Keystone logo
© ©Pavel Danilyuk, Pexels
Collége De L'Île

Collége De L'Île

Collége De L'Île

Introducere

Collège de l'Île există sub acest nume încă din 23 iunie 2008, data la care a primit titlul său oficial de colegiu comunitar în limba franceză de la guvernul din Insula Prințului Edward.

În 2006, Société éducative a deschis un al doilea centru de formare a adulților la Carrefour de l'Île-Saint-Jean din Charlottetown, punând educația universitară la dispoziția adulților acadieni și francofoni în afara regiunii Évangéline. Din 2012, campusul Charlottetown se află pe strada 111 Grafton.

În 2007, Société éducative și-a continuat progresul prin înființarea unui al treilea centru, acesta la Centrul acadien de Prince-Ouest din Deblois. Acest lucru a făcut ca instruirea să fie accesibilă în partea de vest a provinciei.

În 2008, Collège de l'Île a semnat un acord de colaborare cu Departamentul de Inovare și Învățare Avansată din Insula Prințului Edward, confirmându-i statutul oficial de colegiu comunitar de limbă franceză finanțat public. Acordul a fost reînnoit în 2013.

Société éducative există încă pentru că este persoana juridică din spatele Collège de l'Île. Consiliul de administrație, responsabil cu managementul general al Colegiului, este format dintr-un reprezentant din comunitatea acadiană și francofonă (reprezentat de Société Saint-Thomas-d „Aquin), Departamentul pentru Educație și Dezvoltare timpurie, Departamentul pentru inovare și învățare avansată și Holland College, doi reprezentanți din sectorul economic și câte un reprezentant, fiecare dintre studenții Colegiului și personalul său didactic.

Locații

  • Charlottetown

    Kent Street,295, C1A 1P4, Charlottetown

    Întrebări