Keystone logo
CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

CY Cergy Paris Universite

Introducere

Universitatea CY Cergy Paris

De la 1 ianuarie 2020, Universitatea Cergy-Pontoise și EISTI au fuzionat sub un nou nume: CY, Cergy Paris Université. Este compus din 24.000 de elevi. ESSEC este asociat cu CY ca instituție parteneră.

Ofertele de cursuri academice sunt alcătuite dintr-o universitate de licență (CY SUP) și din cinci școli universitare și postuniversitare, patru în cadrul universității, a cincea fiind ESSEC.

Pe lângă ESSEC, celelalte școli superioare conduse de universitatea CY sunt:

 • CY Tech specializată în informatică, matematică aplicată, inginerie civilă, biotehnologie și chimie, economie și management;
 • CY Arte și Științe Umaniste, reprezentată de Școala Națională Superioară de Arte Paris-Cergy (ENSAPC), Școala Națională de Arhitectură din Versailles (ENSAV), Școala Națională de Design Peisagistic (ENSP) și Institutul Național de Patrimoniu (INP). );
 • CY Education, reprezentată de instituțiile INSPE, EPSS și ILEPS;
 • CY Drept și Științe Politice, reprezentată de campusul Sciences Po St-Germain-en-Laye.

CY Tech

Situat în Greater Paris și în Pau, CY Tech este în primul rând o școală de inginerie. A câștigat statutul de „Grande Ecole”, cea mai înaltă recunoaștere declarată de Ministerul francez al Învățământului Superior și Cercetării. CY Tech este, de asemenea, membru al „Conférence des Grandes Ecoles” (CGE), o asociație franceză care reunește instituții de învățământ superior de elită care îndeplinesc criterii stricte în ceea ce privește procesul de recrutare, abordarea educațională și rețeaua internațională și corporativă. Accesibil după absolvirea unei diplome de învățământ secundar sau printr-o clasă pregătitoare postliceală dedicată, oferă o diplomă de master în aceste patru domenii: matematică aplicată, informatică, inginerie civilă, biotehnologie și chimie. Două departamente universitare au fost încorporate în CY Tech: Institutul de Științe și Tehnici (IST) și Institutul de Economie și Management (IEG), care extinde cursurile noastre generale în aceste domenii specifice.

Oferta de cursuri CY Tech este structurată în felul următor:

 • Un program de cinci ani Grande Ecole Engineering;
 • Clase pregătitoare postliceale care conduc la înscrierea la programul Grande Ecole;
 • Programe de licență și studii superioare;
 • Programe de formare continuă: Master de specialitate postuniversitară;
 • Master internațional cu campusuri situate în afara Franței;
 • Ph.D. programe.

Misiunea noastră, valorile noastre

Misiunea CY Tech este de a răspunde așteptărilor în creștere atât ale studenților, cât și ale industriei. Prin programe inovatoare și schimburi de facultăți, căutăm să oferim studenților noștri o experiență educațională din ce în ce mai atractivă. Studenții pot alege programe de licență și postuniversitare în ambele discipline de Inginerie și Management. Studenții dobândesc, de asemenea, cunoștințe valoroase și abilități manageriale globale prin stagii și experiențe de studiu în străinătate cu universități din întreaga lume. De la înființarea CY Tech, instituția s-a adaptat treptat la economia în evoluție, care oferă un curriculum extins și diversificat, care îndeplinește o viziune contemporană asupra lumii de astăzi. Obiectivele sale sunt:

 • motivat de provocări pentru a pregăti studenții și personalul ca cetățeni globali și studenți pe tot parcursul vieții cărora le pasă și acționează pentru viitorul planetei și al umanității;
 • angajați față de principiile deschiderii și incluziunii prin construirea de resurse deschise și platforme de colaborare, susținând agende de știință deschisă și sponsorizând mecanismele de acces, mobilitate și incluziune care ne eliberează potențialul intelectual și social.

153687_CYTech-AtriumarriereplanPau.JPG

Implicarea CY Tech International

Implicarea internațională a CY Tech este indiscutabilă și include experiență de lucru în străinătate, schimburi academice, precum și opțiuni de dublă diplomă. Instituția noastră a reînnoit recent o Cartă Erasmus pentru Învățământul Superior. Această recunoaștere demonstrează expertiza noastră în mobilitatea studenților și a personalului în cooperare puternică pentru inovare și bune practici în cadrul politicii Erasmus +. Universitatea CY este membră a Campus France, agenția oficială pentru promovarea învățământului superior francez la nivel mondial. CY Tech s-a aliniat, de asemenea, cu diferite organizații și asociații europene și internaționale (EUTOPIA, EAIE, NAFSA, n+i Network, AIEA etc.), care își propun să promoveze progresul educației internaționale.

CY deține un centru de limbi străine și este, de asemenea, un centru de testare autorizat ETS TOEIC. Universitatea noastră a primit recent eticheta „Bienvenue en France”, care distinge instituțiile franceze de învățământ superior care au dezvoltat facilități de primire dedicate studenților internaționali. CY stabilește legături solide cu universitățile chineze, care vor contribui la crearea unui Institut franco-chinez pentru a-și internaționaliza în continuare oportunitățile educaționale. Una dintre cele mai remarcabile realizări la nivel european este dezvoltarea recentă a unei alianțe de șase universități similare, situate în Belgia, Slovenia, Spania, Suedia, Regatul Unit și Franța, intitulată EUTOPIA. Misiunea EUTOPIA este de a construi pe termen lung o alianță unică și îndrăzneață de instituții transformatoare și implicate. Alianța a construit legături puternice în cadrul comunităților regionale, structurilor instituționale și companiilor locale. Studenții, cercetătorii și personalul EUTOPIA lucrează împreună pentru a construi un nou model academic, care să reflecte o Europă deschisă și unită, care respectă cetățenii și mediul.

Diplomele CY Tech necesită o certificare oficială în limba engleză ca limbă străină, ca parte a criteriilor naționale de recunoaștere a diplomelor. CY Tech va fi semnat 250 de parteneriate universitare din întreaga lume în următorii doi ani, inclusiv peste 20 de opțiuni internaționale de studii duble. Un număr substanțial de programe de cooperare permit instituției să îmbunătățească mobilitatea prin predarea cursurilor de licență, absolvenți și postuniversitare în limba engleză. În conformitate cu viziunea globală a CY Tech, instituția noastră intenționează să deschidă un campus în Singapore în viitorul apropiat.

Ce face CY Tech diferit?

Viziunea noastră ambițioasă: CY, definită ca o universitate cu statut divers, orientat către societate și internațional, urmărește să educe noile generații în provocările complexe ale unei societăți globalizate în ton cu obiectivele de dezvoltare durabilă, excelența academică și experiența studenților de calitate.

Un statut de clasament de mare profil: Clasamentele naționale și internaționale, recunoscute de multe mass-media și site-uri web specializate, arată încă o dată că ofertele de cursuri CY sunt considerate una dintre cele mai bune în domeniile Inginerie, Management, Matematică și amp; Finanțe, internaționalizare și integrare profesională.

Cercetare de ultimă oră & Activități de transfer de tehnologie: Cercetarea și transferul de tehnologie se află în centrul dinamicii CY Tech, ale cărei misiuni contribuie la însușirea cunoștințelor științifice. CY Tech își afirmă viziunea și urmărește o politică activă în inovarea transferului de tehnologie a activităților sale de cercetare, desfășurate de cercetători recunoscuți cu normă întreagă în cadrul celor paisprezece laboratoare și cinci laboratoare deschise în științe de modelare și experimentale.

O gamă largă de facilități oferite în Campus:

 • Patru biblioteci cu peste 2 milioane de publicații;
 • Patru reședințe universitare și locații private;
 • Facilități sportive pentru studenți cu peste 30 de activități individuale și de echipă;
 • Patru restaurante studențești, patru cantine;
 • 47 de asociații studențești;
 • Un pachet complet de activități culturale, inclusiv un „voucher cultural Pass”, un permis special care oferă reduceri la rezervările de teatre și cinematografe și la alte evenimente culturale din Parisul Mare.

O etichetă „Bienvenue en France”: această recunoaștere națională, acordată de universitatea noastră, îmbunătățește expertiza noastră dedicată studenților internaționali, în principal în următoarele domenii:

 • Calitatea și accesibilitatea facilităților de informare și recepție;
 • Servicii de suport tutorial;
 • Facilități de locuințe și dezvoltarea vieții în campus;
 • Dezvoltarea carierei postuniversitare și servicii pentru absolvenți.

Turnul Eiffel, Paris, Franța

Locație: Marele Paris

Regiunea Paris are multe de oferit studenților internaționali, cum ar fi istoria, arta și cultura, pe lângă studiile sale academice și amp; excelență științifică. Este un loc unic de învățare, descoperire, studiu, angajare și schimb, un loc în care dialogul, fraternitatea, libertatea și creativitatea vor predomina întotdeauna. Parisul este inclus de mulți ani în clasamentul QS al celor mai bune orașe studențești. La doar 25 de minute de faimosul Les Champs Elysées sau La Défense (unul dintre cele mai mari cartiere de afaceri futuriste pline de zgârie-nori din Europa) se află orașul Cergy-Pontoise. Inima istorică a zonei Cergy-Pontoise se bucură de un trecut prestigios care s-a găsit adesea la răscrucea istoriei Franței, ca atunci când Curtea Regală locuia acolo. Faima sa a fost extinsă prin reședința îndelungată a lui Camille PISSARRO, care a pictat peisajele variate ale orașului și peisajul rural din apropiere în numeroase lucrări, care se găsesc acum în cele mai mari muzee din lume. Binecuvântat cu o moștenire bogată, Cergy-Pontoise a devenit, la 30 martie 2006, membru al rețelei naționale de orașe și tărâmuri de artă și istorie. Această etichetă, eliberată de Ministerul Culturii și Comunicării, întruchipează o politică care vizează promovarea patrimoniului și arhitecturii. Astăzi, Cergy este cunoscut ca un centru studențesc vibrant.

Mărturii studențești

Locații

 • Cergy

  Avenue du Parc, 95000, Cergy

  • Pau

   2 Boulevard Lucien Favre- CS 77563, 64075, Pau

   • Saint-Germain-en-Laye

    Saint-Germain-en-Laye, Franţa

    Întrebări