Keystone logo
EC2U

EC2U

EC2U

Introducere

Ce este EC2U ?

Campusul European al Universităților Orașe ( EC2U ) este o alianță multiculturală și multilingvă, formată din șapte universități de lungă durată, conduse de educație și cercetare, implicate la nivel local și global din patru regiuni diverse ale Uniunii Europene: Universitatea din Coimbra, Universitatea din Iași, Universitatea din Jena, Universitatea din Pavia, Universitatea din Poitiers (coordonator), Universitatea din Salamanca și Universitatea din Turku.

Ambiția Alianței este de a dezvolta un spațiu inovator care să permită mobilității să circule liber între cele șapte universități și orașe asociate.

EC2U în cifre

 • 160 000 de studenți
 • 20 000 de personal administrativ, profesori și cercetători
 • 30 de asociați
 • 1 600 000 de cetățeni în contact direct

Membrii

Universitatea din Coimbra (Portugalia)

Axată pe viitor și recunoscută ca un promotor major al schimbării, Universitatea din Coimbra are peste 7 secole de experiență în crearea și diseminarea cunoștințelor, culturii, științei și tehnologiei prin studiu, predare, cercetare de ultimă oră și inovare. în cele mai diverse domenii ale cunoaşterii.

UC este cea mai veche universitate din Portugalia și una dintre cele mai vechi din lume, iar istoria sa datează din secolul care a urmat înființării Portugaliei, așa cum a fost fondată în 1290. Universitatea s-a răspândit în tot orașul Coimbra, modificându-și peisajul și făcând din ea un adevărat oraș-universitar, unde găsești o academie cosmopolită.

Universitatea din Iasi (Romania)

Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, prima universitate modernă înființată în România (în 1860), se află constant pe locul 1 – 3 în rândul universităților din România în ceea ce privește cercetarea, educația și transparența instituțională. Cu aproximativ 23000 de studenți și 2000 de angajați cu normă întreagă în cele 15 facultăți ale sale, oferta academică a universității noastre include 80 de grade la nivel de licență (4 în engleză, 1 în franceză), 116 programe de nivel de master (14 în engleză, 1 în franceză), și 27 de domenii de studiu la nivel de doctorat (toate oferite și în limba engleză).

Universitatea din Jena (Germania)

Fondată în 1558, Universitatea Friedrich Schiller din Jena este una dintre cele mai vechi universități din Germania. Odată centrul gândirii filozofice germane, a devenit o instituție cu o bază largă, intensivă în cercetare, cu o acoperire globală și o comunitate internațională înfloritoare de peste 18.000 de studenți de licență și postuniversitare din peste 110 de țări din întreaga lume.

Universitatea din Pavia (Italia)

Universitatea din Pavia (UNIPV) este una dintre cele mai vechi instituții academice din lume: a fost fondată în 1361 și până în secolul al XX-lea a fost singura universitate din zona Milano și regiunea Lombardia.

Astăzi este o universitate cuprinzătoare, care acoperă toate domeniile – Știință și Tehnologie, Ingineria Științei, Științe Vieții, Științe Umaniste și Științe Sociale – și este compusă din 18 Departamente care oferă programe de studiu la toate nivelurile, de la diplome de licență la programe de doctorat. Personalul academic numără peste 900 de profesori și cercetători. 21.000 de studenți, atât din Italia, cât și din străinătate, învață la Universitatea din Pavia.

Universitatea din Poitiers (Franța)

Fondată în 1431, Universitatea din Poitiers este o universitate multidisciplinară care înscrie 29 000 de studenți, dintre care 4 200 sunt studenți internaționali din 120 de țări diferite, supravegheată de 2 700 de membri ai personalului (administrativ, personal didactic și cercetători). Poitiers ocupă locul 2 în clasamentul general al marilor orașe studențești din Franța în 2018-2019 și este peste media națională cu 16% dintre studenți străini.

Universitatea din Salamanca (Spania)

Universitatea din Salamanca a fost fondată în 1218 și este una dintre cele mai vechi trei universități din Europa, oferind o gamă largă de facultăți și institute de cercetare în științe și arte. În 2011, a primit statutul de Campus de excelență internațională. Este universitatea de referință în regiunea sa și nu numai (Castilia și León) și „Alma Mater” a aproape tuturor universităților istorice din America Latină.

Universitatea din Turku (Finlanda)

Universitatea din Turku (UTU) este o universitate internațională de cercetare și o comunitate academică activă de 25.000 de studenți și membri ai personalului din peste 100 de țări diferite. Campusul principal al Universității este situat în centrul istoric al orașului Turku - aproape de natura și arhipelagul unic din sud-vestul Finlandei. Fiind una dintre universitățile de top din Finlanda, Universitatea din Turku oferă oportunități de studiu și cercetare în șapte facultăți și șapte unități speciale.

Locații

 • Poitiers

  Université de Poitiers - 15, rue de l'Hôtel Dieu - TSA 71117 - 86073 POITIERS Cedex 9, 86000, Poitiers

 • Iași

  Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iași

  • Salamanca

   Patio de Escuelas Mayores, 1, , Salamanca

   • Coimbra

    Rua Larga 3000-370, , Coimbra

    • Jena

     Universitätshauptgebäude Fürstengraben 1, 07743, Jena

     • Pavia

      C.so Strada Nuova, 65, 27100, Pavia

      • Turku

       Turun yliopisto, 20500, Turku

       Întrebări