Keystone logo
Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Claretian University Foundation

Introducere

În orașul Quibdó (Chocó), în 1995, exista un grup de profesori care doreau să se califice în zona religioasă. Trebuiau să predea cursuri de religie și nu se simțeau suficient de pregătiți. În aceleași zile, unii claretieni (preoți și laici) erau hotărâți să înceapă în orașul Quibdó ceva similar cu o mișcare biblică care a început să dezlănțuie o nouă conștiință creștină în zona urbană, o conștiință mai critică a creștinismului lor.

Profesorii, confruntați cu necesitatea de a da un răspuns calificat, au insistat asupra misionarilor claretieni din Quibdó să organizeze cu ei un studiu biblic la distanță care să aibă recunoaștere universitară. Numărul necesar de studenți, de către misionarii claretieni, pentru a iniția procedurile necesare pentru această experiență de formare a fost de 15 persoane. Răspunsul profesorilor a depășit cifra solicitată, ajungând la un număr inițial de 50 și mai mulți studenți interesați. Nevoia de formare a populației, deja la un nivel universitar de calitate, a cerut sprijinul altor experiențe educaționale.

Au apelat la Universitatea biblică latino-americană din San José, Costa Rica, instituție care a acceptat cu bucurie propunerea. Dificultatea acestui sprijin a fost procedurile evidente care implicau faptul că toate lucrările universitare trebuiau să treacă prin ambasade. Au fost recurse apoi la universitățile columbiene cu unele programe academice similare cu cele propuse de misionarii claretieni.

Așa au fost vizitate universitățile din Antioquia, Bolivariana, Católica de Oriente, Mariana de Pasto și Antonio Nariño, cu care nu a fost posibil să se ajungă la un acord din diverse motive: fie nu erau interesate, fie nu erau clare cu privire la proiectul sau The Chocó nu i-a atras sau recompensa economică redusă nu i-a motivat. În procesul de căutare a sprijinului interinstituțional, a fost contactată în cele din urmă Corporația Universității Lasalliene, cu care, grație medierii fratelui Humberto Murillo, s-a încheiat un acord, inițial pentru patru ani, care a fost finalizat înainte de termen. După această experiență, a fost semnat un acord cu Fundația Universității Luis Amigó, care rămâne în vigoare până în prezent.

Locații

  • Medellín

    Carrera 55a,61 - 06, 050010, Medellín

    Întrebări