Keystone logo
Ecole Centrale de Lyon Master în inginerie la scară nanometrică
Ecole Centrale de Lyon

Master în inginerie la scară nanometrică

Écully, Franţa

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

În campus

Introducere

Obiectivele acestui master sunt de a educa viitorii manageri, ingineri și cercetători în domeniul nanotehnologiei și să le ofere instrumentele pentru a gestiona progresele recente în nanotehnologie și biologie. Absolvenții vor fi pregătiți să întreprindă proiecte internaționale în care aceste domenii diferite se suprapun.

École Centrale de Lyon este instituția principală a acestui program de master al Université de Lyon, care este acreditat împreună cu INSA Lyon și Université Claude Bernard Lyon 1.

Cinci laboratoare de sprijin majore

Acest grad este un program de doi ani (Master 1 și 2) construit în jurul nanoștiinței și nanotehnologiei. Se desfășoară sub expertiza științifică a lectorilor și cercetătorilor din cinci laboratoare importante din Lyon: Institutul de Nanotehnologie Lyon (INL), ILM (un centru de cercetare în nanoștiință), MATEIS (laboratorul de știință a materialelor), LMI (multi-materiale și laboratorul de interfețe) și ISA (institutul de științe analitice).

Un master internațional predat în engleză

Ca o diplomă cu adevărat internațională, 60% dintre studenții internaționali de la Centrale Lyon se înscriu la acest master, iar lecțiile sunt susținute în întregime în limba engleză . Numeroși oameni de știință de renume internațional din afara Franței susțin și seminarii pe domeniile lor de expertiză pe parcursul anului.

Nanoștiința și provocările de mâine

Obiectele la scară nanometrică prezintă proprietăți extraordinare care nu există la scară macroscopică. În fizică, mecanica cuantică iese în prim-plan, în timp ce în domeniul mecanicii fluidelor, închiderea provoacă alte legi. Capacitatea de a controla materia la scară nanometrică poate permite crearea de dispozitive cu proprietăți speciale capabile să fie încorporate în dispozitivele existente sau să deschidă câmpul către noi aplicații de inginerie . Nanoștiința este în avangarda mai multor discipline : fizică, chimie, electronică și biologie. Acesta este valorificat pentru a face față provocărilor de mâine întâlnite în domenii care acoperă sănătatea, energia regenerabilă, comunicațiile și multe alte sectoare.

Admitere

Despre Școală

Întrebări