manufacturing – Masters MSc Data Science și AI pentru producție competitivă
EIT Manufacturing – Masters

MSc Data Science și AI pentru producție competitivă

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

EUR 15.000 / per year *

În campus

* NON UE/EFTA| Studenți din UE: 8000 EUR pe an

Introducere

Master în știința datelor și AI pentru fabricație competitivă este un program cu două diplome recunoscut la nivel global, susținut de EIT și EIT Manufacturing. Acest program unic integrează știința producției, tehnologia informației și comunicațiilor, inclusiv utilizarea și adoptarea de soluții și platforme digitale avansate într-o experiență educațională coerentă, completată de o pistă specializată în inovare și antreprenoriat.

Curriculum-ul acestui program este conceput cu atenție pentru a cuprinde un amestec bogat de știință a producției și tehnologie de ultimă oră a informației și comunicațiilor (TIC). Această fuziune oferă studenților o înțelegere holistică a modului în care tehnologia transformă domeniul producției. Iată componentele cheie ale curriculumului:

 • Știința producției: studenții se aprofundează în fundamentele producției, inclusiv în fizica echipamentelor și proceselor. Aceste cunoștințe formează coloana vertebrală a înțelegerii lor despre cum sunt făcute lucrurile și cum funcționează procesele de producție.
 • Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC): Programul integrează cele mai recente tendințe în domeniul TIC, concentrându-se pe aplicarea și adoptarea de soluții și platforme digitale avansate. Acest aspect al curriculum-ului dă putere studenților să folosească tehnologia pentru a îmbunătăți procesele de producție.
 • Modelare și simulare: studenții învață să creeze reprezentări virtuale ale proceselor și sistemelor de producție. Acest lucru este crucial pentru testarea și optimizarea procedurilor de producție fără prototipuri fizice, ceea ce duce la economii de costuri și îmbunătățiri ale eficienței.
 • Prototiparea virtuală: Prototiparea virtuală permite studenților să proiecteze, să testeze și să perfecționeze modele de produse într-un mediu digital, permițând o dezvoltare mai rapidă și mai rentabilă a produselor.
 • Ingineria serviciilor și sistemelor: Acest domeniu pune accent pe integrarea și optimizarea sistemelor și serviciilor complexe. Absolvenții sunt echipați pentru a proiecta și gestiona sisteme eficiente, adaptabile și durabile.
 • Învățare automată: Odată cu încorporarea învățării automate, studenții dobândesc capacitatea de a dezvolta algoritmi care permit mașinilor și sistemelor să învețe din date și să ia decizii inteligente. Acest lucru este deosebit de relevant pentru automatizarea proceselor de fabricație și întreținerea predictivă.
 • Miningul de date: abilitățile de extragere a datelor le permit studenților să extragă informații valoroase din seturi mari de date, care pot fi aplicate pentru a optimiza procesele de producție, pentru a îmbunătăți controlul calității și pentru a lua decizii informate.

În esență, acest program echipează studenții cu un set de abilități multidisciplinare care acoperă spectrul științei tradiționale a producției până la cele mai recente progrese în TIC. Ei nu sunt doar cunoscători în principiile producției, ci și în aplicarea tehnologiei pentru a face procesele de producție mai eficiente, durabile și adaptabile. Această bază largă de cunoștințe dă putere absolvenților să abordeze provocările din lumea reală în producție și să contribuie la dezvoltarea de soluții inovatoare într-o eră a tehnologiei cu evoluție rapidă.

După absolvirea Masterului în Știința Datelor și AI pentru un program de producție competitivă, studenții vor fi capabili:

 • Să posede o înțelegere cuprinzătoare a teoriilor și conceptelor legate de managementul sistemului informațional, monitorizarea digitală și securitatea digitală.
 • Aplicați expertiza dobândită în știința datelor și IA pentru a inova și a îmbunătăți sistemele și serviciile de producție digitală, contribuind la creșterea competitivității.
 • Angajați-vă în rezolvarea strategică a problemelor în mod independent și creativ, cu un angajament puternic de a aborda provocările legate de producție în moduri care să se alinieze cu dezvoltarea socială durabilă.
 • Demonstrați o capacitate de gândire inovatoare care transcende granițele disciplinare tradiționale, oferind soluții noi la problemele din lumea reală în domeniul științei datelor, AI și producție.
 • Dezvoltați abilitățile de a formula planuri și de a lua decizii cu o conștientizare aprofundată a implicațiilor lor viitoare din perspective științifice, etice și societale.
 • Transformați inovațiile din domeniu în soluții de afaceri viabile și de succes, stimulând gândirea antreprenorială.
 • Colaborați eficient în echipe mici și contexte diverse, luând în considerare toți factorii relevanți și prezentând abilități puternice de luare a deciziilor și de conducere.

Certificatul de etichetă EIT

Toate programele de master în producție EIT sunt acordate de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), eticheta EIT este un certificat de calitate și excelență pentru programele educaționale care se concentrează pe inovare, antreprenoriat, creativitate și leadership. Diplomele etichetate de EIT încurajează pedagogiile inovatoare și încorporează scheme de mobilitate obligatorie pentru studenți.

Programul de internaționalizare programul de îndeplinire geografică

Programul este un program de dublă diplomă (oferă o diplomă în inginerie și o diplomă în TIC) cu mobilitate geoprafica integrată, obligatorie. Aceasta înseamnă că veți studia la două universități europene din două țări diferite care au colaborat cu EIT Manufacturing. După îndeplinirea tuturor cerințelor de grad, studenții primesc două diplome: una de la universitatea de intrare și alta de la universitatea de ieșire.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări