Keystone logo
© ©UCLouvain
Economics School of Louvain

Economics School of Louvain

Economics School of Louvain

Introducere

Economics School of Louvain (ESL) are sediul la UCLouvain Belgia din Louvain-la-Neuve. Oferă programe de master de înaltă calitate în ECONOMIE predate de profesori academicieni de top, oferind o gamă largă de cursuri avansate și interdisciplinare în Macroeconomie / Economie publică / Economia muncii / Organizație industrială / Economie internațională / Economia familiei / Economia dezvoltării / Econometrie / Teoria jocurilor / Teoria alegerii sociale / Economia sărăciei / Economia celui de-al treilea sector / Economia comportamentală. ESL oferă printre cele mai bune pregătiri pentru doctorat. programe și cariere profesionale de nivel înalt.

Absolvenții laudă ESL pentru disponibilitatea profesorilor săi. Atuurile cheie ale ESL includ i) excelența în predare și cercetare (ESL este în top 10 în Europa, primul departament de economie belgian în clasamentul de cercetare din top 100 de școli de economie la nivel mondial al Universității Tilburg) și ii) o experiență internațională puternică: ESL a dezvoltat o rețea de universități partenere pentru schimburi și programe de master dublu/comun și iii) un nivel ridicat de cercetare care susține predarea desfășurată în centre de renume internațional.

Studiile și cercetările efectuate la facultate se concentrează pe omul în societate: modul în care acesta interacționează și se relaționează cu ceilalți. Acesta este motivul pentru care este casa programelor de studiu în științe economice, management, științe politice, antropologie, comunicare, științe umane și sociale, științe ale muncii, demografie și dezvoltare.

Obiectivul spre care lucrează programele și cercetările facultății este o problemă dificil de abordat, având în vedere că factorii inerenți unui astfel de scop sunt atât de interdependenți, precum și faptul că nu poate fi supus experimentului. Comportamentul uman, (deoarece oamenii sunt subiectul cercetării în cazul în care se află), este imprevizibil; studierea ființelor umane nu este așadar o chestiune ușoară și necesită un curs solid de pregătire.

Amploarea domeniilor abordate de aceste programe de cercetare și studiu poate oferi o explicație pentru interesul demonstrat față de acestea. În același timp, justifică atenția pe care o acordăm obținerii unui larg sentiment de deschidere disciplinară, care ar trebui să permită studenților să dobândească competențe de specialitate.

Antropologia Europei contemporane

Caracteristici Campus

UCLouvain este o universitate cu mai multe site-uri! Louvain-la-Neuve, Bruxelles Woluwe, Bruxelles Saint-Louis, Bruxelles Saint-Gilles, Mons, Tournai, Namur și Charleroi: opt campusuri în care UCLouvain își oferă oferta de formare aproape de studenți. Unde dezvoltă activ cercetarea fundamentală și aplicată. Acolo unde stabilește legături cu lumea socio-economică, pentru o excelență tot mai mare. Unde primește studenți, belgieni și străini, artizani ai lumii de mâine.

Louvain-la-Neuve

Situat la 30 km de Bruxelles, în inima Brabantului Valon, site-ul Louvain-la-Neuve primește peste 20.000 de studenți în cele unsprezece facultăți.

Creat în 1971 de universitate, acest oraș este unul dintre cele mai tinere din Europa. Un oraș din mediul rural oferă un mediu de viață excepțional pentru studenți, cercetători, profesori și rezidenți. Muzeele, cinematografele, teatrele, sălile de concerte și expoziții, piscinele și centrele sportive, restaurantele și cafenelele, magazinele și spațiile verzi contribuie la calitatea mediului înconjurător.

Centrul său urban în întregime pietonal promovează accesul facil la toate clădirile academice și oferă un mediu în care studenții, cercetătorii, profesorii și rezidenții se întâlnesc și formează o țesătură socială, culturală și economică unică.

Locuind în campus

Asociații studențești

UCLouvain este instituția care primește cei mai mulți studenți din Belgia francofonă. De la înființarea Universității, studenții s-au organizat în diferite grupuri pentru a anima campusurile.

Aceste asociații permit studenților să experimenteze un curs universitar bogat și plăcut, dezvoltând în același timp diferite abilități extra-academice (management de proiecte, lucru în grup, asumarea responsabilității etc.).
Universitatea sprijină și supraveghează asociațiile studențești prin diverse reglementări, asigurarea de spații și echipamente, sau alocarea de subvenții.

Biblioteci

Bibliotecile Universității Catolice din Louvain sunt deschise tuturor, indiferent dacă ești sau nu student. Rețeaua Louvain Learning Centers vă oferă locuri stimulatoare care promovează învățarea activă, colaborativă și experimentală.

Restaurante universitare

Căutați un loc sănătos, rapid și accesibil pentru a mânca? Self-service-urile noastre sunt acolo pentru tine! Veți găsi o specială zilnică, o sugestie, un vegetarian și un meniu variat. În Louvain-La-Neuve, aveți chiar de ales: Sablon vă întâmpină cu cea mai largă ofertă și spațiile sale mari, în timp ce Galilée vă va seduce prin convivialitatea și spațiile sale confortabile! Vă oferim în mod regulat produse noi, precum burgerul uriaș, Legumele de joi sau crochetele de casă.

Universitatea cu mai multe site-uri

UCLouvain este o universitate cu mai multe site-uri!

Louvain-la-Neuve, Bruxelles Woluwe, Bruxelles Saint-Louis, Bruxelles Saint-Gilles, Mons, Tournai, Namur și Charleroi: opt campusuri în care UCLouvain își oferă oferta de formare aproape de studenți. Unde dezvoltă activ cercetarea fundamentală și aplicată. Acolo unde stabilește legături cu lumea socio-economică, pentru o excelență tot mai mare. Unde primește studenți, belgieni și străini, artizani ai lumii de mâine.

  Admitere

  CONDIȚII DE ADMITERE LA MASTERILE NOȘTRI ÎN ECONOMIE (CERCETARE, PROFESIONALĂ, 1 AN)

  Acces pe bază de cerere: accesul poate fi acordat fie direct, fie cu condiția finalizării unor cursuri suplimentare de maximum 60 de credite ECTS, sau refuzat.

  Accesul după examinarea fișierului înseamnă că, pe baza fișierului complet transmis, accesul la program poate:
  - fie fi direct
  - sau necesită pregătire suplimentară pentru maximum 60 de credite ECTS
  - sau să fie refuzat (dacă dosarul nu îndeplinește criteriile enumerate mai jos)

  • Studenții care nu dețin una dintre diplomele academice ale Federației Valonia-Bruxelles (vezi mai sus) au posibilitatea de a solicita admiterea la programul de master în economie (60 sau 120) sub rezerva îndeplinirii criteriilor anexate:
  • Să dețină o diplomă recunoscută (centre ENIC-NARIC) care să ateste absolvirea cu succes a unei diplome academice de prim ciclu în economie sau similar și să fi obținut cel puțin 60% (sau 12/20) medie a anilor academici de succes la universitatea de origine
  • Să fi validat - în ultimii 7 ani - toate sau majoritatea disciplinelor considerate precondiții pentru accesul la programul de master în economie și anume
   o Microeconomie
   o Macroeconomie
   o Statistică în economie și management II
   o Matematică în economie și management II
   o Econometrie
   o Una dintre: economia publică, economia industrială, economia europeană, teoria jocurilor și economia informației, altele
  • Dovediți o bună cunoaștere a limbii engleze. Dovada aptitudinii de a urma unitățile de predare în limba engleză TREBUIE atașată la dosarul de cerere de admitere:
  • fie un foaia matricol universitar care dovedește că ați absolvit cu succes cel puțin 3 cursuri de economie în limba engleză în timpul carierei universitare anterioare;
  • sau o dovadă a promovării unui test de limba engleză la nivel B2 din CEFR: Common European Framework of Reference (Common European Framework).
   Acest nivel are ca rezultat un test TOEFL (iBT) de cel puțin 79 și un test IELTS de 6,5 (se iau în considerare și alte teste certificate).

  Decizia de admitere va avea în vedere și calitatea generală a dosarului de admitere, datele de obținere a premiselor în economie, curriculum vitae, motivația și experiența completă a studentului. Aceste criterii de eligibilitate sunt necesare, dar nu suficiente.
  Cu toate acestea, acest lucru poate fi renunțat sub rezerva unei experiențe profesionale de calitate semnificative și certificate corespunzător (la decizia juriului).

  Pe lângă aceste condiții, adăugați:
  Pentru ECON2MD - Orientare pe predare :
  Studenții care doresc să acceseze scopul didactic TREBUIE să furnizeze dovada că stăpânesc suficient limba franceză (nivelul C1 din CEFR: Cadrul European Comun de Referință)).

  Pentru ETRI2MA - Focalizare de cercetare :
  o Managerul academic al programului determină, pe baza dosarului, orice pregătire suplimentară pe care studentul TREBUIE să o adauge la programul de master.
  o Studenții care doresc să participe la programul internațional de studii Erasmus Mundus Joint Master Degree QEM („Masterul în Modele și Metode de Economie Cantitativă”) TREBUIE să îndeplinească și condițiile specifice acestui program.

  Cerinte pentru viza

  Imigrare / Viză

  Pentru studenți, cercetători și lectori care stau mai mult de trei luni:

  • Cetăţenii Uniunii Europene, Islandei, Liechtenstein, Monaco, Norvegiei sau Elveţiei nu au nevoie de viză.
  • Cetăţenii oricărei alte ţări trebuie să solicite o viză la ambasada sau consulatul Belgiei din ţara de origine cât mai curând posibil.

  Indiferent de naționalitate, persoanele care stau mai mult de trei luni trebuie să se înregistreze la municipalitatea („Administration comunale”, adesea numită „comuna”) de reședință în termen de opt zile de la sosirea în Belgia. Această înregistrare este valabilă un an (cinci ani pentru resortisanții UE) și trebuie retrimisă pentru reînnoire cu o lună înainte de expirarea acesteia

  Cercetătorii și lectorii angajați de UCLouvain pot solicita, de asemenea, un permis de muncă belgian.

  Statistica absolvenților

  Clasamente

  UCLouvain a urcat cu 15 locuri până pe locul 180 în lume în QS World University Rankings 2024. Rămâne universitatea belgiană de limbă franceză de top. Punctele sale forte? Cercetarea și capacitatea de angajare a absolvenților săi.

  UCLouvain a urcat cu 15 locuri pe locul 180 în QS World University Rankings 2024, rămânând în același timp principala universitate francofonă din Belgia. Se află în primele 12% dintre universitățile din întreaga lume, conform criteriilor de clasare QS, care, împreună cu clasamentele Times Higher Education (THE) și Shanghai, este una dintre cele mai reputate. A fi în acest grup de top este o realizare, având în vedere numărul tot mai mare de instituții evaluate.

  De la includerea sa în clasamentul QS, UCLouvain, în ciuda concurenței internaționale puternice, a fost întotdeauna în top 200, printre universitățile cu resurse de predare și cercetare mult mai mari.

  Două elemente disting UCLouvain, conform clasamentului QS. În primul rând, rata de angajare a absolvenților săi, de 89%, demonstrează că cursurile UCLouvain răspund nevoilor lumii profesionale. În Belgia, diploma UCLouvain rămâne un indicator al excelenței, UCLouvain fiind printre primele trei universități belgiene cu cea mai bună reputație în rândul angajatorilor.

  În al doilea rând, excelența cercetării sale depășește media mondială. Clasamentul QS evidențiază participarea activă a UCLouvain în rețelele internaționale de cercetare și numărul de citări ale cercetătorilor săi, unde figurează și în top trei belgieni.

  Pentru ediția din 2024, clasamentul QS a evaluat 2.963 de instituții de învățământ superior din 104 țări, dintre care 1.499 au ajuns în clasament. Sunt incluse nouă universități belgiene. Criteriile de evaluare sunt următoarele:

  • Cercetare și dezvoltare (în valoare de 50%). Aceasta include reputația academică (30%), măsurată printr-un sondaj internațional, și numărul de citări științifice (20%), care își propune să evalueze impactul cercetării în cadrul universităților.
  • Capacitatea de angajare (20%). Acest lucru este măsurat printr-un sondaj de reputație a angajatorilor (15%) și procentul de absolvenți ocupați (5%).
  • Supraveghere academică (10%). Numărul de cadre universitare despre numărul de studenți înscriși. Acest criteriu este defavorabil universităților belgiene, care își propun să fie accesibile tuturor și ale căror resurse financiare nu pot fi mărite.
  • Angajament internațional (15%). Măsoară perspectiva internațională a universităților prin atractivitatea lor pentru studenții și cadrele universitare internaționale (10%) și participarea lor la rețelele internaționale de cercetare (5%).
  • Dezvoltare durabilă (5%). Evaluează impactul social și de mediu al universităților.

  Locații

  • Ottignies-Louvain-la-Neuve

   Place Montesquieu, 3, 1348, Ottignies-Louvain-la-Neuve

  Întrebări