Keystone logo
Centre international de formation européenne (CIFE)

Centre international de formation européenne (CIFE)

Centre international de formation européenne (CIFE)

Introducere

Centre international de formation européenne ( CIFE ) este un institut privat de învățământ superior și cercetare. Este una dintre cele șase instituții desemnate care primesc finanțări speciale de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Jean Monnet. De la înființarea sa de către intelectualul francez Alexandre Marc în 1954, CIFE a fost un susținător ferm al integrării europene, mai ales prin programele sale de studiu internaționale și interdisciplinare.

Studii europene și relații internaționale

Sub sloganul Trăind și învățând Europa, CIFE oferă diferite programe de masterat în studii europene și relații internaționale, care oferă studenților posibilitatea de a studia în trei țări diferite pe o perioadă de un an. CIFE în Studii UE este destinat profesioniștilor, prin combinarea predării online cu ateliere de lucru față în față în diferite orașe europene. CIFE oferă o predare academică excelentă, oferind studenților o învățare axată pe probleme la intersecția dintre teorie și practică. Acest lucru este garantat de facultatea sa internațională, cu profesori invitați din instituții academice și centre de cercetare de renume. Multe dintre programele noastre sunt desfășurate în strânsă cooperare cu universitățile partenere. Dincolo de rețeaua noastră academică, profesioniștii din organizațiile internaționale, cel mai important din Uniunea Europeană, contribuie la fel de substanțial la programele CIFE .

Cercetare

CIFEPrioritățile de cercetare reflectă moștenirea sa intelectuală și competența academică: integrarea europeană, cu accent special pe relațiile franco-germane, federalism, tranziție energetică, politici de dezvoltare durabilă și schimbări climatice, tendințe în teoria politică și socială. Împreună cu TEPSA, suntem membri ai consorțiului Orizont 2020 „FEUTURE” și lucrăm la diferite scenarii cu privire la viitorul relațiilor turco-europene. Împreună cu asociații săi de cercetare, CIFE și-a extins rețeaua academică internațională și și-a extins expertiza în Balcanii de Vest, Parteneriatul estic și China.

Publicare

CIFECercetările sunt disponibile în diferite publicații, dintre care majoritatea sunt accesibile prin intermediul site-ului web CIFE și www.cairn.info pentru revista trimestrială „L'Europe en formation”.

L'Europe en formation este un jurnal bilingv (francez / englez) care tratează integrarea europeană, relațiile internaționale și federalismul, cu o abordare transdisciplinară care reunește filosofia politică, dreptul, economia, sociologia și cultura. Revista a fost lansată pentru prima dată în 1960 și a înființat un comitet științific în 2008 pentru a-și îmbunătăți profilul științific.

Birouri

CIFE are sediul central în Nisa și filiale în Berlin, Bruxelles , Istanbul și Tunis.

Erasmus +

Acesta primește finanțare specială în cadrul Programului Jean Monnet al Uniunii Europene (Erasmus +).

Absolvenți și absolvenți

Absolvenții programelor de master CIFE lucrează ca funcționari superiori în instituțiile europene, ca ofițeri politici în cadrul ONU, ca administratori, diplomați, consultanți, cercetători pentru grupuri de reflecție, grupuri de presă și experți academici și provin din peste 100 de țări. Sunt cei mai buni ambasadori ai noștri.
În CIFE rețeaua de absolvenți, absolvenții noștri păstrează legătura cu CIFE și rămân la curent cu afacerile europene prin intermediul evenimentelor CIFE organizează în mod regulat cu prânz dezbateri, reuniuni regionale și evenimentul anual internațional de absolvenți în capitale europene alternante etc.

Statistica absolvenților

Locații

 • Berlin

  CIFE in Germany Bundesallee 23, D - 10717, Berlin

 • Nice

  CIFE in France 81, rue de France, 06000, Nice

 • Brussels

  CIFE in Belgium c/o Fondation Universitaire Rue d'Egmont 11, 1000, Brussels

 • Vienna

  Vienna, Austria

  Întrebări