Keystone logo
Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Corvinus University of Budapest

Introducere

Corvinus dintr-o privire

Universitatea Corvinus este cea mai eminentă instituție de învățământ din Ungaria în domeniile economiei, managementului și științelor sociale. Învățământul la nivel universitar, la fel ca în cele mai avansate țări ale lumii, a început la Budapesta în anii '20 la Facultatea de Economie autonomă a Universității Regale Maghiare de Știință.

Credem în dezvoltarea continuă. Nu trebuie să ne mulțumim cu rezultatele obținute până acum. Prin urmare, s-a decis că din iulie 2019 Corvinus va fi întreținut de o fundație de stat, mai degrabă de către stat. Deși acest model permite operațiuni mai flexibile, asigură, de asemenea, o planificare pe termen lung și previzibilă.

Obiectivul nostru este destul de ambițios: să ne transformăm într-o universitate internațională, să devenim instituția de frunte a Europei Centrale în domeniul științelor economice, de management și științe sociale până în 2030.

Cronologie

1899: Predecesorul direct al lui Corvinus, este înființată Academia Comercială de Est

1917: La propunerea directorului general Elemér Balogh, Hangya Szövetkezet (cooperativa producătorilor, distribuitorilor și consumatorilor) oferă un fond de un milion de coroane maghiare în beneficiul viitoarei universități de economie.

1920: La 5 octombrie intră în vigoare Actul XXXI din 1920 privind înființarea Facultății de Economie a Universității Regale Maghiare de Știință. Prima ceremonie de început de mandat are loc pe 31 octombrie.

1934: Facultatea de Economie devine integrată în Palatine Joseph Universitatea de Tehnologie și Economie

1948: Se naște Universitatea autonomă de economie maghiară

1950: Universitatea se mută la fostul Palat Vamal șef situat la Fővám tér

1953: Universitatea este redenumită Universitatea de Științe Economice Karl Marx

1956: Se organizează o adunare cu participarea academicienilor și studenților care adoptă o listă de 22 de puncte care conține cerințe cheie de politică națională. La 23 octombrie, elevii participă la un marș demn la Monumentul Bem. Învățământul este suspendat până la 1 februarie 1957.

1968: Kálmán Szabó devine rector și implementează o reformă majoră în ceea ce privește programele de studiu.

1970: Primul de acest fel din Ungaria, Colegiul de Studii Avansate Rajk László este fondat sub conducerea lui Attila Chikán

1989: Ca rezultat al restructurării facultăților, se înființează Școala de Afaceri, Școala de Economie și Facultatea de Științe Sociale.

1990: Universitatea este redenumită Universitatea de Științe Economice din Budapesta

1996: Universitatea se alătură CEMS Alliance a liderilor școlilor de afaceri și companiilor din lume.

2007: Inaugurarea clădirii „C” de la colțul străzilor Közraktár și Czuczor, Campusul de pe partea Pest cuprinde acum trei clădiri împreună cu Palatul Vamal Șef și Casa cu Sare.

2019: Se înființează un program comun de MBA cu una dintre cele mai bune universități din lume, Universitatea Fudan din Shanghai

137097_pexels-photo-1438072.jpeg

Acreditare

Acreditare EQUIS de către EFMD

Școala de afaceri Corvinus acreditată timp de 3 ani pentru prima dată, 2018.

Prin această acreditare, CBS a intrat în cercul școlilor de afaceri de 2% din lume care dețin această acreditare de prestigiu

Acreditări EPAS de către EFMD

Programul MBA Executive a 4-a oară timp de 3 ani

Program licențiat în afaceri și management a treia oară timp de 5 ani

Eticheta BSIS

Școala de afaceri Corvinus, etichetată BSIS, 2018 pentru a doua oară

Schema de sistem de impact al școlii de afaceri (BSIS) este concepută pentru a determina amploarea impactului unei școli asupra mediului său local - orașul sau regiunea în care se află.

Acreditare EAPAA

Certificarea este deținută doar de aproximativ două duzini de universități din Europa și doar patru din onoarea Centrală din regiunea Centrală și de Est, inclusiv Corvinus.

Master în politici publice și management - prima dată timp de 7 ani

Clasamente, premii

Suntem mândri în special de numeroasele succese academice.

Succes în Ungaria

Pe baza numărului de candidați pe locul întâi, Corvinus Business School a fost din nou cea mai populară școală. De asemenea, are o poziție de lider în ceea ce privește excelența studenților admiși.

Potrivit revistei HVG, Școala Corvinus de Științe Sociale și Relații Internaționale este locul 1 în excelența studenților. Excelența studenților este indicată și de faptul că aproape 98% dintre studenții admiși au cel puțin un examen de limbă, iar facultatea ocupă și locul 10 în clasamentul național al facultăților. În clasamentul școlilor economice, Corvinus Business School a obținut locul 1 la categoria de Excelență a Studenților, în timp ce Corvinus School of Economics a obținut locul 1 la categoria de Excelență pentru Profesori.

La Secția de Științe Sociale din OTDK, studenții Școlii de Științe Sociale și Relații Internaționale au obținut toate pe 20, 1, 2 și 3 locuri în 2019. La Secția Economie a OTDK, Corvinus a obținut peste 50% din primul loc. Un doctorat candidatul Corvinului a fost recompensat cu nou-înființatul premiu Roska Tamás.

Succes internațional

Școala de afaceri Corvinus a obținut un prim loc printre cele mai bune școli de afaceri din Europa de Est, conform Eduniversal și a obținut, de asemenea, Acreditarea EQUIS la conferința anuală a EFMD.

Școala de afaceri Corvinus a fost, de asemenea, poziționată printre primele 100 de școli de afaceri cele mai bune de către Financial Times Business Schools Ranking.

Pe baza evaluării studenților și a voturilor directorilor academici, Corvinus a fost desemnat al 3-lea cel mai bun dintre cei 32 de membri ai CEMS din 2019 în categoria Școlii Anului CEMS.

Magazinul de știință Corvinus a avut ca rezultat o creștere recunoscută la nivel internațional în 2019: în cadrul cursurilor direcționate de 29 de profesori, 765 de studenți li s-a oferit posibilitatea de a elabora pe întrebările ridicate de cei 40 de parteneri și, în consecință, au creat o pozitivă semnificativă impact social.

Programul de Master în Matematică Actuarială și Financiară din Corvinus School of Economics a obținut locul 31 printre cele 40 de cele mai bune programe de master din lume în clasamentul Eduniversal în categoria Științe de asigurări, risc și actuarial.

În 2019, programul de master în politici publice și management a obținut acreditarea internațională a Asociației Europene pentru Acreditarea Administrației Publice (EAPAA) pentru perioada 2019-2026, care a fost a doua oară în cazul programului maghiar și prima dată în cazul programului englez. În plus, numărul studenților care solicită locuri pentru bursă în programul de licență în economie aplicată a crescut cu 30 la sută, inclusiv numărul solicitanților primului loc.

MAE, Școala de Științe Sociale și Relații Internaționale, în domeniul Economiei Regionale și de Mediu, a obținut un loc nobil printre peste 1000 de universități din clasamentul global al Eduniversal: a obținut locul 36 printre cele mai bune 100 de programe de dezvoltare durabilă și management de mediu.

Locații

  • Budapest

    Budapest, Fővám tér 8., 1093 Hungria, , Budapest

Întrebări