Keystone logo
Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts

Introducere

Academia Estoniană de Arte, fondată în 1914, este singura universitate publică din Estonia care oferă învățământ superior în arte plastice, design, arhitectură, media, studii vizuale, cultură artistică, patrimoniu cultural și conservare. Situată în capitala Tallinn, este o instituție activă de studiu și cercetare și principalul centru național de inovare în cultura vizuală. Studiile se desfășoară în noua noastră clădire cu un mediu inovator și inspirațional. EKA este inclusă în Top 150 universități de arhitectură și design din lume de QS World University Rankings (2024).

Aproape 1.200 de studenți din toate colțurile lumii sunt implicați în programe de studiu pentru a-și cultiva abilitățile analitice și gândirea critică, cu scopul de a deveni creatori cu conștiință ecologică și socială. Aceștia sunt instruiți și susținuți de peste 300 de profesori, profesori asociați, conferențiari și instructori care sunt profesioniști în domeniul lor - artiști, arhitecți, designeri și cercetători recunoscuți la nivel internațional care oferă studii unice, individualizate și mentorat personal într-o atmosferă interdisciplinară și sinergică. Grupurile mici de studenți atent selecționați permit o abordare mai personală, individualizată a instruirii și o atmosferă familială și apropiată, iar EKA se mândrește cu raportul redus dintre studenți și profesori.

Noua clădire a Academiei Estoniene de Arte, situată într-o fabrică istorică de textile reconstruită, proiectată de absolvenții săi, a fost inaugurată în 2018 și a primit de atunci mai multe premii pentru arhitectura și designul interior. Situată între pitorescul Oraș Vechi medieval, aflat în patrimoniul mondial UNESCO, și vibrantul cartier Kalamaja, Academia se prezintă ca o oază de cultură artistică în mijlocul orașului.

EKA oferă șase programe de master predate în limba engleză: animație, artă contemporană, studii de meșteșuguri, design grafic, design de interacțiune și studii urbane. În plus, există trei programe comune de master: Design & Technology Futures MSc oferit împreună cu TalTech, Literatură, Cultură vizuală și Studii cinematografice MA oferit împreună cu Universitatea din Tallinn și MA în Strategii și Inovații de Design de servicii oferit împreună cu Academia de Artă Letonă și Universitatea Laponia. Toate programele de master sunt de doi ani (120 ECTS).

De asemenea, oferim patru programe internaționale de doctorat cu normă întreagă - doctorat în artă și design, doctorat în arhitectură și urbanism, patrimoniu cultural și conservare și istoria artei și cultură vizuală.

EKA încurajează inovația și experimentarea, iar studenții pot lua module și ateliere în afara specializărilor lor. Am o idee? Incearca-l! Aici veți găsi o lipsă revigorantă de birocrație. Cei care studiază la EKA descoperă în curând un spectru larg de posibilități.

Vă invităm să vă alăturați!

RELATII INTERNATIONALE

Scopul Academiei este să se afle în mijlocul vieții. De aceea, atenția este acordată societății și lumii profesionale în termeni generali.

EKA are legături strânse și acorduri de cooperare cu peste 100 de universități internaționale și multe rețele internaționale, prin care pot fi negociate schimburi de studenți și profesori și pot fi extinse oportunitățile de ucenicie. EKA este membru al CUMULUS (Asociația Internațională a Universităților și Colegiilor de Artă, Design și Media); EAAE (Asociația Europeană pentru Educație în Arhitectură); ELIA (Liga Europeană a Institutelor de Arte) și prin NORDPLUS este membru al multor rețele profesionale (de ex. CIRRUS, KUNO). De asemenea, EKA face parte din alianța Transform4Europe.

Din 1999, EKA este membru al Programului de învățare pe tot parcursul vieții pentru învățământul superior al Comisiei Europene, Erasmus, în cadrul căruia au fost semnate peste 100 de acorduri bilaterale de schimb de experiență. Pe lângă programul Erasmus, Academia Estoniană de Arte a încheiat contracte de schimb de studenți și cadre didactice și de cooperare cu zece universități de artă recunoscute la nivel internațional din afara Uniunii Europene.

Contactele regulate și intense sunt menținute cu lumea din afara mediului academic, prin expoziții și lucrări de publicare, prin organizarea de numeroase evenimente și în cooperare cu întreprinderile și instituțiile publice.

Relațiile externe, schimburile de profesori și studenți, consiliere cu privire la oportunitățile de ucenicie străină și informații privind subvențiile sunt coordonate de Biroul de Relații Internaționale.

COLABORAREA ȘI ÎNTREPRINDERIREA

EKA colaborează cu universități, instituții culturale, asociații artistice, organisme guvernamentale locale și companii din Estonia și din străinătate.

Academia Estoniană de Arte cooperează cu numeroase întreprinderi estoniene și internaționale în domeniul științei și dezvoltării. Partenerii variază în funcție de domeniul de specializare, iar Academia este în măsură să ofere o gamă de servicii, de la cercetare și analiză până la crearea de prototipuri.

Departamentul pentru Dezvoltare este legătura dintre educație și afaceri. Serviciile și soluțiile care susțin principalele activități ale EKA sunt elaborate, oferind sfaturi juridice și antreprenoriale personalului și întreprinderilor pentru realizarea de proiecte de colaborare cu departamentele Academiei. Departamentul pentru Dezvoltare interacționează activ cu companiile din Estonia și din străinătate și realizează proiecte comune. Mulți studenți finalizează sarcini de proiectare pentru companiile estoniene din sectoarele public și privat și participă la competiții internaționale și locale în timpul studiilor.

Departamentul pentru Dezvoltare organizează instruire în domeniile antreprenoriatului, drepturilor de proprietate intelectuală, planificării carierei, uceniciei internaționale și managementului de proiect. Studenții sunt sfătuiți să elaboreze planuri de afaceri și există numeroase resurse disponibile pentru afacerile spin-off ale EKA (companii fondate de studenți în timpul studiilor). Departamentul coordonează proiecte de dezvoltare interdepartamentale și, dacă este necesar, realizează proiecte de știință și dezvoltare. Departamentul de Dezvoltare gestionează proiectele locale și internaționale ale EKA co-sponsorizate sau comune.

172198_studyinestonia_horisontal_RGB_positive.png

Statistică

  • Studenti internationali:

    10%

  • 0
  • Raport student-facultate:

    3 la 1

Clasamente

Estonian Academy of Arts este inclusă în Top 150 de universități de arhitectură și design din lume de către QS World University Rankings (2024).

Locații

  • Tallinn

    Estonian Academy of Arts, Põhja pst 7, Tallinn, 10412, Tallinn

Întrebări