Keystone logo
Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Charles University Faculty of Physical Education and Sport

Introducere

Facultatea de Educație Fizică și Sport este una dintre cele șaptesprezece facultăți bazate pe venerabila Universitate Charles.

Educația fizică superioară cehă datează din perioada anterioară primului război mondial. La început, la Facultatea de Medicină erau diferite cursuri educaționale. Eforturile oamenilor de știință și pedagogilor progresiști precum prof. Smotlacha, Borovanský, Jirásek și Weigner au condus la proiectul de lege privind înființarea „Institutului de stat pentru educație fizică din Tyrš” în 1930. Această idee a fost pusă în aplicare după război prin formarea „Institutului pentru educația educației fizice la Universitatea Charles”.

În 1948 Institutul a fost încorporat în Facultatea de Educație, din care s-a înființat Școala Superioară de Educație independentă în 1953. O nouă școală superioară - „Institutul de Educație Fizică și Sport” a fost înființată în 1953 împreună cu „Institutul de Cercetare a Fizicii Educaţie". Ambele instituții au oferit educație lucrătorilor pedagogici, științifici și de conducere care doreau să-și urmeze cariera în domeniul educației fizice și al științei sportului. În cadrul reorganizării școlilor superioare, care a avut loc în 1958, trei departamente ale Școlii Superioare de Educație au fost alăturate Institutului de Educație Fizică și Sport. Noua formație a fost alăturată Universității Charles ca una dintre facultățile sale.

Locații

  • Prague

    Charles University in Prague José Martího 31 Praha 6, 162 52 Czech Republic, , Prague

    Întrebări