Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Czech University of Life Sciences - Faculty of Economics and Management

Introducere

Universitatea din Cehia, Praga, a sărbătorit 110 ani de existență în 2016.

Universitatea de Științe ale Vieții din Cehia este o universitate publică (în conformitate cu Legea nr. 111/1998 privind universitățile). În prezent, există 27 de universități publice și 2 universități de stat din Republica Cehă. Atât universitățile publice cât și cele de stat sunt finanțate de Ministerul Educației, Tineretului și Sportului. Cu toate acestea, universitățile publice sunt administrate de Consiliul Rectorilor și de un Senat Academic, iar universitățile de stat sunt administrate de ministerele competente (Ministerul de Interne al Academiei de Poliție și Ministerul Apărării al Universității de Apărare).

În anul 1776, la Facultatea de Filosofie a Universității Charles-Ferdinand din Praga din Praga, au fost predate primele prelegeri cu privire la științele agricole. În anul 1812 a fost înființat un departament de agricultură la Politehnica Cehă. În primăvara anului 1848 au fost date primele prelegeri în științele forestiere .

Istoria actuală a universității începe în 1906 odată cu înființarea, prin decretul împăratului austro-ungar Franz Joseph I, a Facultății de Agricultură a Politehnicii cehe din Praga. Profesorul Julius Stoklasa, un renumit specialist în chimia solului, a devenit primul decan al Facultății. Încă de la început (1906-1907), facultatea și-a dezvoltat propria activitate vitală, bazată pe o mare parte din dezinteresul profesorilor și studenților săi.

Cel de-al doilea război mondial a oprit temporar dezvoltarea Facultății, dar cu înființarea Republicii Cehoslovace în 1918, facultatea a început să se dezvolte într-un mod foarte dinamic. Reformele în domeniul învățământului din republica cehoslovacă nou-inființată au condus la schimbări structurale ale Politehnicii cehe (redenumite Universitatea Tehnică Cehă din Praga, în 1920). Facultatea de Agricultură a fost transformată în 1920 într-un Colegiu de Agricultură și Ingineria Pădurilor. Era încă parte a Universității Tehnice Cehe. Colegiul de Agricultură și Inginerie Silică a fost inițial situat în cartierul Praga 2, în Vila Gröbe din Havlíčkovy Sady. În 1936 sa mutat într-o clădire nouă, lângă Universitatea Tehnică din Cehia, în Praga 6 - cartierul Dejvice.

Locații

  • Praha-Suchdol

    129 Kamýcká, 165 00, Praha-Suchdol

    • Prague

      Kamýcká 129, 165 21, Prague

    Întrebări