Keystone logo
© CZU
Czech University of Life Sciences Prague

Czech University of Life Sciences Prague

Czech University of Life Sciences Prague

Introducere

Czech University of Life Sciences Prague (CZU) este una dintre cele mai importante universități europene în domeniul științelor vieții. Din cei 21.000 de studenți ai săi, 27 % sunt străini și pot alege dintre peste 60 de programe de studii în limba engleză. CZU îndrumă către responsabilitatea față de mediu pentru a asigura un stil de viață durabil. CZU se concentrează pe silvicultură, științe ale mediului, sectorul agricol, utilizarea durabilă a resurselor naturale, management și informatică, tehnologie și dezvoltare regională. Universitatea are un campus verde modern și frumos amenajat, care a fost clasat în mod repetat drept cel mai durabil din Republica Cehă.

De ce CZU

1. Un campus universitar verde și modern din Praga

Campusul Suchdol oferă multe facilități, toate într-un singur loc. De la săli de curs spațioase până la rezidențe și săli de mese la prețuri accesibile; o bibliotecă mare, divertisment plin de viață, centre sportive multifuncționale și o mulțime de spații verzi.

2. Gamă variată de programe de studiu în limba engleză

Ești interesat de ecologie, resurse naturale, afaceri, tehnologie sau informatică? Oferim peste 100 de programe de studiu în diverse domenii legate de domeniul științelor vieții, dintre care 60 sunt predate în limba engleză.

3. Educație de calitate și cercetare și dezvoltare de ultimă oră

Potrivit unor clasamente prestigioase, suntem printre primele trei procente din universități din lume. Reușim mai ales în științe agricole, forestiere și de mediu. Asigurarea calității activităților educaționale este una dintre prioritățile de bază, pe termen lung, ale instituției noastre.

4. Locație sigură în inima Europei

5. Bazat teoretic, dar completat prin practică

6. Sustenabilitatea este prioritatea noastră
Ecologia și responsabilitatea sunt importante pentru tine? Pentru noi este așa, așa că luăm măsuri pentru a avea un impact cât mai puțin posibil asupra planetei. Potrivit UI Green Metric World University Rankings, avem cel mai durabil campus din Republica Cehă.

7. Taxe de școlarizare și costuri de trai accesibile

Taxele de școlarizare pentru programele de studiu în limba engleză merg de la 300 EUR/an la 5.000 EUR/an. Studenții care plătesc singuri pot primi cazare în căminele noastre studențești din campus (aproximativ 250 EUR/lună). Avem și câteva cămine în afara campusului. Alte costuri de trai în Republica Cehă sunt relativ scăzute în comparație cu Europa de Vest.

8. Oportunități de angajare

Nu-ți face griji că nu vei găsi un loc de muncă după studii. Nivelurile de angajare ale absolvenților CZU au fost constant ridicate de mulți ani. De asemenea, Republica Cehă se mândrește cu una dintre cele mai scăzute rate ale șomajului din Europa. Vrei să ai o idee mai bună despre oportunitățile tale în timp ce încă studiezi? Mergeți la Târgul locurilor de muncă, pe care îl organizăm în fiecare an.

9. Viață studențească bogată

Campusul nostru este plin de viață cu peste 21.000 de studenți, dintre care 6.000 sunt studenți internaționali. De asemenea, găzduim mai multe organizații studențești (de exemplu, Erasmus Student Network, AIESEC, CZU Prague Formula Racing,...). Campusul este plin de activități. Săptămâna de bun venit, Festivalul de film științific de la Praga, Miss Agro, meciuri de hochei pe gheață și multe evenimente vă așteaptă.

10. Opțiuni alimentare multiple

Campusul oferă mai multe locuri de luat masa și, în plus, multe mese sunt subvenționate. Nu trebuie să bagi adânc în buzunar pentru mâncare bună. Există mai multe restaurante, o cantină, bufete și magazinul nostru CZU, care oferă o varietate de gustări sănătoase și sățioase.

Prezentare generală a domeniilor de studiu și a programelor de la CZU

Cel mai verde campus universitar din Republica Cehă, durabilitate, viață studențească bogată, atmosferă de familie. Acestea sunt atributele pe care elevii noștri actuali își amintesc atunci când aud CZU. Vrei să experimentezi și tu? Doar alege!

Acreditare Instituțională pentru CZU

În 2019, Czech University of Life Sciences Prague a primit acreditare instituțională pentru un total de 8 domenii de educație: Biologie, Ecologie și Mediu; Științe Economice; Informatica; Silvicultură și exploatare forestieră industria alimentară; Inginerie mecanică, tehnologie și materiale; Științe Pământului și Agricultură . Această acreditare a fost acordată pentru toate gradele de învățământ universitar (o diplomă de licență, o diplomă de master și o diplomă de doctorat) pentru o perioadă maximă de 10 ani.

Acreditarea instituțională conferă unei universități autoritatea de a dezvolta și desfășura în mod independent programe de studii într-un domeniu specific de educație. Acordarea acreditării instituționale este, prin urmare, o anumită măsură a calității unei universități date și oferă o mai mare autonomie și flexibilitate în crearea și adaptarea programelor de studii.

Caracteristici Campus

Cel mai verde campus din CR

Trăiește la Suchdol!

Cel mai verde campus din CR și la îndemână de centrul orașului Praga. Baruri, restaurante, terenuri de sport, peste trei mii și jumătate de copaci, dar și vaci, lame sau maimuțe. Toate acestea sunt ascunse în campusul nostru din Suchdol. Suntem un oraș mic și aproape independent. Poți să locuiești aici, să studiezi, să mănânci, să te distrezi, să faci sport și să te relaxezi.

Este nevoie de 11 minute cu autobuzul până la stația de metrou Dejvická, liniile de autobuz 107 și 147 circulă la fiecare 3 minute în orele de vârf.

Facultatea de Inginerie găzduiește Fabrica de bere Suchdolský Jeník, care fabrică propria noastră bere universitară. Pe lângă campusul Suchdol, avem și o serie de facilități în afara campusului. Dacă optați pentru studii agricole sau de mediu, vă puteți petrece formarea la Farm Estate din Lány. Pădurarii se antrenează la unitatea noastră forestieră din Kostelec nad Černými lesy. În plus, avem propriul nostru centru viticol și viticol în Mělník.

  Admitere

  Aplicarea pentru studii universitare

  • Cererile pentru studii universitare în programele de studii universitare de licență și masterat se depun online, perioada de aplicare fiind specificată de facultăți individuale.
  • După depunerea cererii, solicitantul va fi contactat de Biroul de administrare a studiilor facultății relevant și va fi informat cu privire la următorii pași (adică când și unde să participe la interviul de admitere; starea cererii – acceptată; respinsă; opțiuni pentru atrăgătoare etc.)
  • Pe lângă completarea și trimiterea formularului de cerere online, este necesar să plătiți o taxă de înregistrare de 500 CZK. În cazul depunerii mai multor cereri în mai multe programe de studii, este necesar să se plătească taxa pentru fiecare cerere electronică. Plata se poate face online cu cardul. Nu este posibilă plata cu o singură plată comună din cauza procedurii de administrare a recunoașterii plăților către aplicațiile individuale. Cererea căreia nu i se va atribui plata va fi scoasă din registru la sfârșitul perioadei de aplicare. Taxa nu este rambursabilă în orice etapă a procesului de admitere.
  • Programele de studii în limba engleză sunt supuse plății unei taxe de școlarizare. Detalii despre taxele de școlarizare sunt disponibile pe site-urile web ale facultăților individuale.

  Studii de licență

  • Studii de licență la CZU Praga ultimii 3 ani academici
  • Informații despre programele de licență predate la CZU.
  • Solicitanții trebuie să completeze o cerere on-line, termen limită diferit
  • Solicitanții trebuie să promoveze un examen de admitere
  • Înainte de înscriere, toți solicitanții trebuie să prezinte o diplomă de absolvire a liceului.
  • Înscrierea are loc la începutul fiecărui an universitar, de obicei la sfârșitul lunii septembrie
  • Studiile în programele de licență predate în limba engleză sunt supuse plății unei taxe de școlarizare. Nu este necesară școlarizarea pentru programele de studiu predate în limba cehă.

  Studii de masterat

  • Studii de master la CZU Praga ultimii 2 ani academici
  • Informații despre studiile de master la CZU sunt disponibile.
  • Solicitanții trebuie să completeze o cerere on-line până la data limită stabilită de facultate.
  • Solicitanții trebuie să promoveze un examen de admitere
  • Înainte de înscriere, toți solicitanții trebuie să prezinte o diplomă de licență relevantă.
  • Înscrierea are loc la începutul anului universitar, de obicei la sfârșitul lunii septembrie
  • Studiile în programele de master predate în limba engleză sunt supuse plății unei taxe de școlarizare. Nu este necesară școlarizarea pentru programele de studii de master predate în limba cehă.

  Studii doctorale (doctorat)

  • Studiile doctorale la CZU durează 3 - 4 ani academici.
  • Sunt disponibile informații despre studiile de doctorat.
  • Solicitanții trebuie să promoveze un examen de admitere
  • Înainte de înscriere, toți solicitanții trebuie să prezinte o diplomă de master relevantă.
  • Înscrierea are loc la începutul anului universitar, de obicei la sfârșitul lunii septembrie
  • Studiile în programele de doctorat în limba engleză sunt supuse plății unei taxe de școlarizare. Nu este necesară școlarizarea pentru programele de studii de doctorat în limba cehă.

  Cerinte pentru viza

  Viza pentru Cehia

  Viză de student și permis de ședere pe termen lung

  Informații pentru studenți

  Ministerul de Interne al Republicii Cehe

  1. Cerințe pentru o cerere de permis de ședere pe termen lung în scopul studiilor
  2. Sistem de rezervare pentru străini – gestionați-vă programarea pentru viză/ședere pe termen lung ON-LINE

  Modul Student (Režim student) - Fast Track pentru Visa Interviu

  Pot fi nominalizați solicitanții de viză de student și permis de rezidență pe termen lung pentru studii în Republica Cehă (mai mult de 90 de zile) care au primit o scrisoare oficială de acceptare pentru studii de la una dintre facultățile Czech University of Life Sciences Prague (CZU). de către Biroul de Relații Internaționale CZU pentru interviuri rapide - Modul Student (student Režim) - la Ambasada Cehă din țara lor de origine. Cu condiția ca nominalizarea să fie aprobată de Ministerul Educației, Sportului și Tineretului al Republicii Cehe și acceptată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, studenții selectați vor fi contactați de secția consulară a Ambasadei Cehe din țara lor de origine. (prin e-mail sau prin telefon) și vor primi în cele din urmă o dată fixă pentru interviul pentru viza de rezident pe termen lung și pentru depunerea tuturor documentelor necesare.

  Notă importantă:

  • Solicitanții pentru o viză de rezident pe termen lung pentru Republica Cehă nu sunt automat eligibili pentru a fi nominalizați pentru interviuri rapide. Biroul de Relații Internaționale CZU își rezervă dreptul de a nominaliza studenți pentru Modul Student (student Režim) la propria discreție și nu este obligat legal să nominalizeze un student, în special atunci când studentul nu este recomandat pentru nominalizare de către Biroul de Studii și/sau Relații Internaționale. Birou la una dintre Facultăţile CZU.
  • O nominalizare pentru Modul Student (student Režim) nu este în niciun caz o garanție că solicitantul va primi de fapt o viză de student rezident pe termen lung.
  • Doar Biroul de Relații Internaționale CZU are dreptul să trimită nominalizări pentru Modul Student (student Režim) către Ministerul Educației, Sportului și Tineretului.
  • Nominalizările sunt pregătite de către coordonatorii de studii facultăți relevanți care furnizează documentele suport necesare CZU IRO.
  • Solicitanții de vize de rezident pe termen lung nu au dreptul de a se autonomina și nu au dreptul legal de a fi nominalizați.

  Informație practică:

  Czech University of Life Sciences Prague face parte din programul Student Mode (student Režim) - un program comun al Ministerului Educației, Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului de Interne pentru accelerarea procesului de viză pentru solicitanții de studii la CZU din țări. inclus în modul Student (student Režim). CZU poate nominaliza solicitanți la Modul Student (student Režim) dacă cetățenia lor corespunde țărilor care intră în competența consulară a ambasadelor. Solicitanții pot participa la Modul Student (student Režim) numai în țara a cărei cetățeni sunt. De exemplu, un solicitant cu cetățenie indiană care locuiește în Rusia poate fi inclus în Modul Student (student Režim) numai pentru ambasada din India, nu și în Rusia.

  Cererea de includere a solicitanților în Modul Student (student Režim) nu este depusă de către student, ci de către universitate. Facultatea de admitere trebuie să pregătească următoarele documente (se aplică studenților admiși să studieze programul complet de studii universitare):

  (a) decizia de admitere la studii;

  (b) documente care dovedesc verificarea educației anterioare și a furnizorului acesteia.

  Aceste documente sunt de obicei pregătite de Departamentul de Studii al Facultății pentru programe în limba cehă și Departamentul de Relații Internaționale al Facultății pentru programe în limba engleză.
  Pentru mai multe informații sau în cazul unei cereri de nominalizare, contactați facultatea dumneavoastră (Departamentul de Studii al Facultății pentru Programe în Limba Cehă și Departamentul de Relații Internaționale al Facultății pentru Programe în Limba Engleză).

  Burse și finanțare

  Informatii generale

  Studenților li se poate acorda sprijin financiar sub forma unei burse. Aceasta include aprecierea pentru note bune, activități extrașcolare, precum și sprijin pentru studii în străinătate, burse de doctorat, asistență în cazul în care studentul se confruntă cu situații dificile și burse sociale și de cazare. Criteriile de acordare a burselor sunt guvernate de termenii Regulilor burselor.

  Doar agenda burselor sociale și de cazare se ocupă de conducerea universității; alte burse sunt de competența facultăților individuale.

  Bursă de cazare

  Aveți dreptul la o bursă de cazare dacă studiați cu normă întreagă, nu studiați la altă universitate (unde ați început studiile), nu ați depășit timpul de studiu stabilit (trei ani pentru studii de licență, doi ani pentru studii de master și doi ani pentru studiile de licență). ani pentru studii doctorale), nu locuiți unde studiați sau vă aflați într-o vizită de studiu în străinătate (în acest caz, acest lucru este valabil și pentru studiile combinate).

  Este necesar să aplicați pentru această bursă electronic în UIS. În agenda „Studii” din linkul „Portalul Studenților” veți găsi formularul „Cerere pentru bursă de cazare”. Înainte de a trimite cererea, este necesar să introduceți numărul de cont pentru plata bursei în opțiunea „Bancă”.

  Aplicația este valabilă pe toată perioada programului de studii.

  Bursa de cazare se plătește retroactiv pentru ultimele trei luni: în ianuarie (pentru perioada octombrie-decembrie), în aprilie (pentru perioada ianuarie-martie) și în iulie (pentru perioada aprilie-iunie). Nu se plătește nicio bursă pentru perioada iulie-septembrie.

  Condițiile de acordare a burselor de cazare sunt cuprinse în Regulamentul Bursei CZU.

  Clasamente

  CZU sa îmbunătățit semnificativ în domeniile sale cheie din QS World University Rankings

  QS World University Rankings a publicat evaluări ale universităților individuale din lume în funcție de domeniile în care își desfășoară activitatea. Au fost analizate în total 51 de domenii de activitate academic-cercetare a universităților. În două dintre ele s-a clasat și CZU. După cum arată clasamentul pe site-ul său web (citare directă în limba engleză): „Clasamentul QS World University după subiect sunt compilate anual pentru a ajuta potențialii studenți să identifice universitățile de top într-o anumită materie. Citările cercetării, împreună cu rezultatele unor sondaje globale majore ale angajatorilor și cadrelor universitare, sunt folosite pentru a clasifica universitățile”.

  CZU s-a regăsit astfel printre universitățile de top în agricultură și silvicultură (în domeniul mai larg de științe ale vieții și medicină) și în domeniul științelor mediului (în domeniul mai larg de științe naturale). Mai exact în Agricultură și Silvicultură, CZU se află pe locul 90 în lume (din 410 universități mondiale evaluate, este cea mai bună din Cehia; alte universități evaluate din Cehia se află pe locul 200-300 în acest domeniu). În Științe ale mediului, CZU se află pe locul 201-250 în lume din 463 de universități evaluate (Universitatea Masaryk împarte același loc cu CZU, Universitatea Charles pe locul 301 - 350).

  Acest plasament este rezultatul muncii întregii comunități academice. În 2019, eram doar pe locul 151-200 la agricultură și silvicultură și nu am figurat deloc în acest clasament în domeniul Științelor mediului.

  Clasament Shanghai: CZU pe locul 4 în Cehia

  Academic Ranking of World Universities (ARWU), prestigiosul și unul dintre cele mai vechi clasamente care evaluează activitatea de cercetare a universităților (cunoscut și sub numele de Shanghai Ranking), a publicat noi date pentru 2022. Potrivit acestora, CZU s-a clasat pe locul 4 comun în Republica Cehă (împreună cu CTU). La nivel mondial, CZU s-a clasat pe locul 801 - 900 din aproximativ 2.500 de universități evaluate (există peste 30.000 de universități în lume).

  Dintre universitățile cehe, Universitatea Charles (locul 301 – 400), Universitatea Masaryk (locul 401 – 500) și Universitatea Palacký din Olomouc (locul 701 – 800) au ocupat primele trei locuri. În total, opt universități cehe s-au clasat în primele 1.000 de universități.

  CZU a apărut pentru prima dată în clasamentul menționat în 2018, când s-a clasat pe locul 5 în comun în Cehia (și pe locul 901-1000 la nivel mondial). Urcarea în clasament în cinci ani demonstrează calitatea în creștere a cercetării universității noastre.

  Notă: Pe lângă absolvenții sau câștigătorii Premiului Nobel sau ai medaliei Fields, în cazul ARWU, publicațiile din revistele Nature și Science sunt cheie pentru evaluare. De asemenea, clasamentul evaluează numărul de autori foarte citați, numărul de articole indexate în baza de date Web of Science și performanța publicării per persoană afiliată universității evaluate.

  Mărturii studențești

  De ce să studiezi la Universitatea Cehă de Științe Vieții din Praga</p>

  Un campus universitar verde și modern din Praga

  Campusul Suchdol oferă multe facilități, toate într-un singur loc. De la săli de curs spațioase până la rezidențe și săli de mese la prețuri accesibile; o bibliotecă mare, divertisment plin de viață, centre sportive multifuncționale și o mulțime de spații verzi.

  Gamă variată de programe de studiu în limba engleză

  Ești interesat de ecologie, resurse naturale, afaceri, tehnologie sau informatică? Oferim peste 100 de programe de studiu în diverse domenii legate de domeniul științelor vieții: 59 sunt predate în limba engleză.

  Educație de calitate și cercetare și dezvoltare de ultimă oră

  Potrivit unor clasamente prestigioase, suntem printre primele trei procente din universități din lume. Reușim mai ales în științe agricole, forestiere și de mediu. Asigurarea calității activităților educaționale este una dintre prioritățile de bază, pe termen lung, ale instituției noastre.

  Sustenabilitatea este prioritatea noastră

  Ecologia și responsabilitatea sunt importante pentru tine? Pentru noi este așa, așa că luăm măsuri pentru a avea un impact cât mai puțin posibil asupra planetei. Potrivit UI Green Metric World University Rankings, avem cel mai durabil campus din Republica Cehă.

  Taxe de școlarizare și costuri de trai accesibile

  Taxele de școlarizare pentru programele de studii engleze încep de la 200 de euro/an. Studenții care plătesc singuri sunt eligibili să primească cazare în căminele noastre studențești din campus (aproximativ 140 de euro/lună). Avem, de asemenea, un dormitor în afara campusului West, cu camere recent renovate. Costurile vieții în Republica Cehă sunt relativ scăzute în comparație cu Europa de Vest.

  Oportunități de angajare

  Nu-ți face griji că nu vei găsi un loc de muncă după studii. Nivelurile de angajare ale absolvenților CZU au fost constant ridicate de mulți ani. De asemenea, Republica Cehă se mândrește cu una dintre cele mai scăzute rate ale șomajului din Europa. Vrei să ai o idee mai bună despre oportunitățile tale în timp ce încă studiezi? Mergeți la Târgul locurilor de muncă, pe care îl organizăm în fiecare an.

  Viață studențească bogată

  Campusul nostru este plin de viață cu peste 20 000 de studenți, dintre care 4000 sunt internaționali. De asemenea, găzduim mai multe organizații studențești (de exemplu, Erasmus Student Network, AIESEC, Point One, CZU Prague Formula Racing,...). Campusul este plin de activități: Săptămâna de bun venit, Miss Agro, Prague Science Film Fest, meciuri de hochei pe gheață și mai multe evenimente vă așteaptă.

  Opțiuni alimentare multiple

  Campusul oferă mai multe locuri de luat masa și, în plus, multe mese sunt subvenționate. Nu trebuie să bagi adânc în buzunar pentru mâncare bună. Există mai multe restaurante, o cantină, bufete și magazinul nostru CZU, care oferă o varietate de gustări sănătoase și sățioase.

  Viața în campus și facilități

  VIATA LA SUCHDOL

  Cel mai verde campus din Republica Cehă și, în același timp, la îndemână de centrul orașului Praga. Clădiri de facultate, restaurante, terenuri de sport, peste trei mii și jumătate de copaci, dar și vaci, lame și maimuțe. Toate acestea sunt ascunse în campusul nostru din Suchdol. Poți să locuiești aici, să studiezi, să mănânci, să te distrezi, să faci sport și să te relaxezi.

  Autobuzele durează mai puțin de 15 minute până la stația de metrou Dejvická; Liniile de autobuz 107 și 147 circulă la fiecare 3 minute în orele de vârf.

  Pe lângă campusul Suchdol, avem și câteva facilități în afara campusului. Dacă optați pentru studii agricole sau de mediu, vă puteți petrece formarea la Farm Estate din Lány. Pădurarii se antrenează la Pădurile noastre CZU din Kostelec nad Černými lesy. În plus, avem propria noastră cramă CZU în Mělník.

  Locații

  • Prague

   Kamýcká 129, 165 00, Prague

  Întrebări